Τουρισμoς στον Αρη Top Mars Ιορδανίδου Λυδία Παπαγιαννάκης Χρήστος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μια εργασία για την ευρωπαϊκή χώρα Εσθονία στο μάθημα της Γεωγραφίας.
Advertisements

ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Σεπ 2007 – Σεπ 2008.
ΕΡΗΜΟΙ. Οι έρημοι καταλαμβάνουν το ένα τρίτο της εδαφικής επιφάνειας της Γης]. Οι θερμές έρημοι έχουν συνήθως μεγάλο ημερήσιο και περιοδικό εύρος θερμοκρασιών,
« ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ » A.XA ΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΚΥΠΡΟΥ.
Αίγυπτος Ένα ταξίδι μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Μέχρι τώρα έχουν σχεδιαστεί πάνω από 30 αποστολές στον Άρη Η 1η ομάδα: Η 1η ομάδα: Γιάννης Γιάννης Βασίλης Βασίλης.
YASENKA SIMITCHIEVA ΤΖΙΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.  Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η περιοχή του Χάσκοβο κατοικήθηκε αρχικά πριν από επτά χιλιάδες χρόνια.
1. Γροιλανδία km² - αυτοδιοικούμενη περιοχή που ανήκει στη Δανία ΓροιλανδίαΔανία 2. Νέα Γουινέα km² - το δυτικό τμήμα ανήκει στην.
KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:4 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:4.
Η κουλτούρα στην αίθουσα διδασκαλίας μιας ξένης γλώσσας. Η περίπτωση της νέας ελληνικής Άννα Χατζηπαναγιωτίδη Σχολή Επιστημών της Αγωγής Πανεπιστήμιο Frederick.
ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ Σιαμπάνο Ηλία Σκουρτσίδη Λεωνίδα Τριανταφυλλόπουλο Σπύρο
Maritime Hellas-navigate the Greek cluster
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ενότητες 1.Οι χάρτες
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Μάριος Καρέλης.
ΓΗ Μανέτα Γεωργία Μπιτούνη Κωνσταντίνα Κατσουλιέρη Μαριλένα
ΑΝΔΕΙΣ Χριστοδουλάκη Άννα –Μαρία ΤμήμαΑ3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Κωνσταντινίδης Ίβο – Μπαλάφα Δήμητρα Δηώ
Νορβηγία Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
Ηλιακό Σύστημα.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Ατμοσφαιρικές διαταράξεις
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Ευρώπης
Η ΠΡΑΣΙΑΔΑ ΛΙΜΝΗ μέσα από τα μάτια των οικολόγων
Συμβουλές για επιτυχημένες παρουσιάσεις στο PowerPoint
Μερικές δυνάμεις στη φύση
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
TO ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.
Ηλιακό Σύστημα.
γαλλια ΚΑΙΛΙΝΜΕΙ ΒΙΛΛΑΝΟΥΕΒΑ ΜΑΚΑΣΙΛ Έ ΤΑΞΗ
Στοιχεία υδρομετεωρολογίας
Διαχρονικές αλλαγές στο πρότυπο της αλιευτικής παραγωγής των κυριότερων ειδών των Λ/Θ του Αμβρακικού κόλπου Μουτόπουλος Δ.Κ., Ράμφος Α., Σπάλα Κ., Κουτσικόπουλος.
ΜικροοικονομικΗ Θεωρια
ΑΠΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ:ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Αντωνοπούλου Ελεονώρα ΑΜ Δ201721
ΜΑΘΗΜΑ 8 Η γεωλογική ιστορία της Ελλάδας
ΕΜΒΑΔΟΝ ΕΠΙΠΕΔΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ
ΜικροοικονομικΗ Θεωρια
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Άρης Λέκκας.
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ΑΕΠΠ
2ο ΓΕΛ Αλίμου «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
ΚΡΟΑΤΙΑ Γιώργος Τσιτογιάννης.
Β 3.5 Τα ποτάμια της Ασίας Ινδία.
Ελλάδα Τα μεγαλύτερα νησιά.
Έλξη Μια ιδιότητα της μάζας.
(το πείραμα και τα συμπεράσματα)
Maritime Hellas-navigate the Greek cluster
ΓΕΛ Καστορείου Πολιτιστικό Πρόγραμμα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ
Οι Δροσουλίτες της Κρήτης!
Συστάδα 2: Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Φυσική Αγωγή και Υγεία
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Παναγιώτου Νικολέτα1, Πρεζεράκος Παναγιώτης2, Κουράκος Μιχαήλ3, Δρελιώζη.
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
Πάνελ συζήτησης : «Ο Δικηγόρος από τη σκοπιά της Διοίκησης
ΜικροοικονομικΗ Θεωρια
Η ΜΑΖΑ, ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ Η «ΗΛΙΚΙΑ» ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ
مديريت مالي 1 رشته هاي حسابداري و مديريت
אורך, היקף, שטח ונפח.
ΜικροοικονομικΗ Θεωρια
ΔΕΣΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΓΑΣ Α’ ΤΑΞΗ 2007
ΜικροοικονομικΗ Θεωρια
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΓΙΣΤΟΥ - ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ
Υδάτινος κόσμος Η διαχείριση του νερού
Η Θράκη  είναι μια ιστορική και γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Σήμερα η ονομασία Θράκη υποδηλώνει διεθνώς την περιοχή που.
Αποικίες στον Άρη Top Six Χατζής Πέτρος Χατζής Ευάγγελος
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Δομή και λειτουργία Καρδιακός Μυς
Οδηγική Συμπεριφορά των Ελλήνων
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων 30/3/2018 – 1/4/2018
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τουρισμoς στον Αρη Top Mars Ιορδανίδου Λυδία Παπαγιαννάκης Χρήστος Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα Τζήμα Αναστασία Τσαρσιταλίδου Αγάπη

Εισαγωγικά στοιχεία για τον Άρη είναι ο έβδομος σε μέγεθος από τους 8 πλανήτες. λέγεται συχνά και «ερυθρός πλανήτης» εξαιτίας του κόκκινου χρώματος που παρουσιάζει, οφειλόμενο στο τριοξείδιο του σιδήρου στην επιφάνειά του.

Εισαγωγικά στοιχεία για τον Άρη Ο Άρης είναι ο τέταρτος σε απόσταση από τον ήλιο πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος Είναι επίσης ο δεύτερος πλησιέστερος στην Γη μετά την Αφροδίτη

Εισαγωγικά στοιχεία για τον Άρη Έχει περίπου το μισό μέγεθος από την Γη, αλλά επειδή δεν έχει θάλασσες έχει περίπου το ίδιο μέγεθος ξηράς με την Γη Ο Άρης έχει λεπτή ατμόσφαιρα, με επιφάνεια που συνδυάζει κρατήρες, ηφαίστεια, κοιλάδες, ερήμους και πολικά παγοκαλύμματα όπως στη Γη. Φαίνεται ακόμη να έχει «εποχές».

Πάμε διακοπές στον Άρη; Μια σημαντική πηγή εσόδων για τον εποικισμό του Άρη θα είναι οι τουρίστες. Ο πλανήτης Άρης έχει πολλά σημαντικά αξιοθέατα τα οποία θα θέλουν να τα επισκεφτούν οι άνθρωποι. Θα πρέπει να γίνουν υποδομές για τον τουρισμό και για να έχουν οι επισκέπτες ωραίες εμπειρίες από τον πλανήτη. Ας δούμε μερικά από τα σημαντικά αξιοθέατα.

Διαφορά βορείου με νοτίου ημισφαιρίου . Διαφορά βορείου με νοτίου ημισφαιρίου Ο Άρης έχει αποτελείται από δυο μορφολογικά ανόμοια «τμήματα»: το βόρειο ημισφαίριο αποτελείται από «πεδιάδες» που χαρακτηρίζονται από σχετικά μικρή πυκνότητα κρατήρων 

Διαφορά βορείου με νοτίου ημισφαιρίου . Διαφορά βορείου με νοτίου ημισφαιρίου Από την άλλη το νότιο ημισφαίριο βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο και είναι εμφανώς πιο καταπονημένο από προσκρούσεις μετεώρων. Μία εξήγηση αυτής της διαφοράς μεταξύ των δυο ημισφαιρίων είναι ότι οι βόρειες «πεδιάδες» αποτελούσαν κάποτε τον πυθμένα ενός ωκεανού που κάλυπτε μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Διαφορά βορείου με νοτίου ημισφαιρίου . Διαφορά βορείου με νοτίου ημισφαιρίου  Μία άλλη εξήγηση είναι ότι στο βόρειο ημισφαίριο προσέκρουσε ένα σώμα με μέγεθος από το ένα δέκατο μέχρι τα δύο τρίτα του μεγέθους της Σελήνης, σχηματίζοντας έναν τεράστιο κρατήρα πρόσκρουσης στο βόρειο ημισφαίριο του Άρη.

Όρος Όλυμπος είναι και το ψηλότερο βουνό του ηλιακού συστήματος με ύψος 27.000 μέτρα ή 3 φορές το υψόμετρο του Έβερεστ  (8.848 μ.) Το μεγάλο ύψος του ηφαιστείου οφείλεται στο γεγονός ότι στον Άρη, σε αντίθεση με τη Γη, δεν υπάρχει κίνηση τεκτονικών πλακών, κι έτσι η εκροή μάγματος συνεχίστηκε για εκατομμύρια χρόνια στο ίδιο σημείο ψηλώνοντας ολοένα τον Όλυμπο.

Λεκάνη Ελλάς (Hellas Basin) Πρόκειται για ιδιαίτερα βαθιά διαμόρφωση της επιφάνειας του πλανήτη, βαθύτερη από οποιαδήποτε αντίστοιχη της Γης

Κρατήρας Γκούφεβ (Gusev Crater) Απτές ενδείξεις ηφαιστειακής δραστηριότητας έχουν βρεθεί στον κρατήρα Γκούσεβ Ο κρατήρας, που λόγω της μορφολογίας του πιστεύεται ότι φιλοξενούσε κατά το παρελθόν μία τεράστια λίμνη, βρέθηκε να καλύπτεται από υλικά που εκτοξεύτηκαν από ένα ηφαίστειο λίγο βορειότερα

Κρατήρας Γκέιλ (Gale Crater) Το Gale είναι ένας κρατήρας και πιθανή ξηρή λίμνη στον Άρη. Έχει διάμετρο 154 km (96 μίλια)  και εκτιμάται ότι είναι περίπου 3,5-3,8 δισεκατομμύρια ετών.

Κρατήρας Γκέιλ (Gale Carter) O κρατήρας πήρε το όνομά του από τον Walter Frederick Gale , έναν ερασιτέχνη αστρονόμo από την Αυστραλία Το  Aeolis Mons είναι ένα βουνό στο κέντρο του κρατήρα και ανεβαίνει 5,5 χιλιόμετρα ψηλά.

Φαράγγι Βάλες Μαρινέρις (Valles Marineris) Στις παρυφές το, καθώς και σε πολλές άλλες περιοχές του πλανήτη, έχουν εντοπιστεί σχηματισμοί που έχουν προέλθει καθαρά από τη ροή κάποιου υγρού.

Λαβύρινθος της νύχτας (Noctis Labyrinthus) Ο Νώκτης Λαβυρίνθος , "ο λαβύρινθος της νύχτας", είναι μια περιοχή του Άρη μεταξύ του Βαλλικού Μαρινέρη και του ορεινού όγκου του Θαρσίου. Η περιοχή είναι αξιοσημείωτη για το λαβύρινθο σύστημα των βαθιών, απότομων κοιλάδων.

Περιγραφή κατασκευής μας Η δική μας πρόταση για τουριστική αξιοποίηση του Άρη Βρίσκεται στο φαράγγι Βάλες Μαρινέρις (Valles Marineris) Περιλαμβάνει: ένα τελεφερίκ δράσης το οποίο μας μεταφέρει μέσα στο φαράγγι και ένα ferris wheel το οποίο βγάζει αυτόματα φωτογραφίες

Περιγραφή κατασκευής μας Το τελεφερίκ δράσης μεταφέρει τους τουρίστες μέσα στο φαράγγι αυτόματα (αισθητήρας απόστασης), ενώ αυτόματα γίνεται και το άνοιγμα στις πόρτες του τελεφερίκ Ο τροχός (ferris wheel) είναι τοποθετημένος σε τέτοιο σημείο ώστε να φαίνεται το βουνό Όλυμπος και βγάζει αυτόματα φωτογραφίες τους ανθρώπους που βρίσκονται πάνω σε αυτόν (αισθητήρας απόστασης)