Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Μέχρι τώρα έχουν σχεδιαστεί πάνω από 30 αποστολές στον Άρη Η 1η ομάδα: Η 1η ομάδα: Γιάννης Γιάννης Βασίλης Βασίλης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Μέχρι τώρα έχουν σχεδιαστεί πάνω από 30 αποστολές στον Άρη Η 1η ομάδα: Η 1η ομάδα: Γιάννης Γιάννης Βασίλης Βασίλης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Μέχρι τώρα έχουν σχεδιαστεί πάνω από 30 αποστολές στον Άρη Η 1η ομάδα: Η 1η ομάδα: Γιάννης Γιάννης Βασίλης Βασίλης Κώστας Κώστας Άγγελος Άγγελος Λεωνίδας Λεωνίδας

3 Ο σκοπός της δικής μας αποστολής: Ο σκοπός της δικής μας αποστολής: να δημιουργήσουμε ένα κατοικήσιμο εξωγήινο τοπίο, μορφοποιώντας τον Άρη να δημιουργήσουμε ένα κατοικήσιμο εξωγήινο τοπίο, μορφοποιώντας τον Άρη να φτιάξουμε φιλικά προς τον άνθρωπο περιβάλλοντα, τοποθετώντας λειχήνες και εγκαθιστώντας θερμοκήπια, ώστε να μπορέσουμε μελλοντικά να ζήσουμε εκεί. να φτιάξουμε φιλικά προς τον άνθρωπο περιβάλλοντα, τοποθετώντας λειχήνες και εγκαθιστώντας θερμοκήπια, ώστε να μπορέσουμε μελλοντικά να ζήσουμε εκεί.

4 MARS E4 MARS E4 Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη:

5 Θα αναχωρήσουμε στις 12 Μαϊου του 2024 για να φτάσουμε στον Άρη στις 12 Ιανουαρίου 2025. Για να βρούμε αυτήν την ημερομηνία ελέγξαμε πότε θα είναι η τροχιά των πλανητών ( Άρη και Γης ) ευθυγραμμισμένη όταν θα φτάνουμε στον Άρη (αυτό συμβαίνει κάθε 2 χρόνια και 2 μήνες).

6 Ένα-δυο χρόνια νωρίτερα η ΝΑΣΑ θα έχει στείλει στον Άρη, προκειμένου να μειωθεί το βάρος στο δικό μας διαστημόπλοιο, μια μη επανδρωμένη αποστολή που θα μεταφέρει τα εξής: τον ογκώδη εξοπλισμό των θερμοκηπίων τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για την εγκατάσταση αυτών τα απαραίτητα καύσιμα που θα χρειαστούμε για την επιστροφή στη Γη.

7 Το ταξίδι μας θα διαρκέσει συνολικά 34 μήνες. Στον Άρη θα μείνουμε περίπου 18 μήνες. Το ταξίδι μας όμως θα εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, όπως: Να μας τελειώσουν τα εφόδια ( νερό,φαγητό ….) Να μας τελειώσουν τα καύσιμα Να πάθει κάποια βλάβη το διαστημόπλοιο Να χτυπηθούμε από κομήτες Να πάθουμε οστεοπόρωση

8 Από τον πλανήτη Άρη θα φύγουμε στις 19 Ιουνίου 2026 και θα φτάσουμε στη Γη στις 20 Φεβρουαρίου 2027. Ελπίζουμε να είναι ένα ευχάριστο ταξίδι και κυρίως ο σκοπός μας να στεφθεί με επιτυχία! Η 2 η ομάδα: Χαρά Κατερίνα Μάρω Αρίωνας Σταύρος

9

10 6 ΑΤΟΜΑ 2 ΓΥΝΑΙΚΕΣ 4 ΑΝΤΡΕΣ

11 ΚΥΒΕΡΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜ ΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚ ΟΣ

12 (ΓΥΝΑΙΚΑ) ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ (1 ΓΥΝΑΙΚΑ &1 ΑΝΤΡΑΣ) ΕΝΑΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΕΩΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΙΧΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ (2 ΑΝΤΡΕΣ) ΕΝΑΣ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΟΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΘΕΙ ΒΛΑΒΗ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛ/ΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ (1 ΑΝΤΡΑΣ) ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

13 YΠOMONETIKOI ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ

14 2 ΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ(ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) Η ΠΡΟΕΤOIΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2 ΜΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΟΕΤOIΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ 1 ΧΡΟΝΟΣΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Η 3η ομάδα: Στεφανία,Ναταλία Αδαμαντία,Σμαράγδα Παναγιώτης,Γρηγόρης

15 14 Η 4η ομάδα: Νίκος Βασίλης Αγγελική Θεοδόσης Σπήλιος

16 15  Θα προετοιμαστούν δύο ομάδες ( σε περίπτωση προβλήματος θα αναλάβουν οι αναπληρωματικοί)  Θα προετοιμάσουμε τα κατάλληλα εφόδια και τον κατάλληλο εξοπλισμό

17  Τροφή ειδικά επεξεργασμένη (10.404kg)  Φιάλες νερού (67.300 του 1l)  Μπουκάλες οξυγόνου  Ειδικές στολές  Ειδικά κρεβάτια κολλημένα στα τοιχώματα του διαστημόπλοιου  Όργανα γυμναστικής Επειδή υπολογίσαμε ότι για πλήρωμα 6 ατόμων, απαιτούνται 10.404kg τροφή και 67.300l νερού-ποσότητες που είναι αδύνατον να μεταφερθούν-, χρειαζόμαστε ακόμη... 16

18 ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ  Θερμοκήπια για παραγωγή τροφής  Συστήματα συλλογής υδρατμών, επεξεργασίας ούρων και παραγωγής νερού 17

19  Ιατρικός εξοπλισμός  Εξοπλισμός βιντεοσκόπησης  Εξοπλισμός επικοινωνίας  Εξοπλισμός ουράνιας μηχανικής  Τεχνικός εξοπλισμός  Στολές αστροναύτη για την παραμονή στο διάστημα  Εξοπλισμός γεωτρήσεων  Υλικά θερμοκηπίων 18

20 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ Η 5η ομάδα: Μελίνα Χρύσα Εύα Κωνσταντίνα Φώτης

21 Ο Άρης είχε νερό που κυλούσε στην επιφάνειά του πριν περίπου 1,25 εκατ. χρόνια, πολύ πιο πρόσφατα από ότι νόμιζαν οι επιστήμονες και μάλιστα ήταν άφθονο. Οι σημερινές φωτογραφίες που έχουν τραβηχθεί από τους δορυφόρους του Άρη απεικονίζουν νεροφαγώματα και ξεροπόταμους που έχουν δημιουργηθεί από επιφανειακό νερό το οποίο προήλθε από λιωμένους πάγους.

22 Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ότι ο πλανήτης Αρης διέθετε πριν από εκατομμύρια χρόνια άφθονο αλμυρό νερό ήταν αναμφισβήτητα η σημαντικότερη εξέλιξη. Νέες εντυπωσιακές εικόνες από τα όρη του πλανήτη Αρη αποτελούν τις καλύτερες ως σήμερα ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη ρέοντος νερού – βασικό στοιχείο για την ύπαρξη ζωής – στον Κόκκινο Πλανήτη. Η ροή του νερού στον πλανήτη Άρη μεγαλώνει κατά τις ζεστές περιόδους και συρρικνώνεται με τις ψυχρές.

23 -Αρχικά θα απογειωθούμε από τον πλανήτη Γη με ένα διαστημόπλοιο ! - Ύστερα, καθώς θα φτάνουμε στον πλανήτη Άρη, το διαστημόπλοιο θα χωριστεί στα δύο και θα προσγειωθεί στον πλανήτη ! - Από το διαστημόπλοιο θα αποβιβαστεί ένα ρομπότ και οι άνθρωποι ! - Τις δουλειές που πρέπει να γίνουν θα τις κάνουν οι άνθρωποι ανά δύο !

24 Ένα φαράγγι μήκους 50 χιλιομέτρων, που στο παρελθόν ήταν λίμνη με εμβαδόν 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είχε βάθος 450 μέτρων Δέντρα στον Άρη!!!!

25

26 Τα υποψήφια φυτά πρέπει να καλύπτουν τις παρακάτω προϋποθέσεις: 1) Να έχουν λίγα μέρη τα οποία δε τρώγονται. 2) Να χρειάζονται λίγη φροντίδα. 3) Να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

27 Ε4Ε4 Η Αποστολή θα γίνει αληθινή γιατί το Ε 4 δούλεψε πολύ ! Με κέφι και χαρά δουλέψαμε σκληρά ! Και ΄να τ΄ αποτελέσματα που βγάλαμε παιδιά ! Η Τρίτη και η Παρασκευή ήταν διαστημική ημέρα γι΄αυτό και τα παιδιά δουλέψαμε με τρέλα. Ο Άρης ο πλανήτης μας ο φανταστικός, είναι μικρός αλλά καταπληκτικός. Γι ΄αυτό αποφασίσαμε να πάμε προς τα ’ κει να βάλουμε θερμοκήπια σαν την ωραία Γη Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ε4 ΣΕ ΠΟΙΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Μέχρι τώρα έχουν σχεδιαστεί πάνω από 30 αποστολές στον Άρη Η 1η ομάδα: Η 1η ομάδα: Γιάννης Γιάννης Βασίλης Βασίλης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google