Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι Δροσουλίτες της Κρήτης!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι Δροσουλίτες της Κρήτης!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι Δροσουλίτες της Κρήτης!

2 Εργασία Project 2ου τετραμήνου.
Ομάδα: Ο βυθός του μπικίνι. Θοδωρής Βουτσάκης Δέσποινα Πρεάρη Γιάννης Ανέστης Χρήστος Βατίστας Μαρία Ζαγοριανού

3 Το θέμα της ομάδας μας είναι οι Δροσουλίτες και οι φασματικές λεγεώνες των νεκρών, δηλαδή σκιές νεκρών στρατιωτών οι οποίες εμφανίζονται πάλι στα πεδία μάχης. Το φαινόμενο αυτό όπως και άλλα παρατηρούνται σε διάφορα μέρη της γης και δεν μπορούν να τα εξηγήσουν οι επιστήμονες πλήρως!

4 Τα φαντάσματα της Κρήτης!
ΜΥΘΟΣ Μάχη Κρητικών, Ηπειρωτών ενάντια στους Τούρκους Τοποθεσία: Φραγκοκάστελλο Χανίων (Μάιος 1828)

5 Το φαινόμενο αυτό διαρκεί 8-10 λεπτά κατά την αυγή.
Στις 17 Μάιου 1828 οι Ηπειρώτες συνάντησαν τους Τούρκους λεπίδα για λεπίδα και σφαίρα για σφαίρα. Ύστερα από αυτήν τη μάχη τόσο ο αρχηγός όσο και ολόκληρο το τάγμα του τουρκικού στρατού αποδεκατίσθηκαν. Από τότε κάθε χρόνο και πάντα στα τέλη του Μάιου, στην επέτειο της μάχης, σκιές οπλισμένων πολεμιστών εμφανίζονται στην περιοχή να βαδίζουν προς τη θάλασσα. Το φαινόμενο αυτό διαρκεί 8-10 λεπτά κατά την αυγή.

6 Χατζημιχάλης Νταλιάνης.
Ο Μιχάλης Νταλιάνης γεννήθηκε στο Δελβινάκι της Ηπείρου το Ήταν ο αρχηγός του στρατεύματος των Ηπειρωτών και έμεινε στην ιστορία για την επιμονή του απέναντι στους Τούρκους. Το Χατζής στο όνομα του το απέκτησε ύστερα από τα ταξίδια του στους Αγίους Τόπους. Το1816 μυήθηκε στην Φιλική εταιρία και με το ξέσπασμα της Επανάστασης, με δικά του χρήματα, κατάφερε να δημιουργήσει ένα σώμα ιππικού με το οποίο συμμετείχε στον ξεσηκωμό.

7 Διάφορες ερμηνείες του φασματικού αυτού φαινομένου.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Διάφορες ερμηνείες του φασματικού αυτού φαινομένου.

8 Ανώτερος αντικατοπτρισμός:
Μία ερμηνεία είναι αυτή του αντικατοπτρισμού ασκούμενων στρατιωτών από τις ακτές της Λιβύης. Ο αντικατοπτρισμός είναι ένα φυσικό οπτικό φαινόμενο που πραγματοποιείται λόγω της απόκλισης των ακτινών φωτός από την ευθύγραμμη πορεία τους. Ο ανώτερος αντικατοπτρισμός σχετίζεται με την εμφάνιση ενός αντικειμένου στην ατμόσφαιρα σε διαφορετική θέση από εκείνη που πράγματι είναι, ανυψωμένου και μεγεθυμένου.

9 Τοποθεσία. Μια άλλη ερμηνεία για την εμφάνιση των Δροσουλίτων είναι λόγω της τοποθεσίας του Φραγκοκάστελλου. Το φαινόμενο γίνεται ορατό όταν ο παρατηρητής βρίσκεται μεταξύ οροσειράς και Φραγκοκάστελλου. Πιο συγκεκριμένα όταν ο παρατηρητής κοιτάζει από τους πρόποδες της οροσειράς προς την θάλασσα.

10 Τοποθεσία. Μια άλλη ερμηνεία για την εμφάνιση των Δροσουλίτων είναι λόγω της τοποθεσίας του Φραγκοκάστελλου. Το φαινόμενο γίνεται ορατό όταν ο παρατηρητής βρίσκεται μεταξύ οροσειράς και Φραγκοκάστελλου. Πιο συγκεκριμένα όταν ο παρατηρητής κοιτάζει από τους πρόποδες της οροσειράς προς την θάλασσα.

11 Έχουν παρατηρηθεί και άλλα παρόμοια φασματικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές:
Μάχη Βόρειων-Νότιων(Η.Π.Α,1862) Οι Άγγελοι του Mons(Γαλλία,1914)

12 Οι Βόρειοι και οι Νότιοι !
Ένα ακόμα φαινόμενο φασματικής μάχης που έχει καταγραφεί στην ιστορία είναι εκείνη του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου στις Η.Π.Α. Οι νότιοι επιτέθηκαν στο στρατό των βορείων, στις 6 Απριλίου και η μάχη διήρκησε δυο μέρες. Τo σύνολο των νεκρών ξεπέρασε τις Οι Βόρειοι κατάφεραν να επικρατήσουν αλλά η νίκη τους είχε όλα τα χαρακτηριστικά της ΄΄πύρρειας νίκης΄΄. Οι απώλειες της μάχης ήταν βαρύτατες και λεγόταν ότι το ποτάμι που περνάει από την περιοχή είχε κοκκινίσει από το αίμα. Κάποιο καιρό μετά άρχισαν να γίνονται αναφορές για μυστηριώδεις επαναλήψεις της μάχης, οι οποίες δεν άφηναν πίσω τους ίχνη.

13 Οι άγγελοι του Μονς! Το Mons είναι μία μικρή γαλλική πόλη ανθρακωρύχων που αποτέλεσε το πεδίο της αναμέτρησης δυο βρετανικών μεραρχιών από την μία πλευρά και δυο ολόκληρων γερμανικών στρατιών από την άλλη, στις 23 Αυγούστου του Σχετικά με τη μάχη αυτή έχουν υπάρξει πολλές μαρτυρίες για Θεία επέμβαση υπέρ των Βρετανών, καθώς πολλοί από τους στρατιώτες που πολέμησαν σε αυτήν δήλωναν μετά πως είδαν μυστηριώδεις, αιθέριες παρουσίες να μάχονται στο πλευρό τους.

14 Επιστήμη ή παραφυσική;
Με λίγα λόγια, οι φασματικές μάχες αποτελούν ίσως την προβολή του έντονου πόνου και των συναισθημάτων που βίωσαν οι στρατιώτες ή είναι αποτελέσματα φυσικών φαινομένων που εξηγούνται από την επιστήμη. Αλήθεια ή πλάνη; Επιστήμη ή παραφυσική; Ίσως μάθουμε κάποτε. . .

15 Η ομάδα μας συνεργάστηκε με επιτυχία. . Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!
Η χρονιά κύλησε ωραία. . Η ομάδα μας συνεργάστηκε με επιτυχία. . Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!


Κατέβασμα ppt "Οι Δροσουλίτες της Κρήτης!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google