Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηλιακό Σύστημα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηλιακό Σύστημα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλιακό Σύστημα

2 Ήλιος Ο Ήλιος και το ηλιακό σύστημα γεννήθηκαν, σύμφωνα με την επικρατέστερη σήμερα θεωρία, πριν από 4.5 περίπου δισεκατομμύρια χρόνια από ένα περιστρεφόμενο αρχικό νεφέλωμα αερίου και σκόνης . Ο Ήλιος δεν είναι ένα στερεό σώμα. Είναι μια «περιστρεφόμενη μπάλα» θερμού πλάσματος. Ο Ήλιος είναι ένα μέσο αστέρι, όμοιο με τα πολλά δισεκατομμύρια αστέρια του Γαλαξία μας.

3 Ερμής Η ύπαρξη του πλανήτη Ερμή ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Πήρε το όνομά του από τον Θεό Ερμή, που ήταν ο αγγελιοφόρος των Ολύμπιων Θεών, επειδή φαινόταν να κινείται γρηγορότερα στον ουρανό από οποιονδήποτε άλλο πλανήτη. Περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του σε 59 περίπου γήινες ημέρες και περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο σε 88 γήινες ημέρες.

4 Αφροδίτη Η Αφροδίτης, είναι διάσπαρτη από ηφαίστεια, κρατήρες, τεράστιες χαράδρες και από εμφανείς ροές λάβας.

5 Άρης Η ύπαρξη του είναι γνωστή από την αρχαιότητα και το κόκκινο χρώμα του ενέπνευσε τους αρχαίους Έλληνες στο να του δώσουν το όνομα του θεού του πολέμου. Ο Άρης είναι ο 4ος κατά σειρά πλανήτης του ηλιακού συστήματος

6 Δίας Ο Δίας έχει δυναμικά εξελισσόμενο καιρό με δομές νεφών που αλλάζουν μέσα σε χρονικό διάστημα ακόμα και λίγων ωρών. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Δία είναι η μεγάλη κόκκινη κηλίδα που πιστεύεται ότι είναι ένας τεράστιος μόνιμος κυκλώνας. Ο πλανήτης αυτός είναι ο 5ος και μεγαλύτερος του πλανητικού μας συστήματος και βρίσκεται σε απόσταση περίπου km από τον Ήλιο.    

7 Κρόνος Ο Κρόνος είναι ο 6ος του πλανητικού μας συστήματος σε απόσταση περίπου km από τον Ήλιο. Πιστεύεται ότι οι δακτύλιοι δημιουργήθηκαν από την καταστροφή δορυφόρων του Κρόνου λόγω συγκρούσεων κομητών ή μετεωριτών στην επιφάνεια τους. Οι διαφορετικοί δακτύλιοι αποτελούνται και από διαφορετικά στοιχεία (σκόνη, βράχοι, κομμάτια πάγου κλπ).

8 Ουρανός Ο πλανήτης αυτός είναι ο 7ος του πλανητικού μας συστήματος και, σε μέγεθος, ο 3ος μετά το Δία και τον Κρόνο. Η μέση επιφανειακή του θερμοκρασία είναι -200 βαθμοί Κελσίου. Η ατμόσφαιρά του αποτελείται κυρίως από υδρογόνο (H) και ήλιο (He), που είναι και τα στοιχεία που πρωτο-δημιουργήθηκαν στο Σύμπαν. Το χρώμα του πλανήτη Ουρανού είναι γαλάζιο και ο λόγος είναι ότι το λίγο μεθάνιο που υπάρχει στην ατμόσφαιρά του απορροφά το κόκκινο φως.

9 Ποσειδώνας Ο πλανήτης αυτός είναι ο 8ος του πλανητικού μας συστήματος και βρίσκεται σε απόσταση περίπου km από τον ΉλιοΤο χρώμα του πλανήτη Ποσειδώνα είναι γαλάζιο, όπως και του Ουρανού, και ο λόγος είναι ότι το λίγο μεθάνιο που υπάρχει στην ατμόσφαιρά του απορροφά το κόκκινο φως. .

10 Πλούτωνας Ο Πλούτωνας (από το 2006 θεωρείται πλέον νάνος πλανήτης) ανακαλύφθηκε το 1930 από τον Αμερικανό Clyde Tombaugh. Έχοντας διάμετρο περίπου 2280 km είναι ακόμα μικρότερος και από τη Σελήνη.

11 Γη Η Γη αποτελεί τον τρίτο πιο κοντινό πλανήτη στον Ήλιο, τον πιο πυκνό και τον πέμπτο μεγαλύτερο σε μάζα στο Ηλιακό Σύστημα, τον μεγαλύτερο ανάμεσα στους γήινους πλανήτες, δηλαδή τους πλανήτες με στερεό φλοιό, και το μοναδικό γνωστό ουράνιο σώμα που φιλοξενεί ζωή.

12 Σελήνη Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από την Σελήνη, αρχαιοελληνική θεά του δορυφόρου αυτού. Λέγεται επίσης και «Φεγγάρι» στη δημοτική γλώσσα, λιγότερο επίσημα ή ποιητικά. Αποτελείται από στερεά υλικά με σύσταση παρόμοια με αυτή της Γης.

13 Η εργασία έγινε για το μάθημα Τ.Π.Ε από την τάξη Δ2
Αλκυόνη και Γκαμπριέλα Η εργασία έγινε για το μάθημα Τ.Π.Ε από την τάξη Δ2


Κατέβασμα ppt "Ηλιακό Σύστημα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google