Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΔΕΙΣ Χριστοδουλάκη Άννα –Μαρία ΤμήμαΑ3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΔΕΙΣ Χριστοδουλάκη Άννα –Μαρία ΤμήμαΑ3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΔΕΙΣ Χριστοδουλάκη Άννα –Μαρία ΤμήμαΑ3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
Σχολικό έτος Καθηγητής : Κατσοπρινάκης Σταύρος Πηγή : Βικιπαιδεια

2 Άνδεις Οι Άνδεις είναι η μακρύτερη οροσειρά  της Γης  με υψηλότερη κορυφή το όρος Ακονγκάουα . Καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη τη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής και το μήκος τους φθάνει τα 7.000 km . Τα βουνά των Άνδεων εκτείνονται σε επτά χώρες: Την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, τον Ισημερινό, την Κολομβία, το Περού και τη Χιλή. Μάλιστα κάποιες από αυτές, κυρίως το Περού και η Βολιβία, είναι γνωστές ως «κράτη των Άνδεων».

3 Ηφαιστειότητα Στην περιοχή των Άνδεων υπάρχουν περίπου 70 ηφαίστεια, πολλά από τα οποία είναι ενεργά και έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές. Το Κοτοπάξι είναι ενεργό ηφαίστειο του Ισημερινού. Με ύψος μέτρα είναι ένα από τα ψηλότερα ηφαίστεια παγκοσμίως και είναι καλυμμένο από παγετώνες.

4 Ηφαιστειότητα Το Τσιμποράσο είναι προς το παρόν αδρανές ηφαίστειο με ύψος μέτρα και είναι η ψηλότερη κορυφή που βρίσκεται κοντά στον ισημερινό

5 Πανίδα Το Αλπακά είναι μηρυκαστικό. Έχει ύψος περίπου 90 εκ.
Το Αλπακά είναι μηρυκαστικό. Έχει ύψος περίπου 90 εκ. Τα θηλαστικά αυτά ζουν στις ορεινές περιοχές του Περού, της Χιλής και τηςΒολιβίας, όπου έχουν εξημερωθεί από τα αρχαία χρόνια.

6 Πανίδα Το λάμα είναι θηλαστικό .
Το λάμα είναι θηλαστικό . Έχει ύψος 1,70 μ. περίπου και βάρος γύρω στα 100 κιλά.  Ζει στα ψηλά οροπέδια του Περού και της Βολιβίας.

7 Αρχαίοι πολιτισμοί Οι Ίνκας ήταν πολιτισμός και αυτοκρατορία της Νότιας Αμερικής. Τα χωράφια των Ίνκας έδιναν πλούσια συγκομιδή ,γιατί τους έριχναν λίπασμα (το γουάνο) περιττώματα δηλαδή θαλασσοπουλιών. Μια τάξη αριστοκρατική κυβερνούσε  την χώρα , με επικεφαλής της τον αυτοκράτορα ,που εθεωρήτο και λατρευόταν ως θεός 

8 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΑΝΔΕΙΣ Χριστοδουλάκη Άννα –Μαρία ΤμήμαΑ3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google