Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Στιγμές του χωριού μας από το παρελθόν και το παρόν.
Advertisements

Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
…από μικρούς συγγραφείς
Η κοκέτα ποντικίνα.
Μια φορά και έναν καιρό κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων ένας ζαχαροπλάστης έφτιαχνε τα γιορτινά γλυκά.
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Τα τρία γουρουνάκια Ονόματα μελών ομάδας:.
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
Όταν οι υποθέσεις και τα θέματα της καθημερινότητάς σας γίνουν τόσα πολλά,
Μια ιστορία που γράφτηκε
Ο ΡΟΖ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
Το δοντάκι μου χάλασε.
ΤΟ ΒΑΖΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
 Σάββατο πρωί. Μόλις ξημέρωσε, όλα τα παιδιά στον δρόμο με τις σάκες στον ώμο έτοιμα για το σχολείο. Με την αγωνία στα μάτια τους και το τραχύ βήμα στα.
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
Ο λύκος που ήταν χορτοφάγος
Mώλος: O υγρότοπος της περιοχής μου
Ο ΦΟΙΒΟΣ, Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ
Έχεις δύο επιλογές! από το
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ.
ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν...
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ! Α΄ τάξη 9ο Δημ.Σχ.Κιλκίς
Μια ιστορία για δύο βότσαλα Πάνω σε φωτογραφίες της Κίνας!
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ!
O γέρος και τα τρία αδέλφια
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Τις διακοπές τις πέρασα…
ΤΗ γριούλα Σας παρουσιάζει. Αφού τελείωσε το πανεπιστήμιο ένας ωραίος νεαρός δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Δεν είχε καθόλου χρήματα ούτε για το ενοίκιο.
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
Κ ΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΉ ΑΓΩΓΉ ! Αιμιλία Αριστείδου. Τις Τίνας της άρεσε πολύ να παίζει με τα παιχνίδια της στην αυλή του σπιτιού της. Όμως κάθε φορά που έβγαινε.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
Κωνσταντίνα Μελίνα Τα τρία μικρά λυκάκια.
Ο Δουλευτάρης και ο Ακαμάτης
Ο πατέρας Ακουάχε Κάποτε ήταν ένα δέντρο που το λέγανε «πατέρα Ακουάχε» και ζούσε σε ένα μικρό χωριό με μία παράξενη φυλή. Μία μέρα η φυλή αυτή αποφάσισε.
Το μικρό ελεφαντάκι Ένα παραμύθι για μικρά παιδιά
Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι.
ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΙΚΡΑ ΛΥΚΑΚΙΑ.
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
Το παραμύθι μας Γ
Ιωάννα-Λάουρα - Κλαούντια
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΣΜΠΑΔΕΣ.
O ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΙΚΟΣ
Το μαύρο πρόβατο Γυμνάσιο Λουτρακίου Σχ. Έτος ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
ΙΓ΄ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Οικολογία και Πολιτισμός Διευθύντρια: Γιώτα Παναγιώτου Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: Μαριάμ Βασιλειάδου - Χριστοφόρου.
 Ήταν κάποτε, μία παρέα παιδιών που συναντήθηκε σε μια όμορφη παραλία. Ενώ τα παιδιά συζητούσαν, άκουσαν βήματα. Κρύφτηκαν πίσω από τα αρμυρίκια, γιατί.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Τα τρία γουρουνάκια απ΄το ΣΤ΄1
Α ΤΑΞΗ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δασκάλα: Μαρία Παράφορου
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
5. Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Τα παραμύθια μας 1η προσπάθεια.
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν 3 γουρουνάκια.Από το ΣΤ΄3
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν τρία γουρουνάκια... Από το ΣΤ3
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν 3 γουρουνάκια.Από το ΣΤ΄3
Ευσταθία Μπολιεράκη ε
Μια φορα και εναν καιρο ηταν τα τρια γουρουνακια....Απο το ΣΤ1
Tα τρια γουρουνακια Απο τον Αντζελο Μπατσι. Απολαυστε! =]
Επειδή έπρεπε να περιμένει πολλές ώρες, αποφάσισε να αγοράσει ένα βιβλίο για να περάσει η ώρα. Αγόρασε επίσης κι ένα πακέτο μπισκότα.
Η Ζωή θα μπορούσε να είναι ωραία…
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα τρία μικρά λυκάκια

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.

Μια μέρα τους φώναξε η μαμά τους και τους είπε ότι είχαν μεγαλώσει πια και έπρεπε να φτιάξουν ένα δικό τους σπίτι. Έπρεπε όμως να είναι πολύ προσεκτικοί με το Ρούνι Ρούνι, το ύπουλο κακό γουρούνι.

Στο δρόμο συνάντησαν το Ζιπ Ζιπ Ζορό το καγκουρό και του ζήτησαν να τους δώσει λίγα από τα τούβλα που κουβαλούσε. Ο Ζιπ Ζιπ Ζορό τους έδωσε όσα ζήτησαν και 3 παραπάνω. Έτσι έχτισαν ένα τούβλινο σπίτι.

Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι και ζήτησε από τα λυκάκια να βγουν από το σπίτι. Εκείνα όμως αρνήθηκαν. Τότε ο Ρούνι Ρούνι άρχισε να φυσά πολύ δυνατά. Το τούβλινο σπιτάκι δεν κουνήθηκε καθόλου. Τότε λοιπόν ο Ρούνι Ρούνι πήρε ένα μεγάλο σφυρί, γκρέμισε το σπίτι και άρχισε να κυνηγάει τα λυκάκια.

Τα λυκάκια φοβισμένα κρύφτηκαν πίσω από ένα πηγάδι και άρχισαν να συζητούν τι θα κάνουν με το σπίτι. Ώσπου εμφανίστηκε μπροστά τους ο μάστορας – κάστορας που ανακάτευε πηχτό τσιμέντο. Τον παρακάλεσαν να τους δώσει λίγο τσιμέντο κι εκείνος δέχτηκε με χαρά. Τα τρία λυκάκια στρώθηκαν στη δουλειά και έφταιξαν ένα τσιμεντένιο σπίτι.

Την άλλη μέρα εμφανίστηκε πάλι ο Ρούνι Ρούνι και ζήτησε από τα μικρά λυκάκια να βγουν από το σπίτι. Επειδή εκείνα αρνήθηκαν ο Ρούνι Ρούνι άρχισε να φυσά πάρα πολύ δυνατά σαν ανεμοθύελα. Το τσιμεντένιο σπιτάκι δεν κουνήθηκε καθόλου. Τότε ο Ρούνι Ρούνι πήρε ένα κομπρεσέρ, έκανε σκόνη το τσιμεντένιο σπιτάκι και άρχισε να κυνηγάει τα τρία μικρά λυκάκια.

Τα λυκάκια τρομαγμένα κρύφτηκαν πίσω από ένα φράχτη και σκονισμένα όπως ήταν αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πιο γερό σπίτι. Για καλή τους εκείνη την ώρα περνούσε ο ρινόκερος Πόπο Λιμπόπο, που κουβαλούσε πλάκες από ατσάλι συρματόπλεγμα και αλυσίδες. Τους έδωσε απ’ όλα. Έτσι τα τρία μικρά λυκάκια στρώθηκαν στη δουλειά και χτίσανε ένα ατσαλένιο σπίτι.

Για ακόμη μία φορά όμως ο Ρούνι Ρούνι δεν άφησε τα λυκάκια σε ησυχία. Φύσηξε πολύ δυνατά σαν δέκα τυφώνες μαζί. Το σπιτάκι ούτε που κουνήθηκε! Τότε το κακό γουρούνι έβαλε ένα δυναμίτη, ανατίναξε το σπίτι και πήρε στο κυνήγι τα λυκάκια! Εκείνα με τρεμουλιαστές ουρίτσες κρύφτηκαν σε μια κουφάλα. Πάνω στην ώρα είδανε ένα φλαμίνγκο που το λέγανε Φιγκο-Μιγκο και έσπρωχνε ένα καρότσι με λουλούδια.

Του ζήτησαν να τους δώσει μερικά από τα λουλούδια που είχε στο καρότσι του κι εκείνο δέχτηκε με μεγάλη του χαρά. Έτσι τα τρία μικρά λυκάκια έφτιαξαν ένα λουλουδένιο σπιτάκι. Αφού τελείωσαν το σπίτι, εμφανίστηκε ο Ρούνι Ρούνι και ζήτησε από τα μικρά λυκάκια να βγουν έξω. Αν δεν ανοίξετε αμέσως τώρα θα φυσήξω με φόρα και θυμό, τους είπε. Τη στιγμή που ετοιμαζόταν να φυσήξει δυνατά τον πλημμύρισε η ευωδία των λουλουδιών. Μύριζε και ξαναμύριζε. Ο Ρούνι Ρούνι ήταν πλέον πολύ χαρούμενος. Τα τρία μικρά λυκάκια βγήκαν από το σπίτι και άρχισαν να παίζουν ξέγνοιαστα με το Ρούνι Ρούνι. Από εκείνη τη στιγμή και μετά έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Τέλος!