Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
Advertisements

Ασύγχρονη Εκπαίδευση με Τ.Π.Ε. 4 ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Φεβρουάριος 2012.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο δουλειάς, διασκέδασης και επικοινωνίας. Υπάρχει όμως και η επικινδυνότητά του και δεν.
«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
Quiz για το διαδίκτυο !.
1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού
Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο.
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Δημιουργία εκπαιδευτικού κόμικ
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
EDG220 C: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και εκπαιδευτική τεχνολογία Ακαδημαϊκό έτος: Υποχρεωτική εργασία: Τίτλος θεματικής ενότητας: Κυκλοφορώ με ασφάλεια.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
 Τα παιδιά της Α΄ Τάξης εξαιρούνται από το πρόγραμμα.  Παρατηρήσαμε ότι τα παιδιά που εισέρχονται για πρώτη χρονιά στο σχολείο χρειάζονται χρόνο για.
Chat rooms και παρενόχληση ανηλίκων στο διαδίκτυο από αγνώστους
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Πρόγραμμα Αγωγής υγείας «περπατάω δεν τρέχω και ασφάλεια έχω»
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ,
ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
«Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012» 70ο Γυμνάσιο Αθήνας.
SCHOOL MEDIATION ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΟΜΑΔΑ Ά Θανάσης Μυλωνάς Γιάννης Παπαδημητρίου Χριστίνα Πουλουκτσή
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΟΜΑΔΑ:Ε.Π.Ε.Σ.Α Ανθή, Σέλφο, Ελένη, Παναγιώτα, (Έφη).
Τίτλος Δραστηριότητας
Το νερό 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: Τάξεις: Δ1–Δ2
Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου Σπύρος Παπαλεξάτος Νικόλας Λαϊνιωτης Γεώργιος Αλεξόπουλος Θύμιος Δραγώτης Παναγιώτης Κοντοδήμος.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μια τάξη να μας χωρά …»
Θέμα project : Cyberbullying
Κωνσταντίνος Δούκας Εκπαιδευτήρια Δούκα 27 Ιουνίου 2012.
Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Οκτωβρίου 2015 « Εκπαιδευτικό υλικό και εφαρμογές για μαθητές με αναπηρία » Κ. Μπούκουρας.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γιώργος Σούλτης.
C OMIC S TRIP C REATOR. T Ο Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εναλλακτική εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών κομικς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γ2 τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρναίας
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση Σερέτη Μάρθα ΑΕΜ: 695
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
''Για να σερφάρεις στο Διαδίκτυο με ασφάλεια''
Θεματικη εβδομαδα «Σώμα και Ταυτότητα»
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΟΡΙΣΜΟΣ) Κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
Υπεύθυνες εκπ/κοί : Λασκαρίδου Μαγδαληνή – Τιουτιούφα Μαρία
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Μαρία Ζερβού Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Κέρκυρας
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
Α΄ τάξη Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Καλές πρακτικές πληροφορικής
του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
Ασφαλής χρήση παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας
Ασφάλεια στον Ψηφιακό Κόσμο
Ασφάλεια των Συσκευών-Ασφαλής χρήση του κινητού τηλεφώνου
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΗΣΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑ
Γεια σας! Τι κάνετε, ελπίζω να είστε όλοι καλά!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών Ομάδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Δημιουργωντας διαδικτυακα κομικς με θεματολογια ςχετικη με την αςφαλεια ςτο διαδικτυο Συνεργάστηκαν οι μαθητές Γρηγοράτου Αλεξία Ζήνα Ζητωνούλης Αθανάσιος Μηχαλοπούλου Μαριλένα Νίκου Μαρία Ντενέκος Χαρίλαος Παπαβασιλείου Παναγιώτης Πλάκας Κωνσταντίνος Μάριος Ρέππα Παρασκευή Μαρία Ρόκα Παναγιώτα Ρόκα Σοφία Ως εκπρόσωποι όλων των μαθητών/τριών της Β΄τάξης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας (σχολική χρονιά: 2015-2016)

Ειςαγωγικα Σερφάροντας στο διαδίκτυο πολλές φορές μπορεί να έρθουμε σε επαφή με άγνωστα άτομα με τα οποία συζητάμε, ζητάμε πληροφορίες και καμιά φορά μπορεί να ανταλλάξουμε φωτογραφίες και άλλα προσωπικά στοιχεία, χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν τα στοιχεία του συνομιλητή μας είναι πράγματι αληθινά.

Ειςαγωγικα Κάθε χρόνο παρά τις προσπάθειες που γίνονται από γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς, με ενημερωτικά φυλλάδια κ.α. πιο πολλά παιδιά πέφτουν θύματα κακόβουλων συμπεριφορών στο διαδίκτυο 378 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα ετησίως (σύμφωνα με το 3ο συνέδριο για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο)

Με αφορμη αυτα … Και παράλληλα με τη συμμετοχή μας, μέσα στο μάθημα της Πληροφορικής, στην Παγκόσμια ημέρα για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο Ενημερωθήκαμε και μεις για το θέμα Παρακολουθήσαμε βίντεο Διαβάσαμε πληροφοριακό υλικό Απαντήσαμε σε κουίζ και … Δημιουργήσαμε διαδικτυακά κόμικ σχετικά με το θέμα «για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο»

Η θεματολογια των κομικς 10 συμβουλές για την ασφαλή χρήση των κοινωνικών δικτύων η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, η παραπληροφόρηση, ο εθισμός, η παρενόχληση η συνομιλία με αγνώστους, τα παραπλανητικά μηνύματα, η αποξένωση, τα πνευματικά δικαιώματα … Εργαστήκαμε με το διαδικτυακό εργαλείο Pixton https://www.pixton.com

Συνολικη εικονα Από τα έξι (6) τμήματα της Β’ τάξης κάθε ομάδα (12 σε κάθε τμήμα) δημιούργησε τη δική της ιστορία. Συνολικά 72 κόμικ ιστορίες διαθέσιμες στο διαδίκτυο Εκτός από τη διαδικτυακή μορφή φτιάξαμε και από μια εκδοχή στο word ως αντίγραφο ασφαλείας. Από τα αρχεία αυτά δημιουργήθηκε ένα “βιβλίο” με όλες τις ιστορίες μας.

Καποια απο τα βιντεο που παρακολουθηςαμε ως ειςαγωγικη δραςτηριοτητα

1ο βιντεο Συμβουλες για την αςφαλεια ςτο διαδικτυο Στο βίντεο αυτο μάθαμε πρακτικές συμβουλές για μια ασφαλέστερη περιήγηση στο διαδίκτυο, και με πληροφορίες για την προστασία μας.

2ο βιντεο Η κοκκινοςκουφιτςα ςτο διαδικτυο Ο λύκος εξαπατά την κοκκινοσκουφίτσα μέσω του facebook και προσπαθεί να την βλάψει. Σκοπός αυτού του video είναι να μιλήσει στα παιδιά, μέσα από τις εικόνες ενός παραμυθιού, για τους κινδύνους που κρύβει η μη ασφαλής χρήση του διαδικτύου.

3ο βιντεο To Pantopoleion Το μπακάλικο που απεικονίζεται συμβολίζει το ίντερνετ. Οι πελάτες που περνούν από το μπακάλικο αντιστοιχούν σε χρήστες του διαδικτύου. Σκοπός του βίντεο είναι η σημασία της κριτικής σκέψης κατα τη χρήση του διαδικτύου.

Μια ματια ςτο πληροφοριακο υλικο Οργανωμένο (όπως και όλο το υλικό του μαθήματος της Πληροφορικής) στην «η-τάξη» Επιλεγμένες ιστοσελίδες Πληθώρα ενημερωτικού υλικού

PIXTON

Τι ειναι ομως το Pixton; Είναι μία online εφαρμογή η οποία μας επιτρέπει να δημιουργούμε τα δικά μας κόμικ. Εμείς στην τάξη, δημιουργήσαμε τα δικά μας κόμικ εμπνευσμένα από την ημέρα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Πως λειτουργει; Για να δημιουργήσουμε το κόμικ χρειάζεται πρώτα να φτιάξουμε λογαριασμό. Στη συνέχεια, έπιλέγουμε τους χαρακτήρες και το σκηνικό με βάση το θέμα που έχουμε διαλέξει. Προσθέτουμε τα λόγια μέσα σε «συννεφάκια» ομιλίας. 15

Τι δυνατότητες έχει το pixton; (www.pixton.com/gr) Τι δυνατότητες έχει το pixton;

Έχει πλήθος επιλογών για φόντο

Μπορούμε να προσθέσουμε χαρακτήρες και να τους αλλάξουμε π. χ Μπορούμε να προσθέσουμε χαρακτήρες και να τους αλλάξουμε π.χ. τα χαρακτηριστικά τους και τα ρούχα τους

Ακόμα έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε την έκφραση και την πόζα των χαρακτήρων

Έπειτα μπορούμε να προσθέσουμε διάφορων ειδών σύννεφα ώστε να συνομιλούν οι χαρακτήρες μας

Επιπλέον έχουμε την δυνατότητα να προσθέσουμε αντικείμενα στο καρέ μας

Τέλος έχουμε την δυνατότητα να προσθέσουμε πολλά καρέ για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο νόημα

Προβληματα που αντιμετωπιςαμε Πολλές φορές υπήρξε πρόβλημα με την σύνδεση στο διαδίκτυο. Αρχικά, ήταν δύσκολο να προσαρμοστούμε στον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής.

Ωςτοςο... Μάθαμε καινούρια πράγματα Δουλέψαμε ομαδικά Γνωρίσαμε τους κινδύνους του διαδικτύου Ήρθαμε σε επαφή με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, το Pixton.

Ας δουμε δειγματα απο τις δημιουργιες μας Link στο e-book ….. Δείτε λίγα δείγματα και στα πανώ-αφίσες που υπάρχουν στο χώρο.

Σας ευχαριςτουμε πολυ για τον χρονο ςας...