INSTAGRAM Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ3 Μαθήτριες

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ερευνητική εργασία για τα είδη ηλεκτρονικής παρενόχλησης.
Advertisements

Διαδικτυακός εκφοβισμός
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενσωμάτωσης Τρίτων Χωρών Δήμητρα Καμπέλη Ηράκλειο, Σεπτέμβριος 2012.
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Μαρία Κουφέλου Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη Όλγα Δουγραματζή
Το ΔιαδΙκτυο στη ζωΗ μαΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
FACEBOOK • Το Facebook χώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε το Φεβρουαρίου του 2004 από το δημιουργό του Mark Zuckerberg που ήταν μέλος του πανεπιστημίου.
FACEBOOK ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΟΥ Πρόκειται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κινηθεί κάποιος.
Έχεις ένα τουλάχιστον προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή εκφοβισμού, η οποία παίρνει εύκολα και γρήγορα διαστάσεις και εκτός σχολείου.
Προσοχή! ασφάλεια στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.
Σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου και παιδική αποπλάνηση
Εισαγωγή στο Blackboard
Γιώργος Κωσταρέλας|Στέφανος Κεραμάρης|Κώστας Καλογερόπουλος Λευτέρης Κοτζαμπασούδης|Γιώργος Κουγιουμτζίδης|Δέσποινα Καραπέτσα.
ΟΜΑΔΑ:Ε.Π.Ε.Σ.Α Ανθή, Σέλφο, Ελένη, Παναγιώτα, (Έφη).
Διαδικτυακός εκφοβισμός. Τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός ;  Παρενόχληση  Απειλή  Ταπείνωση  Εκφοβισμός.
Η παρενόχληση στο διαδίκτυο είναι ένα φαινόμενο με αυξανόμενες διαστάσεις που προκύπτει όταν παιδιά ή έφηβοι παρενοχλούνται μεταξύ τους στο κυβερνοχώρο.
Εγγραφή στην πλατφόρμα του eclass. Πιστοποίηση μέσω UPnet Η είσοδός σας στην πλατφόρμα του eclass προϋποθέτει την ύπαρξη λογαριασμού της μορφής
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταθείτε στο ύψος σας παρά … αδιάφορα στον κυβερνοεκφοβισμό Το φαινόμενο Cyberbullying.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και online φήμη.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και διαδικτυακή φήμη #2.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
Ας διαγράψουμε (delete) τον φόβο για το διαδίκτυο
Η δύναμη της εικόνας Το μήνυμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Σε αυτή τη δραστηριότητα.
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ
ΔΙΑΔIΚΤYΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Συμβουλές για ασφάλεια στο SNAPCHAT
Νικοσ τασιοσ κωσταντινοσ τραπαλησ
Ρυθμίσεις απορρήτου Facebook
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σχολικό έτος: Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Β Τι είναι οι εφαρμογές διαδραστικής επικοινωνίας και τι είναι κοινωνικό δίκτυο Στόχοι.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
Η δύναμη της εικόνας Το φετινό μήνυμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Η υποκατηγορία «Η δύναμη.
ΘΕΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ TWITTER
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
Ρυθμίσεις απορρήτου Facebook
Project Β΄ Γενικού Λυκείου Νιγρίτας Θέμα: Ηλεκτρονική Παρενόχληση
Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Το διαδίκτυο έχει ρίζες παντού
Η ασφάλεια του διαδικτύου
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Ασφάλεια διαδικτύου Gaming
TIPS για ασφAλεια στο INSTAGRAM KAI TO FACEBOOK
του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
Προστασια ΠροσωΠικων δεδομενων στο διαδικτυο
Ασφαλής χρήση παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας
Οι σκοτεινές πλευρές του διαδικτύου!
TIPS για ασφάλεια στο FACEBOOK
Ασφάλεια των Συσκευών-Ασφαλής χρήση του κινητού τηλεφώνου
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
ΑσφαλΗσ ΧΡΗΣη των ιστοσεΛΙδων κοινωνικΗς δικtΥωσης
Γεια σας! Τι κάνετε, ελπίζω να είστε όλοι καλά!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

INSTAGRAM Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ3 Μαθήτριες Λυδία Αντωνοπούλου Μαριαλένα Γκώνια Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός Φιλιππούσης Γεώργιος

Θα μιλήσουμε για το INSTAGRAM

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το Instagram, ως εφαρμογή και μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους ή με μία ομάδα ατόμων της επιλογής τους. Ωστόσο, οι υπηρεσίες του Instagram μπορούν να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα από κάποιους χρήστες, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη γνώσης τρόπων προστασίας.

Συμβουλές Κάθε προφίλ στο Instagram είναι δημόσιο προς όλους, κάτι που μπορεί να αλλάξει μέσω των ρυθμίσεων της υπηρεσίας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις για τις δημοσιεύσεις σας, τρέποντάς τις σε ιδιωτικές. Αυτή η ρύθμιση αυτομάτως συνεπάγεται ότι αν κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση στις δημοσιεύσεις σας, θα πρέπει να σας το ζητήσει με αίτημα.

Μέσω της χρήσης των hashtags, οι φωτογραφίες και τα βίντεο κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το περιεχόμενό τους και είναι ορατά στη σελίδα των hashtag. Συνεπώς αν δεν επιθυμείτε να είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο σας ορατά δημοσίως, μπορείτε να τρέψετε το προφίλ σας σε ιδιωτικό.

Συνιστάται να αναφέρονται προσβλητικές φωτογραφίες ή βίντεο, ενώ όσον αφορά τους χρήστες-πομπούς του εν λόγω περιεχομένου καλό θα ήταν να τους μπλοκάρετε ή να σταματήσετε να τους ακολουθείτε.

Προσβλητικά σχόλια σε φωτογραφίες ή σε βίντεό σας μπορούν να αφαιρεθούν. Φωτογραφία, βίντεο, σχόλιο ή ακόμη και λογαριασμός που έχει δημιουργηθεί με σκοπό τον εκφοβισμό ή την παρενόχληση, μπορούν να αναφερθούν μέσω του Κέντρου βοήθειας.

Σε περίπτωση που κάποιος παριστάνει εσάς μέσω λογαριασμού που έχει δημιουργήσει στο Instagram, μπορείτε να το αναφέρετε. Επισκεφτείτε το Κέντρο βοήθειας του Instagram, κατόπιν το κέντρο απορρήτου και ασφαλείας, επιλέξτε την ενότητα «αναφέρετε κάτι» κι έπειτα την επιλογή “Impersonation Accounts”

ΤΕΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και ελπίζουμε αυτά που σας δείξαμε να σας βοηθήσουν.

Λυδία Αντωνοπούλου Μαριαλένα Γκώνια