Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική εργασία για τα είδη ηλεκτρονικής παρενόχλησης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική εργασία για τα είδη ηλεκτρονικής παρενόχλησης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική εργασία για τα είδη ηλεκτρονικής παρενόχλησης.
Β’ Λυκείου Σχολική χρονιά Μέλη ομάδας: Αξιομακάρου Στράτος, Γεωργαντή Δήμητρα, Σκλεπάρης Δημήτρης

2 Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
Ως ηλεκτρονικό εκφοβισμό μπορούμε να ορίσουμε την κακόβουλη χρήση τεχνολογιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας η οποία μπορεί να εμπεριέχει σκληρότητα και ψυχολογική βία. Η αλληλεπίδραση με κάποιον με τον οποίο δεν έχει το άτομο άμεση επαφή επιτρέπει την έκφραση ιδεών και σκέψεων χωρίς τύψεις και χωρίς να γνωρίζει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρχουν στο άτομο και την αντίστοιχη συμπεριφορά του. Ωστόσο υπάρχουν διάφορες μορφές ηλεκτρονικού εκφοβισμού…

3 Ανάφλεξη (flaming) Πρόκειται για ένα είδος ψυχολογικής βίας. Δηλαδή άτομα χωρίς συνήθως κάποιο μορφωτικό επίπεδο μέσω διαδικτύου χρησιμοποιούν λεκτική βία, ύβρεις και γενικότερα χυδαία και βίαιη συμπεριφορά οδηγώντας στους διαδικτυακούς διαπληκτισμούς σε άτομα τα οποία δε συμφωνούν μαζί τους για διάφορα θέματα και θεωρούν κατωτέρα απ’ αυτούς.

4 Παρενόχληση (harassment)
Στη περίπτωση αυτή ο εκφοβισμός είναι έμμεσος αφού υπάρχει κάποιος που επιμένει στέλνοντας προσβλητικά μηνύματα με σκοπό να απειλήσει και να φοβίσει τον άλλον.

5 Δυσφήμιση (denigration)
Είναι μια αρκετά χαρακτηριστική μορφή εκφοβισμού. Τα άτομα που επιδίδονται σε δυσφήμηση διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες και φήμες για άλλα άτομα με σκοπό να τραυματίσουν τη φήμη των δυσφημιζόμενων.

6 Αποκλεισμός (exclusion)
Όπως λέει και η ίδια ορολογία είναι ο αποκλεισμός από μια ομάδα στο διαδίκτυο με σκοπό να του δείξουν ότι δεν αξίζει να βρίσκεται εκεί.

7 Πλαστοπροσωπία (impersonation)
Είναι το να παριστάνει κανείς ότι είναι κάποιος άλλος με σκοπό την εκμετάλλευση κάποιων προσωπικών στοιχείων του και δικαιωμάτων του για εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων θέτοντας αυτόν σε κίνδυνο ή τραυματίζοντας τη φήμη του. Αυτό πολλές φορές γίνεται και με τη κλοπή ταυτότητας.

8 Ξεμπρόστιασμα (outing)
Είναι η ανάρτηση προσβλητικών/εξευτελιστικών φωτογραφιών, βίντεο και άλλου υλικού καθώς επίσης η γνωστοποίηση μυστικών η άλλων προσωπικών πληροφοριών σε ιστοσελίδες όπου και άλλα άτομα έχουν πρόσβαση, όπως για παράδειγμα blogs, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κ.α.

9 Εξαπάτηση (trickery) Πρόκειται για την εξαπάτηση κάποιου μέσα από το διαδίκτυο αποσπώντας και μαθαίνοντας πληροφορίες επιβαρυντικές γι’ αυτόν και έπειτα η περαιτέρω διάδοση αυτών των πληροφοριών

10 Δικτυακή καταδίωξη (cyberstalking)
Η ψυχαναγκαστική και συνεχής παρακολούθηση και κατασκοπεία σε δικτυακό επίπεδο

11 Διαδικτυακές απειλές (cyberthreats)
Αποτελούν απειλές απευθείας ή έμμεσες δηλαδή ενοχλητικό υλικό και σχόλια τα οποία δηλώνουν ότι αυτός που τα γράφει και απειλεί είναι συναισθηματικά ταραγμένος και σκέφτεται να βλάψει κάποιον άλλον ή τον εαυτό του ή και να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

12 Sexting Είναι σύνθετη λέξη και αποτελείται από τους όρους «sex»(σεξουαλικός) και «text»(κείμενο). Ο όρος αυτός εφαρμόζεται σε καταστάσεις όπου αποστέλλονται φτιαχτές γυμνές ή ημίγυμνες και σεξουαλικά προκλητικές εικόνες η σεξουαλικά προκλητικό κείμενο και εστιάζεται περισσότερο στην αποστολή γυμνών φωτογραφιών επειδή αυτές είναι πιο πιθανό να έχουν ευρύτερη διάδοση η οποία μπορεί να θέσει τα νεαρά άτομα σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

13 Ενημερωτικό Βίντεο

14 Πηγές: tabby.eu saferinternet.gr Ιστοσελίδες:


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική εργασία για τα είδη ηλεκτρονικής παρενόχλησης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google