Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προστασια ΠροσωΠικων δεδομενων στο διαδικτυο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προστασια ΠροσωΠικων δεδομενων στο διαδικτυο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προστασια ΠροσωΠικων δεδομενων στο διαδικτυο
Προστασια ΠροσωΠικων δεδομενων στο διαδικτυο

2 Η ραγδαία επέκταση των νέων τεχνολογιών, η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας, η διασυνοριακή διαβίβαση προσωπικών δεδομένων και η τάση ενίσχυσης της δημόσιας ασφαλείας καθιστούν επιτακτική την ασφαλή επεξεργασία και προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έχει εξοικειωθεί και έχει εθιστεί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).Ο μέσος όρος του παγκόσμιου πληθύσμου χρησιμοποιεί τα social media σε καθημερινή βάση.Έτσι έχουμε εμπιστευτεί τις μεγάλες εταιρείες, και μέσω αυτών στέλνουμε μηνύματα, αλλά και προσωπικά δεδομένα…Όμως ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιος κρύβεται πίσω από αυτές η ποιος μπορεί να χρησιμοποιεί παράνομα αυτά τα δεδομένα…

3 Η εισβολή του διαδικτύου στην καθημερινότητα των πολιτών, έχει μοιραία οδηγήσει τους χρήστες στην καταχώρηση προσωπικών τους πληροφοριών μέσω διαφόρων υπηρεσιών. Οι πληροφορίες αυτές συνθέτουν την εικόνα μας στο διαδίκτυο, που έχει πολλά κοινά με το φυσικό κόσμο και για αυτό τίθεται αυτόματα ένα μείζον ζήτημα, αυτό της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

4 Στο διαδίκτυο υπάρχουν άνθρωποι εξιδεικευμένοι στο να εισβάλλουν παράνομα στα προσωπικά μας δεδομένα τα οποία έχουμε δημοσιεύσει ή έχουμε στείλει σε κάποιον διαδικτυακό μας φίλο .Τα προσωπικά μας δεδομένα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν με πολλούς τρόπους,όπως να μας απειλήσουν για να τους δώσουμε λεφτά ή να πάρουν πληροφορίες για να μας ληστέψουν το σπίτι μας ή τον τραπεζικό μας λογαριασμό.

5 Για να προστατευτούμε πρέπει να βάζουμε κωδικούς πρόσβασης(password) σε όλα μας τα αρχεία.

6 Επίσης ένας άλλος τρόπος για να προστατευτούμε είναι προγράμματα που εμποδίζουν τους hackers να έχουν παράνομη πρόσβαση στα αρχεία μας και συνεπώς στα προσωπικά μας δεδομένα.

7 Επίσης δεν πρέπει να κάνουμε υπερβολική χρήση δημοσιοποίησης
Ένα από τα βασικότερα πράγματα για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων είναι να προσέχουμε σε ποιόν τα στέλνουμε.Τα άτομα με τα οποία μιλάμε στο διαδίκτυο πρέπει να τα ξέρουμε καλά και είναι προτιμότερο να τα ξέρουμε προσωπικά, βέβαια πρέπει να σιγουρευτούμε οτί έιναι αυτά και ότι δεν είναι κάποιος άλλος που μας λέει ψέματα για να αντλήσει πληροφορίες. Αν καταλάβουμε ότι δεν είναι ο φίλος μας πρέπει να συζητήσουμε με κάποιον μεγαλύτερο το θέμα αλλιώς πρέπει να μην του δώσουμε τις πληροφορίες που μας ζητάει. Επιπλέον αν μας ζητήσει να βρεθούμε πρέπει να φέρουμε μαζί μας κάποιον μεγαλύτερο και αν εκείνος αρνηθεί θα τον διαγράψουμε από φίλο μας. Επίσης δεν πρέπει να κάνουμε υπερβολική χρήση δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων, επειδή έτσι μπορούμε πιο εύκολα να γίνουμε στόχος και να έχουμε μπλεξίματα...

8 Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.

9


Κατέβασμα ppt "Προστασια ΠροσωΠικων δεδομενων στο διαδικτυο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google