Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος

2 Τι είναι ο Εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου (Cyber Bullying);
Ο εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου είναι οποιαδήποτε πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που γίνεται μέσω της χρήσης των ψηφιακών συσκευών επικοινωνίας, συγκεκριμένα  του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων

3 Τι περιλαμβάνει ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου;
Πειράγματα με στόχο τη διασκέδαση Διάδοση άσχημων-προσβλητικών  φημών on-line Αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων (υβριστικά-προσβλητικά) Παρενόχληση Δυσφήμηση σε τρίτους

4 «Σκέψου πριν δημοσιεύσεις»
Πάντα να σέβεστε τους άλλους – να είστε προσεχτικοί τι λέτε στο Διαδίκτυο και τι φωτογραφίες στέλνετε. Ο,τιδήποτε στέλνετε στο Διαδίκτυο, μπορεί να γίνει δημόσιο πολύ γρήγορα και θα μπορούσε να μείνει εκεί για πάντα.

5 Προστατευτείτε Αντιμετωπίστε τους κωδικούς σας, όπως την οδοντόβουρτσά σας: κρατήστε τους για τον εαυτό σας. Δίνετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή τη διεύθυνση της προσωπικής σας ιστοσελίδας μόνο σε έμπιστους φίλους.

6 Μπλοκάρετε τον θύτη- Κρατείστε τις αποδείξεις
Μπλοκάρετε τον θύτη- Κρατείστε τις αποδείξεις Μπλοκάρετε τον θύτη: μάθετε πώς να μπλοκάρετε ή να αναφέρετε όποιον συμπεριφέρεται άσχημα. Κρατείστε τις αποδείξεις: μάθετε πώς θα κρατάτε αρχείο από προσβλητικά μηνύματα SMS η , εικόνες ή συνομιλίες.

7 Μιλήστε για το διαδικτυακό εκφοβισμό:
Σε έναν έμπιστο ενήλικα ή στη Γραμμή Βοηθείας τηλεφωνικά ή μέσω . Στον πάροχο της υπηρεσίας: ελέγξτε τα εργαλεία αναφοράς που σας παρέχει ο ιστοχώρος . στο σχολείο σας: οι εκπαιδευτικοί σας μπορούν να σας βοηθήσουν.

8 Μην κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια!
Εάν αντιληφθείτε περιστατικό «cyberbullying» υποστηρίξτε το θύμα και αναφέρετε τον εκφοβισμό. Σκεφθείτε: πώς θα αισθανόσασταν, εάν είχατε πέσει εσείς θύμα και κανείς δεν ήταν κοντά σας για να σας στηρίξει;

9 ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Δεν απαντάτε, δεν ανταποδίδετε!

10 Ποιητική συλλογή για το Διαδίκτυο

11 Όχι στο διαδικτυακό bullying
και δεν το ξανακάνω, γιατί πληγώνω φίλους μου κι ανθρώπους που αγαπάω. Το bullying στο Ίντερνετ θα καταπολεμήσω και με φίλους μου πολλούς θα το εξαφανίσω.

12 Μη διστάζεις να το πεις Όταν μπαίνεις στο διαδίκτυο πρόσεχε τι λες,
τους άλλους μην προσβάλεις γιατί μετά θα κλαις. Σε εκφοβίζουν στο διαδίκτυο; Μη διστάσεις να το πεις σε έναν ενήλικα να αναφερθείς.

13 Διαδικτυακές συμβουλές
Άκου κάτι σοβαρό: όταν σερφάρεις στον ιστό, να μιλάς ευγενικά και να φέρεσαι σωστά. Όταν κάποιος σε ενοχλήσει μες στον κάδο να σιωπήσει. Μην φοβηθείς και μη διστάσεις! Υπάρχει τρόπος να αντιδράσεις!

14 «Στα μονοπάτια του διαδικτύου»
μια μέρα στον υπολογιστή του θείου έναν εχθρό συνάντησα Ήταν κακός και μοχθηρός φώναζε, κορόιδευε σαν δειλός γι’ αυτό εγώ τον ανάφερα να εξαφανιστεί κατάφερα


Κατέβασμα ppt "Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google