Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επιτυχής Διεπιχειρησιακή Συνεργασία. Μέτρηση Απόδοσης Δικτύου Συνεργασιών. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Επιστημών της Διοίκησης Μ. Ν. Γαρρή Παρουσίαση: Χ.Φ.
Advertisements

Η Εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ
ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Μέγεθος: δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις λέξεις περίπου 40 σελίδες. Παράδοση: το αργότερο πριν την εξεταστική περίοδο του δευτέρου.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Η δομή του μαθήματος των μαθηματικών στο σύγχρονο ΤΕΙ Σάλτας Βασίλειος, Τσιάντος Βασίλειος Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών ΤΕΙ Καβάλας.
Πληροφορίες για τη διδασκαλία του μαθήματος «Πολιτική Οικονομία»
1 Μια διδακτική πρόταση για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις ΘΕΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ● Η δράση της συμβουλευτικής περιλαμβάνει όλες εκείνες.
Management Κώστας Γαλανάκης Διδάκτορας Μηχανικός Συστημάτων Καινοτομίας και Σχεδίασης & Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων.
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α» Σεμινάριο Ενημέρωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΟΛΟΓΙΩΝ Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Τμήμα Θεατρικών.
Οι σπουδές στην Ελλάδα. Σπουδές ανά πεδίο. Χρονική διάρκεια σπουδών.
Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ. Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.
H Πτυχιακή Εργασία στην ΑΣΠΑΙΤΕ
Ειδικά θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης
Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Κατεύθυνση: Θεωρία και Πολιτική Ανάπτυξης και Διεθνούς Οικονομικής Μάθημα: Κοινωνικοοικονομική.
Μαθηματικά Διοικητικής Επιστήμης Ι – Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας 1 Μαθηματικά Διοικητικής Επιστήμης Ι Διδακτικό Προσωπικό: Λέκτορας Χρήστος.
Διδακτική Πληροφορικής
Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ «ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» 1 Ν. Αμανατίδης.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Γενικά για το μάθημα Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ.
Εργασίες Διδακτική των κοινωνικών επιστημών Μαρία Ρεπούση.
Παρουσίαση Μαθήματος Eric Soderquist Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Ευελπίδων 47Α & Λευκάδος 33, Τηλ.:
1 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Γεώργιος Γιαγλής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας.
Διδακτικό Προσωπικό: Παραδόσεις: Φροντιστήρια: Χρήστος Δ. Ταραντίλης
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης 30/04/2004.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Γενικά για το μάθημα Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ Α. Σ. ΠΑΙ. Τ. Ε. Ακαδ. έτος :
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
Κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Εργαστήρια Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα και Εφαρμογές Διαδικτύου και Εφαρμογές.
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι Μάθημα 1 ο Διδάσκει : Βασίλης Τσελφές.
► Karew Ure. The Psychology of Manufacturer (1835) ► Kίνημα βελτίωσης των συνθηκών ζωής στα εργοστάσια (στελέχη πρόνοιας) (welfare officers). Kύριος σκοπός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Επιχειρηματικότητα: Θεωρία και Πράξη 1.
Γνωσιακή Επιστήμη Οδηγίες. Αξιολόγηση Δεν προβλέπονται εξετάσεις για το μάθημα. Δεν προβλέπονται εξετάσεις για το μάθημα. Μία εργασία (60% του τελικού.
Γενικά Άνοιξη 2012 Το μάθημα απευθύνεται σε φοιτητές που δεν ανήκουν στο Τμήμα Πληροφορικής (ΕΠΛ) Διαλέξεις: Τρίτη και Παρασκευή, 12:00 – 13:30, ΧΩΔ-02.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Διοίκηση ολοκληρωμένης επικοινωνιακής στρατηγικής
ΜΑΘΗΜΑ 1: ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΑΣΟΚΟΜΙΚΗ
Διδακτική της Πληροφορικής
Η επιστήμη της Διοίκησης
Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Περίγραμμα μαθήματος
Αλέξανδρος-Ανδρέας Κύρτσης
Επιχειρηματικότητα: Θεωρία και Πράξη
Που και πως ψάχνουμε.
MBA Εξ’ Αποστάσεως του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Παραδόσεις Μαθημάτων Δασοκομίας Πόλεων μάθημα 1ο
Χρήση Η/Υ στις ανθρωπιστικές επιστήμες
Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Μάθημα: «Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ» Παρουσίαση Μαθήματος
Τσίτσκαρη Ε. ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ Μάθημα 263 Τσίτσκαρη Ε.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ του ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: Αναστασία Μαρινοπούλου 13η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Βαγής Σαμαθρακής 1.
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Διδακτικές ενότητες Αξιολόγηση μαθήματος
B u s i n e s s INDUCTION WEEK 2015 Εισαγωγή στο Πρόγραμμα,
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ: ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Ν135 Εισαγωγή στον παραδοσιακό χορό Ακαδημαϊκό έτος
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης
Επιμέλεια-παρουσίαση
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική Πρακτικά Θέματα Δρ Αντώνης Λιβιεράτος, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019

Σκοπός του μαθήματος - Κατανόηση της έννοιας της στρατηγικής - Δυνατότητα περιγραφής της στρατηγικής μίας επιχείρησης - Το μάθημα αποτελεί μια βάση για να μπορούν οι φοιτητές να αναπτύξουν τις γνώσεις τους γύρω από το θέμα - “Η στρατηγική αφορά κάθε επιχείρηση” «Όταν ήμουν νεώτερος πάντα φανταζόμουν ένα δωμάτιο μέσα στο οποίο όλες οι στρατηγικές της επιχείρησης ξεκινούσαν. Αργότερα, βρήκα ότι τέτοιο δωμάτιο δεν υπάρχει... Η στρατηγική της επιχείρησης μπορεί να μην υπάρχει κιόλας στο μυαλό ενός ανθρώπου. Απλά μεταφέρεται μέσα από μία σειρά στρατηγικών αποφάσεων που έχουν παρθεί στο παρελθόν». Συνέντευξη στελέχους στον καθηγητή James Brian Quinn

Σκοπός του μαθήματος + - Κατανόηση της έννοιας της στρατηγικής - Δυνατότητα περιγραφής της στρατηγικής μίας επιχείρησης - Το μάθημα αποτελεί μια βάση για να μπορούν οι φοιτητές να αναπτύξουν τις γνώσεις τους γύρω από το θέμα - “Η στρατηγική αφορά κάθε επιχείρηση”. - “Η στρατηγική δεν αφορά μόνο τα υψηλά στελέχη, αφορά το σύνολο των εργαζομένων μίας επιχειρήσεις”. + - Οδηγός για την λήψη στρατηγικών αποφάσεων ή/και την παροχή πληροφοριών/γνώσεων σε αυτούς που παίρνουν τις στρατηγικές αποφάσεις σε μια επιχείρηση

Θεματικές Ενότητες 1. Εισαγωγή σε βασικές έννοιες – Ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον 2. Εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης 3. Εσωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης 4. Σύνδεση εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος (SWOT) 5. Στρατηγικές ανάπτυξης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματα 6. Επιχειρηματική στρατηγική 7. Στρατηγική Ανάπτυξης Καινοτομίας

Αξιολόγηση Ο τελικός βαθμός του φοιτητή διαμορφώνεται από τον βαθμό της τελικής εξέτασης (100%). Οι φοιτητές που θα επιλέξουν εργασία μπορούν να βαθμολογηθούν μέχρι και με maximum 3 μονάδες επιπλέον του βαθμού της τελικής εξέτασης. Ο βαθμός της εργασίας είναι προσθετικός στον βαθμό της εξέτασης (Φεβρουαρίου και Σεπτεμβρίου), μόνο αν ο βαθμός της εξέτασης είναι από 5 και πάνω. Σε κάθε άλλη περίπτωση η εργασία ακυρώνεται.

Εργασίες Δήλωση εργασίας έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018. Δηλώσεις εργασιών μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα γίνονται αποδεκτές. Η εργασία θα είναι ατομική ή σε ομάδες των max 2 ατόμων. Κάθε εργασία έχει και υποχρεωτική παρουσίαση στην αίθουσα η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του εξαμήνου. Κάθε εργασία θα βαθμολογηθεί μέχρι και 3 μονάδες (2 μονάδες για το κείμενο και 1 μονάδα για την παρουσίαση). Παράδοση, αυστηρά μέχρι Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019.

Εργασίες Μέγεθος εργασίας: 3.000-6.000 λέξεις για ατομική εργασία 5.000-8.000 λέξεις για εργασία δύο ατόμων Θα υπάρξει βοήθεια στο: α) στο πως γράφουμε μια εργασία β) στο πως παρουσιάζουμε μια εργασία

Θέματα Εργασιών Α. Περιγραφή Στρατηγικής και Προτάσεις Στρατηγικής για μια επιχείρηση από το περιβάλλον σας (σε συνεννόηση με τον διδάσκοντα). Π.χ. οικογενειακή επιχείρηση Β. Περιγραφή Στρατηγικής και Προτάσεις Στρατηγικής για μια μεγάλη (κατά προτίμηση ελληνική) επιχείρηση. Π.χ. Korres, Intralot, 3E Γ. Θέματα με βάση τη θεωρία που θα προταθούν από τον διδάσκοντα

Ύλη μαθήματος Το e-class θα αποτελεί τον οδηγό του μαθήματος Για κάθε διδακτική ενότητα θα προτείνεται και ύλη Προτεινόμενα Διδακτικά Βοηθήματα 1. Παπαδάκης Β. (2016) Στρατηγική των επιχειρήσεων, Θεωρία, 7η έκδοση, Εκδόσεις Μπένου, Αθήνα 2. Λιβιεράτος, Α. (2013) Οδηγός Καινοτομίας, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Αθήνα http://www.kainotomia.imegsevee.gr/images/pdf/odigoi/odigos_kainotomias.pdf (ελεύθερο στο διαδίκτυο) 3. Παπούλιας Δ. (2002) Στρατηγική Διοίκηση επιχειρήσεων και Αλλαγών, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα

Επικοινωνία Αντώνης Λιβιεράτος alivieratos@econ.uoa.gr