ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ Παραλαβή ελαιοκάρπου Τροφοδοσία –αποφύλλωση Πλύσιμο Σπάσιμο-άλεση Μάλαξη Διαχωρισμός ελαιολάδου από ελαιοζύμη Τελικός.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελαιολαδο και Πρασινη χημεια
Advertisements

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ) Καθηγητής : ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΤΟΥΣΗΣ
Πώς φτάνει το πόσιμο νερό στο σπίτι μας..
ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Η ελια στην αρχαιοτητα.
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΝΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Μαρία Καμπά Κέλλυ Κοκκινέλλη Μαριλένια Παραγή
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΛΑΔΙ.
10 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο Η Κρήτη είναι ένας τόπος στον οποίο παράγονται πολλά εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδα.
ΤΟ ΛΙΟΤΡΙΒΙ: ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
1. ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Ελαιοτριβείο SPARTA kefalas s.a.
Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ως παράγοντας πολιτισμού και οικονομίας
Στεγνη περιποιηση του χεριου
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
Λίπη - έλαια 1η Εργαστηριακή Άσκηση
10+1 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ
Το πρωινό αποτελεί, αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο γεύμα όλων μας! Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Αγγλικός όρος για το πρωινό («breakfast») σημαίνει «σπάσιμο.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΤΑ ΦΑΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.
Η ελια και το λαδι.
ΤΡ I Α ΤΟΠΙΚ A ΠΡΟΪ O ΝΤΑ ΜΕ ΣΗΜΑΣ I Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧ H ΜΑΣ Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σχολικό έτος Παιδαγωγική ομάδα : Χεριστανίδης.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Καθαρισμός της ελιάς Έχει τεράστια σημασία η καλή διοργάνωση της ροής των αποθηκευμένων παρτίδων του προϊόντος στο λιοτριβειό η οποία πρέπει να εξασφαλίζει.
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!. ΠΡΟΤΕΡΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ Αντιθέτως, η φράση «ολικής άλεσης» στη λίστα με τα συστατικά ενός τροφίμου δηλώνει την υψηλή.
Η Σωστή Διατροφή ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αν μέχρι τώρα δεν παρατηρούσες τα συστατικά των τυποποιημένων τροφίμων που συνηθίζεις να καταναλώνεις,
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «…Ελιά και Λάδι ……»
Μελέτη-κατασκευή δαπέδου, ρεσεψιόν και Turnike
Εξευγενισμός φυτικών λαδιών
« ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ,
4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΘΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΠΑΤΑΤΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΥΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ- ΣΚΛΗΡΟΥΣ.
Τι είναι το ελαιόλαδο: (Olea Europa) Τι είναι το ελαιόλαδο: έλαιο του καρπού της ελιάς (Olea Europa) Ποια η σύστασή του: Ποια η σύστασή του: Μίγμα εστέρων.
2 ο ΜΑΘΗΜΑ: Α. ΤΥΠΟΙ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ Β. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Γ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Δ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. - ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
1 ο ΜΑΘΗΜΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ και ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. - ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΕΝΕΡΓΟΚΛΑΔΕΥΤΕΣ» ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΓΕΡΑΣ «ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΑΖΑ ΕΛΙΑΣ Εκμετάλλευση για την παραγωγή ενέργειας» Παρουσίαση Προγράμματος.
3 ο ΜΑΘΗΜΑ: ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. - ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Εισηγητής: Δρ. Νίκη Ταβερναράκη.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΑΪΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ 1. ΣΥΝΗΘΗ ΜΕΘΟΔΟ 2. ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΘΟΔΟ 3. ΚΑΤΑΤΑΞΕΤΕ.
2 ο ΜΑΘΗΜΑ: ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ Α. ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ Β. ΤΥΠΟΙ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ 2 ο ΜΑΘΗΜΑ: ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ Α. ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ Β. ΤΥΠΟΙ.
2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΥΧΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Εισηγητής: Δρ.
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κατερίνα Παπαοικονόμου Διάλεξη στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Χωρική Ανάλυση.
Β ΕΞΑΜΗΝΟ. o 1 Βρεφικό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Προνηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Νηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών)
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλεργειών Χάνδρα Μαρία ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΪΟΣ 2012 ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ AGRICULTURAL UNIVERSITY OF ATHENS.
1. Μετρήσεις σε ποικιλίες ροδιάς (όπως Περσεφόνη και Wonderful). 2. Βοηθητικές εργασίες πάνω σε πτυχιακή εργασία που αφορά την επίδραση της αλατότητας.
Έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των παππούδων και των γιαγιάδων μας Συνέντευξη με τους ενοίκους του γηροκομείου Ρεθύμνου.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Της ΓΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Το ιδιαίτερο άρωμα και η γεύση του ελαιόλαδου οφείλεται.
Ομάδα εργασίας: «Τα ελαιόπαιδα»
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Γιατί; Δε διστάζουμε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο.
Πιλοτική εφαρμογή συλλογής.
Φαινόλες Ενώσεις που έχουν ένα τουλάχιστον –ΟΗ απευθείας ενωμένο σε C βενζολικού δακτυλίου. Οι φαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση και δρουν ως παρεμποδιστές.
Ομάδα εργασίας: «Τα 5 φύλλα»
Metrotech Hellas Ζυγιστικά και γεμιστικά μηχανήματα
5ο Δημοτικό Σχολείο Κω Το κοινωνικό Σχολείο, το πράσινο Σχολείο, το Σχολείο που καινοτομεί, το συνεργατικό Σχολείο.
DEOLIT® ONE Υγρό απορρυπαντικό πιάτων και σκευών με άρωμα λεμόνι
BTeV Talk Γ. Σταυρόπουλος ΙΠΣΦ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», Νοέμβριος 2017
Από την συγκομιδή στην κατανάλωση
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ «ΠΟΠ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ»
Ημερίδα Χημείας 2019 Ζώης Κωνσταντίνος-Παντελής ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΚΠΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ Παραλαβή ελαιοκάρπου Τροφοδοσία –αποφύλλωση Πλύσιμο Σπάσιμο-άλεση Μάλαξη Διαχωρισμός ελαιολάδου από ελαιοζύμη Τελικός διαχωρισμός –Καθαρισμός ελαίου

1.Συγκομιδή – παραλαβή ελαιοκάρπου

Τροφοδοσία - αποφύλλωση

3.πλύσιμο

Σπάσιμο - άλεση

Μάλαξη

Διαχωρισμός ελαιολάδου από ελαιοζύμη

Τελικός διαχωρισμός λαδιού