Διάταξη τίτλου Σχεδιασμός Πεδίου Εφαρμογής του Έργου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

1 “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στην Κύπρο, COMWATER” (Δεκέμβριος.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ανάλυση & Περιγραφή Θέσεων Εργασίας
Διαχείριση Έργου Οργάνωση, σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων ανάπτυξης λογισμικού.
Διαδικασία Προσέγγισης της Διαχείρισης Έργου
ΠΜΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κατεύθυνση ΤΕΔΑ Τεχνολογίες Διαχείρισης Ασφάλειας Security Management Engineering Τμήμα Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
Χαρακτηριστικά συνθετικής κίνησης 1 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί - Τίκβα Χριστίνα.
Το Σχέδιο Μάρκετινγκ – Marketing Plan
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Μεθοδολογίες και Εργαλεία Ανάλυσης και Σχεδιασμού Π.Σ.
Η ποιότητα της πληροφορίας στο εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται ή διανέμεται μέσω του Internet Χρήστος Σαβρανίδης Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα ΦΠΨ.
Έρευνα Έρευνα :“Συστηματική, ελεγχόμενη, εμπειρική και κριτική διερεύνηση υποθετικών προτάσεων σχετικά με τις εικαζόμενες σχέσεις ανάμεσα σε φυσικά(;)
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
ΤΡΟΠΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 8.1 Επαγγελματικοί ρόλοι και προφίλ για την παρακολούθηση και την εποπτεία.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ »
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.4 Τρόπος δημιουργίας και επισημοποίησης του διακρατικού δικτύου συνεργασίας.
ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 6.1 Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες πριν από την τοποθέτηση.
Σχέδιο επαγγελματικού έργου Όνομα παρουσιαστή | Όνομα εταιρείας.
Sense of Initiative and Entrepreneurship Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει.
Σχολή Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών
Τεχνολογία Λογισμικού
Financial Planning Η εξέλιξη στον χρηματο-ασφαλιστικό χώρο
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
Σχεδιασμός διαδικασιών
Ορισμός Έργου Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
ΔΙΑΛΕΞΗ 2 ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ. Αντικείμενα 1.Εισαγωγή στο σχεδιασμό (project planning) 2.Τα βήματα του σχεδιασμού 3.Εστίαση σε εργαλεία και.
Μεθοδολογίες και εργαλεία διαχείρισης έργων πληροφορικής) 2 ο Κεφάλαιο.
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ SERVQUAL.
Μέρος 1 Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα. 22/9/20162 Περιεχόμενα  Βασικές έννοιες Πληροφοριακών Συστημάτων  Απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων.
Έλεγχος Έργων Δρ. Απόστολος Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
Βιομηχανική Πληροφορική Βολογιαννίδης Σταύρος Τεχνολογία Βιομηχανικού Λογισμικού, πρότυπα ποιότητας.
Επίσημος ορισμός Ποιότητας (πρότυπο ISO 8402) Σύνολο χαρακτηριστικών μιας οντότητας για την ικανοποίηση εκφρασμένων και συνεπαγόμενων αναγκών. Αντικείμενο.
Διαχείριση κόστους έργων πληροφορικής. 2 Ανάλυση κόστους/οφέλους Η ανάλυση κόστους/οφέλους βασίζεται γενικά στις ακόλουθες οικονομικές αρχές:  Κριτήριο.
1 Διαχείριση Έργων Η αρχική σύλληψη του έργου Τσέλιος Δημήτρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων- ΤΕΙ Θεσσαλίας ΠΕΓΑ Πληροφοριακά Συστήματα.
1 Διαχείριση Έργων Το γενικό πλαίσιο της διαχείρισης έργων Τσέλιος Δημήτρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων- ΤΕΙ Θεσσαλίας ΠΕΓΑ Πληροφοριακά.
1 Διαχείριση Έργων Εκτελώντας το έργο Τσέλιος Δημήτρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων- ΤΕΙ Θεσσαλίας ΠΕΓΑ Πληροφοριακά Συστήματα.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1 η ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΡΓΩΝ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΈΡΓΩΝ
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ Θ. Ε. Κ
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Κατάσταση και Σχέδιο Δράσης
2. Ανάλυση Ενδιαφερομένων Μερών
Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Διαχείριση Έργων
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (QUALITY SYSTEM)
Διαχείριση Κινδύνου Ενότητα 3: Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου.
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΚΟυ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟυ ΕΡΓΩΝ
Δ ι α χ ε ί ρ ι σ η Έ ρ γ ο υ P r o j e c t M a n a g e m e n t
Σύγχρονες μεθοδολογίες ανάπτυξης και διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων 2ο Κεφάλαιο.
Πρόταση υιοθέτησης προγραμματικής συμφωνίας για την υλοποίηση έργων
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΟΥ Project Integration / Scope Mgmt
Το κόστος Ποιότητας    
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αρχες διοικησησ & διαχειρισησ εργων
Αρχες διοικησησ & διαχειρισησ εργων
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΚΟυ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟυ ΕΡΓΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ: ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Αρχες διοικησησ & διαχειρισησ εργων
ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Σχέδιο επαγγελματικού έργου
Αρχες διοικησησ & διαχειρισησ εργων
Αρχεσ διοικησησ & διαχειρισησ εργων
Διαχείριση έργου Αρχές και τεχνικές
Η Αξιολόγηση & οι Απαιτήσεις του Σχεδίου Αξιολόγησης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διάταξη τίτλου Σχεδιασμός Πεδίου Εφαρμογής του Έργου

Τι θα δούμε σε αυτή τη διάλεξη ›Σχέδιο Διαχείρισης Έργου Project Scope Management Plan ›Σχέδιο Διαχείρισης Πεδίου Εφαρμογής του Έργου Project Scope Management Plan ›Ορισμός Πεδίου Εφαρμογής Έργου Definition of Project Scope ›Δημιουργία Δομής Ανάλυσης Εργασιών WBS – Work Breakdown Structure

Σχέδιο Διαχείρισης Έργου Αποτελεί την κύρια πηγή πληροφοριών για το πως το επικείμενο έργο Α) θα προγραμματιστεί, Β) θα εκτελεστεί, Γ) θα ελεγχθεί, Δ) θα κλείσει.

Στο Σχέδιο Διαχείρισης Έργου πρέπει να αναφέρονται: ›Ποιες διεργασίες διαχείρισης έργου θα χρησιμοποιηθούν για αυτή τη διαδικασία ›Ποιο θα είναι το επίπεδο εφαρμογής για κάθε μία από αυτές τις διαδικασίες ›Ποια θα είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να καταχωρηθούν καθώς επίσης και τα εργαλεία και οι τεχνικές για αυτές τις διαδικασίες ›Πως θα παρακολουθούνται και θα ελέγχονται οι αλλαγές ›Πως πραγματικά φαίνεται ο κύκλος ζωής του έργου (συμπεριλαμβανομένων των φάσεων του έργου εάν είναι πολυφασικό)

Το Σχέδιο Διαχείρισης Έργου μπορεί να είναι μια σύνοψη/ συλλογή επικουρικών υπο-σχεδίων και στοιχείων που περιλαμβάνουν: ›Τυπικό Σχεδιασμό από την ομάδα διαδικασίας σχεδιασμού έργου –Διαχείριση Κόστους –Διαχείριση Επικοινωνίας –Διαχείριση Φυσικού Αντικειμένου –Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου ›Άλλα Στοιχεία –Λίστα σημείων οροσήμων (milestones) –Ημερολόγιο Πόρων –Βασικές Γραμμές Αναφοράς για το Χρονοδιάγραμμα, το Κόστος και την Ποιότητα

Για να αναπτυχθεί το Σχέδιο Διαχείρισης Έργου μπορούν να εφαρμοσθούν τα εξής εργαλεία και τεχνικές στα στοιχεία εισροών: ›Κρίση Εμπειρογνωμόνων ›Συστήματα Πληροφοριών Διαχείρισης Έργων ›Μεθοδολογία Διαχείρισης Έργων Άλλα Στοιχεία

Διαχείριση Πεδίου Εφαρμογής Έργου Πεδίο Εφαρμογής Έργου  Φυσικό Αντικείμενο Έργου Η εργασία που πρέπει να εκτελεστεί για την επίτευξη των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων (προϊόντων ή υπηρεσιών) ενός έργου.  Καταγραφή του τι περιλαμβάνεται ή όχι στο έργο έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η απαιτούμενη εργασία ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ περιλαμβάνεται και εκτελείται στο έργο

Διαδικασίες Διαχείρισης Πεδίου Εφαρμογής Έργου

Αλληλεπιδράσεις Διαδικασιών και Ροής Δεδομένων μεταξύ των Διαδικασιών που εμπλέκονται στη Διαχείριση του Φυσικού Αντικειμένου του Έργου

Διαδικασία Σχεδιασμού Φυσικού Αντικειμένου και Πεδίου Εφαρμογής του Έργου

Καθορισμός Φυσικού Αντικειμένου Έργου

Εργαλεία & Τεχνικές για τη Διαδικασία Ορισμού του Πεδίου Εφαρμογής Έργου

Δήλωση Πεδίου Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου του Έργου Εξυπηρετεί του εξής σκοπούς: ›Χρησιμεύει ως συστατικό της βασικής γραμμής αναφοράς (baseline) που θα χρησιμοποιηθεί για να αξιολογηθεί εάν το αίτημα για αλλαγή ή πρόσθετη εργασία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του έργου. ›Η δήλωση του πεδίου εφαρμογής του έργου βοηθά τους ενδιαφερόμενους να κατανοήσουν από κοινού τις προσδοκίες τους για το αντικείμενο του έργου. ›Επειδή η δήλωση πεδίου εφαρμογής του έργου περιγράφει τα παραδοτέα και τις εργασίες που απαιτούνται για να δημιουργηθούν αυτά, χρησιμοποιείται για να δημιουργήσουμε τη Δομική Ανάλυση Εργασιών (WBS) η οποία είναι απαραίτητη για την κατάρτιση του χρονοδιαγράμματος του έργου. ›Χρησιμεύει ως οδηγός για την ομάδα του έργου προκειμένου να κάνει πιο λεπτομερή σχεδιασμό, ένα είναι απαραίτητο για να εκτελέσει την εργασία.

Στοιχεία του Έργου 1.Υποθέσεις και Περιορισμοί του Έργου 2.Στόχοι του Έργου 3.Παραδοτέα του Έργου 4.Απαιτήσεις – Προδιαγραφές του Έργου 5.Οριοθέτηση του Έργου 6.Περιγραφή Προϊόντος 7.Αρχική Ομάδα του Έργου 8.Προγραμματισμένα Ορόσημα 9.Εκτίμηση Κόστους 10.Αρχικός Προσδιορισμός Κινδύνου

Δημιουργία Δομικής Ανάλυσης Εργασιών

Παράδειγμα Δομής Ανάλυσης Εργασιών -WBS

Κατάτμηση Εργασιών Φυσικού Αντικειμένου

Στοιχεία Εκροών από τη Δομική Ανάλυση Εργασιών

Η Δομική Ανάλυση Εργασιών είναι ευθύνη του Διαχειριστή του Έργου και συντάσσεται με τη βοήθεια της ομάδας, η οποία όμως μπορεί να μην υφίσταται εφόσον δεν υφίστανται τα πακέτα εργασίας πριν ολοκληρωθεί η ΔΑΕ και επομένως δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι αναθέσεις. Ωστόσο ένα από τα συστατικά της δήλωσης πεδίου εφαρμογής του έργου προσδιορίζει τα αρχικά μέλη της ομάδας και τους ενδιαφερόμενους οπότε και αυτά αποτελούν την ομάδα που θα χρησιμοποιήσει ο διαχειριστής του έργου για να συντάξει τη ΔΑΕ.

Δημιουργούμενα Έγγραφα κατά τη διάρκεια των διαδικασιών εκκίνησης και σχεδιασμού του Αντικειμένου του Έργου

Στοιχεία Εισροών για διάφορες διαδικασίες

Ορισμένες από τις διαδικασίες που βασίζονται στη Δομική Ανάλυση Εργασιών