Διαστημική τεχνολογία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
TexPoint fonts used in EMF. Read the TexPoint manual before you delete this box.: AA A Δυναμικός Προγραμματισμός πρόβλημα μεγέθους Ν διάσπαση πρόβλημα.
Advertisements

1 European Space Agency Education. 2 Εκπαιδευτικός στόχος του ESA ISS: Αύξηση, μέσω της εκπαίδευσης, του ενδιαφέροντος και της ευαισθητοποίησης για τις.
Διαστημική τεχνολογία
Παπαϊωάννου Ελευθέριος Διοικητής Γ.Ν.ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» Καθηγητής Σχολών ΥΕΘΑ & Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Τι είναι arduino ; Το Arduino είναι μια υπολογιστική πλατφόρμα βασισμένη σε μια απλή μητρική πλακέτα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους.
1 Οικονομικού Κλίματος & Προσδοκιών Αποτελέσματα Έρευνας: Δεκέμβριος 2015.
ΠΛΑΣΜΑΤΟΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΔΥΣΚΡΑΣΙΕΣ Απαρτιωμένη διδασκαλία στην Αιματολογία Ενότητα: Ασθενής με παραπρωτεϊναιμία και οστικά άλγη.
ΚΡΙΣΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΑ 8527 ΣΕΡΡΕΣ, ΜΑΙΟΣ Επένδυση είναι η μετατροπή του χρηματικού κεφαλαίου σε υλικό όπως και η διαδικασία για την μετατροπή αυτή.
1 Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου Το Σύστημα HACCP.
5º Λύκειο Νέας Σμύρνης Τμήμα : Α Καπάι Στέλλα Κάρλοβιτς Αλεξάνδρα Κίτσου Αλέξανδρος Κουτελιέρη Φωτεινή Μαγκριώτη Ναταλία.
ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ενότητα 1: Εισαγωγή Διδάσκων: Γεώργιος Στεφανίδης Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΜΕΛΙΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ.
ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τύποι κινδύνων Οι βασικοί τύποι κινδύνων είναι δύο:
Point System γιά άντρες...
Καθαρή Παρούσα Αξία Η διαφορά της τρέχουσας αξίας μιας επένδυσης από το τρέχον κόστος της ονομάζεται Καθαρή Παρούσα Αξία . Με άλλα λόγια, η Κ.Π.Α. μιας.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Διαδικασία συλλογής των δεδομένων – Δειγματοληψία Απώτερος στόχος η διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ μεταβλητών και παραγωγή γνώσης με το σχήμα «αίτιο – αποτέλεσμα».
Κοινωνιολογία του Χώρου 2. 13/10/2015
ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ.
Ανάπτυξη Μοντέλων Διακριτών Συστημάτων Μέρος Α
Ο άνθρωπος έχει πάει στ’ αλήθεια στη σελήνη;
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
Σχολικό Έτος Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μαυροματάκη
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Μεθοδολογία της έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Ι & ΙΙ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Κινητές Επικοινωνίες Ενότητα #8: Πολλαπλή πρόσβαση Γεώργιος Καρέτσος
Κάτω ο διαδικτυακός εκφοβισμός
«Πειράματα σε ζώα & ανθρώπους και κλωνοποίηση»
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Βασικά στοιχεία της θεωρίας πιθανοτήτων
ΠΛΑΣΜΑΤΟΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΔΥΣΚΡΑΣΙΕΣ
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
Eπιμέλεια: Μανδηλιώτης Σωτήρης
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Θεόδωρος Γιουρτσιχίν Ο Θεόδωρος Νικολάγιεβιτς Γιουρτσίχιν (3 Ιανουαρίου 1959) είναι Ελληνορώσος κοσμοναύτης. Ο γιος του Νικολάι Φιοντόροβιτς Γιουρτσίχιν.
Γνωριμία με το πληκτρολόγιο
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Την πρώτη φορά, εκτός από το βιβλίο, εγκαθίσταται και η πλατφόρμα Starlight η οποία στο μενού προγραμμάτων των Windows θα προσθέσει μία νέα.
ENOTHTA 1 – Mεντελική γενετική Κεφ. 2, 3, 4, 5, (13)
Ανόργανη Χημεία (Ε) Ενότητα 8: Χρωματογραφία λεπτής στοιβάδας
Διαδικτυακός εκφοβισμός
Πληροφοριακά Συστήματα και επιχείρηση
Project : Ομάδα 4 Γαλαξίες Μαύρες Τρύπες Εξωγήινη Ζωή ΑΤΙΑ
ΟΜΑΔΑ 4 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ
Εποικισμός του Άρη.
Οι νόμοι του Newton (Νεύτωνα)
Οικονομικού Κλίματος & Προσδοκιών
SeismoPi Γιώργος Ντοκούτσης, Θεοδόσης Μορφίδης, Στέργιος Παγωνίδης,
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΨΕΜΑ η αλhθeΙΑ η προσεληνωση;
ΠΡΟΣΣΕΛΗΝΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;
Καλώς ορίσατε στην τρισδιάστατη αναπαράσταση της Αρχαίας Αθήνας!
اندازه گیری و محاسبات در شیمی
Λύση προβλημάτων και Δημιουργικότητα
ΧΗΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (Κ105)
Χρωματογραφία λεπτής στοιβάδας Thin Layer Chromatography (TLC)
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (Κ105)
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Άγγελος Ακριβόπουλος 5 ο γυμνάσιο Α΄1.
Διαδικασία συλλογής των δεδομένων – Δειγματοληψία Απώτερος στόχος η διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ μεταβλητών και παραγωγή γνώσης με το σχήμα «αίτιο – αποτέλεσμα».
c’ est la vie 8th Junior highschool of kalamaria, greece
Χρωματογραφία λεπτής στοιβάδας Thin Layer Chromatography (TLC)
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το Λογισμικό
Διαστημικές Περιπέτειες
Διαταραχή ελλειματικής προσοχής-Υπερκινητικότητας
Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διαστημική τεχνολογία Π.Π.ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΜΕΡΟΠΗ ΤΕΡΖΗ Πέτρος Καραμπάτσος

ΟΡΙΣΜΟΣ Διαστημική Τεχνολογία ορίζεται ως εκείνος ο τομέας της τεχνολογικής επιστήμης που προέκυψε από την εξερεύνηση του διαστήματος και τις όποιες νέες εφαρμογές, εφευρέσεις που δημιουργήθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Διαστημικές συσκευές Ορισμός Διαστημική συσκευή ονομάζουμε μια μη επανδρωμένη διαστημική αποστολή. Εν αντιθέσει με τους δορυφόρους, οι διαστημικές συσκευές δεν έχουνε πάντα κάποια κυκλική ή ελλειπτική τροχιά γύρω από κάποιο ουράνιο σώμα. Είδη διαστημικών συσκευών  (flyby) -  (orbiter) -  (lander) - υδρορομπότ (hydrobot) - κρυορομπότ (cryobot) -  (penetrator) -  (roaming) -  (sample return) -

Τεχνητοί δορυφόροι Ορισμός Ένας τεχνητός δορυφόρος είναι οποιαδήποτε κατασκευή, που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, τοποθετείται σε τροχιά γύρω από έναουράνιο σώμα, ενώ ειδικότερα, τεχνητός δορυφόρος της Γης λέγεται κάθε αντικείμενο που τοποθετείται από τον άνθρωπο σε τροχιά γύρω από αυτήν.

Διαστημικό Λεωφορείο Τι είναι Το Διαστημικό Λεωφορείο της NASA, που επίσημα λέγεται "Διαστημικό Σύστημα Μεταφορών" (Space Transportation System-STS), είναι ιστορικός φορέας εκτόξευσης πληρωμάτων και φορτίου των ΗΠΑ

Διαστημικό Λεωφορείο Το διαστημικό λεωφορείο ήταν το πρώτο τροχιακό διαστημικό σκάφος που σχεδιάστηκε με μερική ικανότητα επαναχρησιμοποίησης. Ήταν επίσης το πρώτο επανδρωμένο διαστημικό σκάφος με φτερά που έχει επιτύχει να εκτοξευθεί σε τροχιά και να προσγειωθεί. Μετέφερε μεγάλα ωφέλιμα φορτία σε διάφορες τροχιές, χρησίμευσε σαν πορθμείο για την μεταφορά πληρωμάτων προς και από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), και εκτέλεσε αποστολές συντήρησης και επισκευών.

Μετεωρολογικοί δορυφόροι Ορισμός Μετεωρολογικοί δορυφόροι ή δορυφόροι καιρού ονομάζονται ειδικές διαστημικές μηχανές, σύγχρονα επιτεύγματα της διαστημικής, που εκτοξεύονται με διαστημικά οχήματα και θέτονται στη συνέχεια σε τροχιά γύρω από τη Γη, για την παρακολούθηση και πρόβλεψη των γήινων καιρικών φαινομένων.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός Τι είναι Ο ΔΔΣ αποτελεί κοινό πρόγραμμα μεταξύ των διαστημικών οργανισμών NASA των ΗΠΑ, Roscosmos Ρωσίας, JAXA Ιαπωνίας,CSA (Καναδά) και EΟΔ(Ευρώπης).

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός Κόστος  Ο ΔΔΣ είναι αναμφισβήτητα η πιο δαπανηρή ανθρώπινη κατασκευή που φτιάχτηκε ποτέ με κόστος περί τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ύπαρξη και η λειτουργία του είναι αποτέλεσμα μιας από τις πιο σημαντικές διεθνείς συνεργασίες στη σύγχρονη ιστορία.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός Επιστημονική έρευνα   Ο ΔΔΣ χρησιμοποιείται ως ερευνητικό εργαστήριο βιολογίας σε περιβάλλον έλλειψης βαρύτητας. Τα μέλη των πληρωμάτων του ΔΔΣ εκτελούν πειράματα στον τομέα της βιολογίας, της ανθρώπινης βιολογίας, της φυσικής, της αστρονομίας, της μετεωρολογίας κ.α. Ο σταθμός είναι επίσης κατάλληλος για τον έλεγχο διαστημικών συστημάτων και εξοπλισμού που απαιτείται για μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ