Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Project : Ομάδα 4 Γαλαξίες Μαύρες Τρύπες Εξωγήινη Ζωή ΑΤΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Project : Ομάδα 4 Γαλαξίες Μαύρες Τρύπες Εξωγήινη Ζωή ΑΤΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Project 2014-2015: Ομάδα 4 Γαλαξίες Μαύρες Τρύπες Εξωγήινη Ζωή ΑΤΙΑ
1ο Τετράμηνο Γαλαξίες Μαύρες Τρύπες Εξωγήινη Ζωή ΑΤΙΑ

2 Γαλαξίες Σπειροειδής Ακανόνιστος Ελλειπτικός
Οι γαλαξίες αποτελούν τεράστια βαρυτικά συστήματα αστέρων, γαλαξιακών αερίων, αστρικής σκόνης και (πιθανώς) αόρατης σκοτεινής ύλης. Ταξινομούνται σε 4 κατηγορίες: Σπειροειδής Ακανόνιστος Ελλειπτικός

3 Σπειροειδής Οι σπειροειδείς γαλαξίες, αλλιώς γαλαξίες τύπου S, αποτελούνται συνήθως από ένα λαμπρό πυρήνα και δύο συνεπίπεδες αντιδιαμετρικές και συμμετρικές σπείρες. Οι σπειροειδείς γαλαξίες αποτελούν το 40% με 50% του συνόλου των γαλαξιών που παρατηρούνται στο διάστημα

4 Ακανόνιστος γαλαξίας Ένας γαλαξίας ονομάζεται
ακανόνιστος όταν δεν έχει συγκεκριμένο σχήμα, όπως ένας σπειροειδής ή ένας ελλειπτικός γαλαξίας. Η εμφάνισή τους είναι ασυνήθιστη χωρίς κεντρικό εξόγκωμα ή δομή σπειροειδή βραχίονα.

5 Ελλειπτικός γαλαξίας Ελλειπτικοί ονομάζονται οι γαλαξίες που αποτελούν ένα τεράστιο σφαιρικό συνονθύλευμα κυρίως από ηλικιωμένα αστέρια σε ένα σχεδόν ελλειπτικό σχήμα με μια λεία χωρίς έντονα χαρακτηριστικά υφή.

6 Μαύρες Τρύπες Μαύρη τρύπα είναι μια συγκέντρωση μάζας σημαντικά μεγάλης ώστε η δύναμη της βαρύτητας να μην επιτρέπει σε οτιδήποτε να ξεφεύγει από αυτή, παρά μόνο μέσω κβαντικής συμπεριφοράς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι τίποτα, ούτε καν το φως, δεν μπορεί να ξεφύγει από τη βαρύτητα της μαύρης τρύπας, εξ ου και η λέξη «μαύρη». Δεν αναφέρεται σε τρύπα με τη συνήθη έννοια (οπή), αλλά σε μια περιοχή του χώρου, από την οποία τίποτα δεν μπορεί να επιστρέψει. Παρατήρηση Θεωρητικά κανένα αντικείμενο πέρα από τον ορίζοντα γεγονότων δεν θα μπορούσε να έχει αρκετή ταχύτητα να διαφύγει από μια μαύρη τρύπα, συμπεριλαμβανομένου και του φωτός.

7 Ρωτάμε πολύ απλά, εάν οι προϋποθέσεις για να εμφανιστεί η ζωή βρίσκονται μόνο εδώ στη Γη ή σε περισσότερες περιοχές του Σύμπαντος. Είναι γνωστό, ότι απλούστερες μορφές ζωής, σε μικροσκοπικό επίπεδο, έχουν αναγνωριστεί σε εξωγήινης προέλευσης πετρώματα. Εμείς δεν ερωτούμε για τέτοιες μορφές ζωής, αλλά για πιο εξελιγμένες και με ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον για την ύπαρξη εξωγήινου πολιτισμού. Τα τεχνολογικά μέσα τα οποία διαθέτουμε σήμερα είναι εκπληκτικά, όμως δυστυχώς δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα αναζήτηση. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΖΩΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ Η ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ; ΈΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ NASA Ωστόσο, οι σχετικές έρευνες που γίνονται από υπηρεσίες της ΝΑSΑ ή από πανεπιστημιακά εργαστήρια αστροφυσικής δεν αναζητούν ανθρωπάκια που θα μοιάζουν με τον ΕΤ τον εξωγήινο ή με Αρειανούς. Τέτοιου είδους παρουσίες ανήκουν πια εξακριβωμένα στη σφαίρα της επιστημονικής ή κινηματογραφικής φαντασίας και μόνο.

8 ΑΤΙΑ ( UFO ) Ο όρος Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) ή UFΟ (Unidentified Flying Objects) αναφέρεται σε αντικείμενα τα οποία εμφανίζονται στον ουράνιο θόλο ή μερικές φορές και στο διάστημα, και δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε γνωστά ανθρώπινα κατασκευάσματα ή σε αντίστοιχες δημιουργίες της φύσης. Τα ΑΤΙΑ έχουν συνδεθεί εδώ και χρόνια με την ύπαρξη ευφυών όντων από άλλους πλανήτες και τις επισκέψεις τους στον πλανήτη μας.

9 Εργασία 1ου Τετραμήνου Ηλίας Γιαννόπουλος Γιώργος Ανθομελίδης
Λυμπέρης Καβακάς


Κατέβασμα ppt "Project : Ομάδα 4 Γαλαξίες Μαύρες Τρύπες Εξωγήινη Ζωή ΑΤΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google