Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ       ΜΑΘΗΜΑ: Εργασίες Σύγχρονου Γραφείου  ΤΑΞΗ: Β’ ΕΠΑΛ  ΤΟΜΕΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ: Η «ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ» ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 7 διδ. ώρες Έτος:

2 Έννοια της αλληλογραφίας
Η αλληλογραφία είναι το σπουδαιότερο μέσο επικοι-νωνίας και διεξάγεται με την ανταλλαγή γραπτών κει-μένων μεταξύ δύο ή περισσότερων φορέων (φυσικά και νομικά πρόσωπα, δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανι-σμοί, επιχειρήσεις, και τα άτομα)

3 Φορείς αλληλογραφίας

4 Διακρίσεις της αλληλογραφίας
Διακρίσεις αλλληλογραφίας Από γεωγραφική άποψη Εσωτερική Εξωτερική Από άποψη περιεχομένου Δημόσια ή Κρατική Διοικητική Διπλωματική Ιδιωτική Εμπορική Προσωπική Από άποψη λειτουργικότητας Επαγγελματική Κοινωνική Από άποψη αποστολής ταχυδρομική Τηλεγραφική Τηλεφωνική Τυλετυπική

5 Διαβάθμιση της αλληλογραφίας
Αδιαβάθμητη (τα κοινά έγγραφα) Διαβαθμισμένη(τα έγγραφα που έχουν κάποια ένδειξη για ειδική μεταχείριση)

6 Διαβάθμιση της αλληλογραφίας
Ειδικοί χαρακτηρισμοί Προσωπικά : (όταν πρέπει να λάβει γνώση του περιεχομένου μόνο ο ίδιος ο παραλήπτης) Συστημένα: (τα έγγραφα παραδίδονται στην ταχυδρομική υπηρεσία και από αυτή στον παραλήπτη με απόδειξη) Ειδικοί χαρακτηρισμοί;

7 Διαβάθμιση της αλληλογραφίας
Βαθμοί ασφαλείας Άκρως απόρρητο (Α.ΑΠ) Απόρρητο (ΑΠ) Εμπιστευτικό (ΕΠ) Περιορισμένης χρήσης (ΠΕΡ) Ειδικού χειρισμού (Ε.Χ) 3.Βαθμός Προτεραιότητας Αστραπιαίο - Άμεσο –Κατεπείγον - Επείγον ή Εξαιρετικά Επείγον – Επείγον – Κοινό (routine)

8 To απόρρητο της αλληλογραφίας
Το άρθρο 19 του Συν-τάγματος ορίζει ότι το απόρρητο της αλληλογραφίας και κάθε άλλης μορφής ελεύθερης επι-κοινωνίας είναι απαραβίαστο. Εξαιρέσεις γίνονται για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για εξακρίβωση σοβαρών εγκλημάτων.

9 Διακίνηση της αλληλογραφίας
Η διακίνηση της αλληλογραφίας γίνεται: από συγκροτημένη υπηρεσία την Γραμματεία που εξοπλίζεται από κατάλληλα μηχανήματα (Η/Υ, εκτυπωτές, φαξ, διπλωτικές μηχανές…), τους κατάλληλους υπαλλήλους (γραμματείς, κλητήρες..) και έχει ως έργο τη διεκπεραίωση της εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας

10 Στάδια εισερχόμενης αλληλογραφίας
Το στάδιο της παραλαβής Το στάδιο της διαλογής Το στάδιο της αποσφάγισης και ανάγνωσης Το στάδιο του χαρακτηρισμού Το στάδιο της καταχώρισης Το στάδιο της διανομής

11 Στάδια εξερχόμενης αλληλογραφίας
Το στάδιο της σύνταξης και πληκρολόγησης Το στάδιο της παραβολής και μονογραφής Το στάδιο της υπογραφής Το στάδιο της πρωτοκόλλησης Το στάδιο της συμπλήρωσης των στοιχείων στο φάκελο και της εμφακέλωσης Το στάδιο της γραμματοσήμανσης Το στάδιο της καταχώρισης στο βιβλίο διεκπαιρέωσης και αποστολής

12 Πρωτόκολλο Είναι το βιβλίο καταχώρισης της αλληλογραφίας.
Χωρίζεται σε δύο μέρη στο αριστερό και το δεξιό στα οποία καταχωρούνται αντίστοιχα η εισερχόμενη και η εξερχόμενη αλληλογραφία.

13 ΤΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΕΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
Βιβλίο Πρωτοκόλλου Αυξ. Αρ. Πρωτοκόλλου ΤΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΕΓΡΑΦΟΥ Σχετικοί Αριθμοί ΤΟΥ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΗΜ/ΝΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΗΜ. ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

14 Τυφλό σύστημα δακτυλογραφίας

15 Εκμάθηση τυφλού συστήματος
Το Τυφλό Σύστημα Πληκτρολόγησης (touch system): είναι η τεχνική στην οποία χρησιμοποιώντας το πληκτρολό-γιο του υπολογιστή μπορείτε να πληκτρολογήσετε πολύ γρη-γορότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Είναι ένα πολύ σημαντικό προσόν για εσάς που χρησιμοποι-είτε το πληκτρολόγιο για επαγγελματική χρήση.

16 Εκμάθηση τυφλού συστήματος
Προσπαθώ να κρατώ τα χέρια μου στην σωστή τους θέση στα αντίστοιχα πλήκτρα (βλ. εικόνα).

17 Εκμάθηση τυφλού συστήματος
Ακολουθήστε το ακόλουθο διάγραμμα με την αντιστοιχία των πλήκτρων στα 8 δάκτυλα. (βλ. εικόνα).

18 Εκμάθηση τυφλού συστήματος
Κάθε δάκτυλο έχει ευελιξία τριών κτυπημάτων, δηλαδή την κάθετη σειρά πλήκτρων στην σειρά που βρίσκονται τα δάκτυλά μας, μόνο οι δείκτες χρησιμοποιούνται για έξι πλήκτρα την σειρά που βρίσκονται και την σειρά μπροστά από αυτή. Οι αντίχειρες κτυπούν το πλήκτρο space για να αφήνουμε κενά μεταξύ των λέξεων. Αφήνω το κείμενο να γεμίζει και να κατεβαίνει μόνο του στις σειρές και πατάω το πλήκτρο enter για αλλαγή παραγράφου.

19 Εκμάθηση τυφλού συστήματος
Ο τόνος πατιέται πριν από το γράμμα που θέλω να τονίσω. Τα κεφαλαία με το shift και το αντίστοιχο γράμμα. Δεν βιάζομαι ώστε να αποφεύγω τα λάθη. Πάντα κοιτώ το κείμενο που επιθυμώ να γράψω. Ποτέ δεν κοιτώ την οθόνη ή το πληκτρολόγιο. Όταν τελειώνω μια παράγραφο κοιτώ την οθόνη και διορθώνω τα λάθη.

20 Εκμάθηση τυφλού συστήματος
Χρειάζεται χρόνος ώστε να απομνημονεύσει ο εγκέφαλος την θέση των δακτύλων αλλά το τυφλό σύστημα είναι ο πιο γρήγορος τρόπος γραφής και σίγουρα η υπομονή και η επιμονή σας θα ανταμειφθούν με την επιθυμητή ταχύτητα η οποία θα αυξάνει όσο περισσότερο κάνετε πρακτική.

21 RAM TYPE Η εφαρμογή Ramtype 5.0 θα σας βοηθήσει να μάθετε το τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης, προσφέροντάς σας μια σειρά από ασκήσεις εκμάθησης. Θα βρείτε ασκήσεις και για το αριθμητικό πληκτρολόγιο που βρίσκεται στο δεξί μέρος του πληκτρολογίου. Η καλύτερη εξάσκηση γίνεται ακολουθώντας τις ασκήσεις, την μία μετά την άλλη και στη συνέχεια πηγαίνοντας σε επόμενο κεφάλαιο, μέχρι να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα. Αν χρειαστεί μπορείτε να επαναλάβετε εκείνες τις ασκήσεις που σας δυσκόλεψαν. Τέλος, εκτός από τις ασκήσεις, υπάρχει και μια λειτουργία εξάσκησης για να δείτε πόσο καλά μάθατε το τυφλό σύστημα. Η εκμάθηση χρησιμοποιεί λέξεις από αυτές που υπάρχουν στα κεφάλαια των ασκήσεων και σας χρονομετρά, κρατώντας ένα σκορ.

22 Εγκατάσταση του Λογισμικού
Μέσω του ακόλουθου δεσμού μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό ακολουθών-τας βήμα βήμα τις οδηγίες μας

23 Εγκατάσταση του Λογισμικού
Επιλέγουμε Download Μας ρωτά αν θέλουμε να ανοίξουμε ή να αποθηκεύσουμε το στοιχείο Ram Type.zip_(4.11MB) από την τοποθεσία demsym.com επιλέγουμε αποθήκευση π.χ στην επιφάνεια εργασίας μας ανοίγουμε το αρχείο zip στην επιφάνεια εργασίας μας και πατάμε εγκατάσταση επιλέγοντας το αρχείο setup.exe μας ρωτά αν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να εκτελέσουμε αυτό το λογισμικό και πατάμε εκτέλεση αρχίζει να φορτώνει το λογισμικό πατάμε next μας ρωτά αν θέλουμε να αποθηκεύσει στο φάκελο C:/Program files/RAM/ram type2005 πατάμε next και αφού το αντιγράψει επιλέγουμε finish μας ρωτά αν θέλουμε να δοκιμάσουμε την εφαρμογή και επιλέγουμε ναι

24 Χειρισμός Ram Type Δες τε τα πλήκτρα που αντιστοιχούν σε κάθε δάκτυλο με την αντιστοίχιση του χρωματισμού

25 Χειρισμός Ram Type Αλλάξτε παραμέτρους γλώσσας στα ελληνικά (επιλέγοντας ρυθμίσεις παραμέτρων)

26 Χειρισμός Ram Type Επιλέγουμε αρχείο - μαθήματα

27 Χειρισμός Ram Type Επιλέγουμε κεφάλαιο και άσκηση πατώντας το έναρξη αρχίζει να μας χρονομετρά

28 Χειρισμός Ram Type Επιλέγουμε κεφάλαιο και άσκηση πατώντας το έναρξη αρχίζει να μας χρονομετρά

29 Χειρισμός Ram Type Κάντε εξάσκηση στα ελληνικά φροντίζοντας να έχετε αλλάξει γλώσσα στο πληκτρολόγιο.

30 Χειρισμός Ram Type Πατάμε επιστροφή για να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις στην αγγλική γλώσσα

31 Χειρισμός Ram Type Αλλάξτε παραμέτρους γλώσσας στα αγγλικά
(επιλέγοντας ρυθμίσεις παραμέτρων)

32 Χειρισμός Ram Type Επιλέγουμε κεφάλαιο και άσκηση ενώ πατώντας το έναρξη αρχίζει να μας χρονομετρά

33 Χειρισμός Ram Type Σε όλη την διάρκεια μας υποδεικνύει την αντιστοίχιση πλήκτρων και των σωστών δακτύλων

34 Χειρισμός Ram Type Επιλέγουμε κεφάλαιο και άσκηση πατώντας το έναρξη αρχίζει να μας χρονομετρά και για το αριθμολόγιο .

35 Χειρισμός Ram Type Κάντε τις ασκήσεις , μόνο η εξάσκηση είναι το μυστικό της επιτυχίας

36 Χειρισμός Ram Type Μας πληροφορεί όταν τελειώσει ο χρόνος που έχουμε επιλέξει για αυτή την άσκηση

37 Χειρισμός Ram Type Όταν θέλετε να κλείσετε το πρόγραμμα πατήστε Έξοδος

38 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Καλλιμάνη-Κοτσώνη Κ. & Μακρή-Γιαννοπούλου, Χ. & Σαββοπούλου-Λεβετσίου, Ά. (χ.χ). Εργασίες σύγχρονου γραφείου. Αθήνα: Οργανισμός εκδόσεων διδακτικών βιβλίων.

39 Ευχαριστώ για την προσοχή σας
Ευχαριστώ για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google