Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο άνθρωπος έχει πάει στ’ αλήθεια στη σελήνη;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο άνθρωπος έχει πάει στ’ αλήθεια στη σελήνη;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο άνθρωπος έχει πάει στ’ αλήθεια στη σελήνη;
Ο άνθρωπος έχει πάει στ’ αλήθεια στη σελήνη; Ελευθερία Αντωνίου , ΣΤ’ τάξη

2 Οι λόγοι που η προσελήνωση μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε ποτέ
Οι λόγοι που η προσελήνωση μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε ποτέ Η σημαία Αφού δεν υπάρχει αέρας στην ατμόσφαιρα του φεγγαριού πώς κυματίζει η σημαία; Η NASA ισχυρίζεται ότι η σημαία ήταν αποθηκευμένη μέσα σε ένα λεπτό σωλήνα και οι πτυχώσεις δημιουργήθηκαν πριν καν τοποθετηθεί. Απουσία κρατήρων από την προσελήνωση Εάν η NASA είχε φτάσει στην επιφάνεια της σελήνης , θα υπήρχε κάποιο ίχνος κρατήρα κάτω από το σκάφος που θα έδειχνε το σημείο της προσελήνωσης . Ωστόσο , κανένας κρατήρας δεν ήταν ορατός σε οποιαδήποτε φωτογραφία ή βίντεο. Η NASA υποστηρίζει ότι το σκάφος χρειάζεται σημαντικά λιγότερη ώθηση σε συνθήκες χαμηλής βαρύτητας , σε σχέση με τη γη.

3 Οι πολυάριθμες πηγές φωτός
Στο φεγγάρι υπάρχει μόνο μία δυνατή πηγή φωτός : ο ήλιος. Έτσι λογικά θα συμπέραινε κάποιος, πως όλες οι σκιές θα έπρεπε να πέφτουν παράλληλα η μία μετά την άλλη. Ωστόσο δεν παρατηρήθηκε κάτι τέτοιο στην προσελήνωση. Αντίθετα, τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα βίντεο, δείχνουν ξεκάθαρα τις σκιές να πέφτουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται σε πολλαπλές πηγές φωτός που βρίσκονται εκεί, υπονοώντας ότι οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε σκηνικό γυρισμάτων. Η NASA υποστηρίζει πως ευθύνη για το φαινόμενο έχει το ανώμαλο τοπίο της Σελήνης, καθώς με τις ανωμαλίες και τους λογής –λογής λόφους, προκαλεί τις αποκλίσεις του ίσκιου.

4 Η απουσία αστεριών Τα αστέρια είναι μονίμως ορατά και σαφώς πιο φωτεινά σε σχέση με τη γη. Υποστηρίζεται πώς θα ήταν αδύνατον για τη NASA να χαρτογραφήσει την ακριβή θέση κάθε άστρου για να στήσει απάτη , χωρίς να εκτεθεί κι έτσι σκοπίμως δεν συμπεριέλαβε κανένα.

5 Ο βράχος με το γράμμα «C»
Η θεωρία που υπάρχει είναι πως ο βράχος είναι μέρος του σκηνικού κι ότι κάποιο μέλος του κινηματογραφικού συνεργείου σκάλισε το γράμμα στο βράχο. Η NASA έριξε από τη μια την ευθύνη σε αυτόν που εμφάνισε το φίλμ λέγοντας πως προσέθεσε το γράμμα για πλάκα. Από την άλλη δήλωσε ότι μπορεί να οφείλεται σε τρίχες που μπλέχτηκαν κατά τη διάρκεια εμφάνισης του φιλμ.

6 Δύο φωτογραφίες από την αποστολή του Apollo 15 δείχνουν το τοπίο στο φόντο να είναι πανομοιότυπο, παρόλο που σύμφωνα με τη Διαστημική Υπηρεσία έχουν ληφθεί σε διαφορετικά σημεία που απέχουν μίλια μεταξύ τους.

7

8 Με αυτά τα επιχειρήματα, δημιουργήθηκαν και σ’ εμένα αμφιβολίες για την προσελήνωση.


Κατέβασμα ppt "Ο άνθρωπος έχει πάει στ’ αλήθεια στη σελήνη;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google