Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είναι arduino ; Το Arduino είναι μια υπολογιστική πλατφόρμα βασισμένη σε μια απλή μητρική πλακέτα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είναι arduino ; Το Arduino είναι μια υπολογιστική πλατφόρμα βασισμένη σε μια απλή μητρική πλακέτα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Τι είναι arduino ; Το Arduino είναι μια υπολογιστική πλατφόρμα βασισμένη σε μια απλή μητρική πλακέτα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους. Το Arduino μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ανεξάρτητων διαδραστικών αντικειμένων αλλά και να συνδεθεί με υπολογιστή μέσω άλλων προγραμμάτων.

3 Από τι αποτελείται; Αποτελείται από ένα μικροελεγκτή και συμπληρωματικά εξαρτήματα για την διευκόλυνση του χρήστη στον προγραμματισμό και την ενσωμάτωση του σε άλλα κυκλώματα. Όλες οι πλακέτες περιλαμβάνουν ένα γραμμικό ρυθμιστή τάσης 5V και έναν κρυσταλλικό ταλαντωτή 16MHz. Ο μικροελεκτής είναι από κατασκευής προγραμματισμένος με ένα bootloader, έτσι ώστε να μην χρειάζεται εξωτερικός προγραμματιστής.

4 Τι είναι μητρική πλακέτα; Μια μητρική κάρτα, επίσης γνωστή και σαν μητρική πλακέτα είναι το κεντρικό και βασικό τυπωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα ενός σημερινού υπολογιστή. Ένας τυπικός υπολογιστής αποτελείται από τον μικροεπεξεργαστή, την κεντρική μνήμη και άλλα βασικά υποσυστήματα που βρίσκονται και αυτά στην μητρική.

5 Hydrobot

6 Για ποιο σκοπό ήρθε το Hydrobot στην Ελλάδα; To Τεχνολογικό Ινστιτούτου Μασαχουσέτης, φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής βασισμένο στο Seaperch. Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να πραγματοποιήσουν μετρήσεις όσο αφορά την πίεση, τη θερμοκρασία και τη φωτεινότητα του νερού.

7 Τι είναι το hydrobot; Το Hydrobot είναι ένα αμερικανικό πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής, που απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου Το Hydrobot βασίζεται στο SeaPerch, ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ρομποτικής, μέσω του οποίου εκπαιδεύονται οι καθηγητές -που με τη σειρά τους εκπαιδεύουν τους μαθητές τους- στην κατασκευή ενός υποβρύχιου τηλεκατευθυνόμενου οχήματος

8 Τι είναι το sea perch; Sea Perch είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα υποβρύχιας ρομποτικής που εξοπλίζει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με τους πόρους που χρειάζονται για να οικοδομήσουν ένα υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο όχημα (ROV) σε μια, σε σχολείο ή εκτός σχολείου, ρύθμιση. Οι μαθητές κατασκευάζουν το ROV από ένα σετ που αποτελείται από χαμηλού κόστους υλικά, μετά από ένα πρόγραμμα σπουδών που διδάσκει τις βασικές έννοιες της μηχανικής και της επιστήμης με θαλάσσιο θέμα.

9 Η ιστορία του sea perch Το Sea Perch ονομάστηκε έτσι προς τιμήν των δύο υποβρυχίων στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Ένα ονομάζεται το U.S.S. Perch (SS-176 που πήρε το όνομά του προς τιμήν της Πέρκας, ένα ψάρι του γλυκού νερού, που μπορεί να υπερηφανεύεται για ακανθώδης πτερύγια. Το πρώτο U.S.S.Perch χτίστηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1935, που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου 1936, χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Το δεύτερο U.S.S.Perch (SS-313), ένα υποβρύχιο κατηγορίας Balao, χτίστηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1943 και ξεκίνησε την 12 Σεπτέμβρη το 1943. Sea Perch ξεκίνησε ως ένα θέμα σε ένα βιβλίο με τίτλο "Πώς να χτίσεις ένα υποβρύχιο ρομπότ," από τον Harry Bohm και Vickie Jensen

10 Σχετικά με το πρόγραμμα Το Sea Perch προσφέρει μια απλή, διαδραστική πλατφόρμα που επιτρέπει στους μαθητές να μάθουν για μυριάδες θέματα. Με το σχεδιασμό και την οικοδόμηση του τηλεχειριζόμενο όχημα τους (ROV), οι μαθητές μπορούν να μάθουν για μηχανική. Με τη διεξαγωγή δειγματοληψιών νερού, μαθαίνουν για τη βιολογία και τις συνθήκες της υδρόβιας ζωής. Μαθαίνουν για φυσική άνωση και μέσω ηλεκτρικής καλωδίωσης καθώς και για την ιστορία και την εξέλιξη της εξερεύνησης του ωκεανού. Η απλότητα του προγράμματος και η προσαρμοστικότητά του σε μια ποικιλία ηλικιών και εκπαιδευτικές ρυθμίσεις επέτρεψε στο πρόγραμμα να αυξηθεί από ένα της Μασαχουσέτης σε αυτό που είναι τώρα σε εθνική εμβέλεια και επεκτείνεται διεθνώς.

11 Υλικά: Τα απαιτούμενα υλικά και οι σχετικές οδηγίες θα σταλούν, στη συνέχεια, στα συνεργαζόμενα σχολεία, όπου οι μαθητές θα τα χρησιμοποιήσουν με σκοπό να συνθέσουν το τελικό αποτέλεσμα. Το σύστημα των αισθητήρων θα ενσωματωθεί στο hydrobot κάθε σχολικής ομάδας και έτσι στην επόμενη θαλάσσια «αποστολή» θα μπορέσουν να συλλέξουν λεπτομερή στοιχεία για το θαλάσσιο περιβάλλον τους. Τα στοιχεία αυτά αργότερα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ερευνητές για συστηματικότερη μελέτη του θαλάσσιου οικοσυστήματος της χώρας μας.

12 3 κινητήρες 12 Volt DC Σκελετός 3 προπέλες 3 άξονες προπέλας Πλωτήρες Θήκες film Κάμερα (προαιρέτικα) Καλώδια

13 Υπεύθηνος καθηγητής: Γιάννης Καλλίας Μαθητές: Στέλλα Μιχελάκη Μαριάννα Πευκιανάκη Πόπη Ρουσάκη Μάνος Δουλούμης Μάνος Ζερβονικολάκης Μιχάλης Σφακιανάκης Στέφανος Τσαμπανάκης Αλέξης Παπαδάκης Κωνσταντίνος Φίλιππας Νίκος Δρακωνάκης


Κατέβασμα ppt "Τι είναι arduino ; Το Arduino είναι μια υπολογιστική πλατφόρμα βασισμένη σε μια απλή μητρική πλακέτα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google