Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ 4 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ 4 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΜΑΔΑ 4 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

2 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΣΕΓΚΗΣΗ ΚΟΜΜΗΤΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ/ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ "ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ" ΑΝΑΚΑΛΗΨΗ ΝΕΩΝ "ΓΑΙΩΝ" ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ/ΣΚΟΥΛΙΚΟΤΡΥΠΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ

3 ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ

4 ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ
James Webb ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ Ένα νέο διαστημικό τηλεσκόπιο που πήρε το όνομά του από τον δεύτερο διοικητή της ΝΑΣΑ τον James Webb, ετοιμάζεται να εκτοξευθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία. Το τηλεσκόπιο θα έχει 3 φορές μεγαλύτερη διάμετρο και θα μπορεί να ανιχνεύσει 400 φορές πιο αμυδρά αντικείμενα από ό,τι το Hubble στα υπέρυθρα μήκη κύματος, με όργανα νέας τεχνολογίας, ενώ το κόστος του ταυτόχρονα αναμένεται να είναι κατά πολύ μικρότερο εκείνου του Hubble.Η τροχιά του James Webb θα είναι ελλειπτική γύρω από το επονομαζόμενο σημείο Lagrange L2, που σημαίνει ότι το διαστημόπλοιο θα παραμένει σε σταθερή τροχιά, αφού οι έλξεις της Γής και του ήλιου εξισορροπούνται, έτσι ώστε το διαστημόπλοιο θα κάνει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο σε 1 χρόνο. James Webb

5 James webb James Webb, Διαστημικό Τηλεσκόπιο Νέας Γενιάς:
Διάρκεια αποστολής: 5-10 χρόνια. Μάζα: 5400 κιλά Διάμετρος του πρωτεύοντος κατόπτρου: 6.5μ Διακριτική ικανότητα: 0.1 δευτερόλεπτα του τόξου Μήκη κύματος: μικρόμετρα Τροχιά: 1.5 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης στο σημείο L2 Κόστος: 825 εκατομμύρια δολλάρια

6 ΠροςεγΓΙςη κομμητων-αςτεροειδων
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΚΟΜΜΗΤΗΣ

7 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΗΤΗς; Οι κομήτες είναι ουράνια σώματα που σε αντίθεση με τους απλανείς αστέρες και τους πλανήτες παρουσιάζουν όψη νεφελώδη (κόμη), ενώ η ύλη από την οποία συνίστανται μερικές φορές επιμηκύνεται υπό μορφή μακριάς ουράς όταν διέρχονται κοντά από τον Ήλιο. Αυτά τα φαινόμενα παρατηρούνται εξαιτίας της δράσης της ηλιακής ακτινοβολίας και του ηλιακού ανέμου στον κομήτη. Όταν πλησιάζει τον Ήλιο η ηλιακή θερμότητα τον ζεσταίνει και χάνει τα πτητικά υλικά από τη επιφάνεια του, από σχισμές που δημιουργούνται καθώς τα υλικά εκτοξεύονται με μεγάλη ταχύτητα, γύρω στα 1000 μέτρα το δευτερόλεπτο. Έτσι εκτοξεύονται ιόντα νερού (που εξαχνώνονται από τον πάγο), διοξείδιο του άνθρακα, σκόνη, οργανικές ενώσεις και μικρά πετρώδη κομμάτια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στο διάστημα δυο ουρές, η ουρά σκόνης και η ουρά ιόντων που παρασύρει ο ηλιακός άνεμος.

8 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗς;     Οι αστεροειδείς είναι τα μικρά σώματα του Ηλιακού συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Η συντριπτική πλειονότητα των αστεροειδών είναι συγκεντρωμένη σε δύο Ζώνες: στην Κύρια ζώνη αστεροειδών και στη Ζώνη του Κάιπερ. Οι αστεροειδείς θεωρούνται κατάλοιπα από το σχηματισμό του Ηλιακού συστήματος και υπολογίζεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια.Με πολύ απλά λόγια, μπορούμε να περιγράψουμε τους αστεροειδείς σαν τεράστιους βράχους σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Το μέγεθός τους ποικίλλει από λίγες δεκάδες μέτρα μέχρι εκατοντάδες χιλιόμετρα. Τα μικρότερα σώματα σε περιηλιακή τροχιά ονομάζονται μετεωροειδείς. Συνήθως οι αστεροειδείς έχουν ακανόνιστο σχήμα που μοιάζει με πατάτα, οι μεγαλύτεροι όμως έχουν σφαιρικό ή ελλειπτικό σχήμα, καθώς η βαρύτητα που δημιουργεί η μάζα τους στην επιφάνειά τους υπερισχύει. Σύμφωνα με το ψήφισμα 5Α της 26ης Συνόδου της Διεθνούς Αστρονομικής Ενώσεως (2006), οι σχεδόν σφαιρικοί αστεροειδείς ονομάζονται στο εξής και πλανήτες νάνοι. 

9 ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

10 ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ «Στο μέλλον, το φεγγάρι μπορεί να γίνει ένας τόπος όπου τα έθνη του κόσμου μπορούν να ενωθούν, να κατανοήσουν τη κοινή τους προέλευση, να οικοδομήσουν ένα κοινό μέλλον και να μοιραστούν ένα κοινό ταξίδι», αναφέρεται μεταξύ άλλων.Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού περιέχει μία από τις μεγαλύτερες εκτάσεις κρατήρων στο ηλιακό σύστημα, η οποία πιστεύεται ότι σχηματίστηκε πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια. Η διάμετρός της είναι περίπου μίλια (2.500 χιλιόμετρα), καθιστώντας την έκταση της αντίστοιχη με σχεδόν το 1/4 της σελήνης. Ενώ τα μέρη των κρατήρων είναι μονίμως βυθισμένα στο σκοτάδι, το χείλος τους διαθέτει τεράστιες ορεινές κορυφές που είναι σταθερά λουσμένες από το φως του ήλιου.Σε αυτές τις κορυφές σχεδιάζει η ESA να στείλει ρομπότ προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίσκεψη των αστροναυτών. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το χείλος των κρατήρων είναι ένα ιδανικό μέρος για να προσγειωθεί ο άνθρωπος διότι αποτελεί δέκτη συνεχούς ηλιακής ενέργειας και προσφέρει μια καταπληκτική θέα στο τραχύ εσωτερικό τοπίο των κρατήρων.

11 Ταξιδι & εποικιςμος ςτον αρη!

12 Ταξιδι & εποικιςμος ςτον αρη!
     Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία  θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσει τον Άρη και παράλληλα θα δημιουργήσει μία νέα ατμόσφαιρα στον κοντινότερο γείτονα της Γης.Η ασπίδα θα λειτουργήσει ως μία μαγνητόσφαιρα και απώτερος στόχος είναι να επιτρέψει τη ροή νερού σε υγρή μορφή, στην επιφάνεια του πλανήτη, όπως λένε οι επιστήμονες. Δηλαδή, θα μπορέσουν να γεμίσουν με νερό, το 1/7 των ωκεανών του.Χωρίς αυτή την ατμόσφαιρα, ο Άρης θα συνεχίσει να είναι ένα "ψυχρό", ξηρό μέρος όπου η ζωή δεν μπορεί να ανθίσει. Εκτός από αυτό, μια μελλοντική επανδρωμένη αποστολή - που η NASA ελπίζει να σταλεί τη δεκαετία του θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει με ορισμένους σοβαρούς κινδύνους. Μεταξύ αυτών θα είναι η έκθεση σε ακτινοβολία και ο κίνδυνος της ασφυξίας, η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για τους αποίκους.Αν και το σχέδιο φαντάζει εξωπραγματικό, η NASA σημειώνει ότι παρόμοια συστήματα έχουν ήδη τοποθετηθεί στην τροχιά γύρω από τη Γη, ώστε να προστατεύονται οι αστροναύτες από την ηλιακή ακτινοβολία.

13 Ανακαλυψη νεων "γαιων"

14 Ανακαλυψη νεων "γαιων"

15 Νεοι τροποι εκτοξευςης διαςτημικο ανςανςερ

16 Νεοι τροποι εκτοξευςης διαςτημικο ανςανςερ
Αυτή η κατασκευή αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο των ανελκυστήρων. Πρόκειται για ένα διαστημικό ασανσέρ το οποίο ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει η η ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία Obayashi Corp.Με το συγκεκριμένο ανελκυστήρα οι επιβάτες δεν θα πηγαίνουν σε κάποια ταράτσα αλλά θα μεταφέρονται 36000χλμ πάνω από τη Γη. Σύμφωνα με την εταιρεία το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2050, ενώ η λειτουργία του ανελκυστήρα θα βασίζεται στην ύπαρξη πολλών καλωδίων από νανοσωλήνες άνθρακα.«Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το ακριβές κόστος. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε η πρόοδος μας να είναι σταθερή για να μην καταλήξει απλά ένα όνειρο» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

17 Τηλεμεταφορα 

18 ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ Με τον όρο τηλεμεταφορά εννοούμε τη διαδικασία της μεταφοράς, σχεδόν ακαριαίας, από έναν χώρο σε ένα άλλο, χωρίς τη χρήση συμβατικών μέσων.Ο πρώτος που επινόησε αυτόν τον όρο ήταν ο συγγραφέας Charles Fort ο οποίος χρησιμοποίησε τον αγγλικό όρο teleportation ( πρόθεμα "tele-" από την ελληνική ρίζα "Τηλε-" = μακριά και τις τελευταίες συλλαβές του "transportation", δηλαδή μεταφορά).Η πρώτη αναφορά για ένα σύστημα τηλεμεταφοράς σε ένα διήγημα επιστημονικής φαντασίας έγινε στο έργο The Man Without a Body (1877) του David Page Mitchell, στο οποίο ένας επιστήμονας ανακαλύπτει μια μέθοδο για την αποδόμηση των ατόμων ενός γάτου και αντίστοιχη μεταφορά τους μέσω τηλεγράφου. Η ιδέα θα ξαναχρησιμοποιηθεί από τους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας του 20ου αιώνα (από τα πιο επιφανή, το διήγημα The Fly του George Langelaan από το οποίο θα γυριστούν οι δύο ταινίες Το πείραμα του δόκτορα K και Η Μύγα), αγγίζοντας παγκόσμια διάδοση χάρη στην επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς Star Trek και από τις κινηματογραφικές παραγωγές που ακολούθησαν.

19 ΚβαντικΗ τηλεμεταφορΑ ςε απΟςταςη 1.200 χιλιοΜΕτρων!!!
Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν το φαινόμενο της κβαντικής διεμπλοκής (ή κβαντικού εναγκαλισμού) δύο φωτονίων σε απόσταση χιλιομέτρων, πετυχαίνοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ και καταρρίπτοντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα!!!Με αυτό τον τρόπο, έκαναν ένα άλμα προς τον τελικό στόχο της δημιουργίας κρυπτογραφημένων κβαντικών δικτύων τηλεπικοινωνιών και Ίντερνετ, τα οποία θεωρούνται αδύνατο να πέσουν θύμα χάκερ...

20 ςκουληκoτρυπες

21 ςκουληκοτρυπες Οι γέφυρες Einstein-Rosen, ή αλλιώς σκουληκότρυπες, είναι θεωρητικά περάσματα μέσα στο χωρόχρονο. Αποτελούν δηλαδή υποθετικές συντομεύσεις ανάμεσα σε δύο διαφορετικά σημεία του χωροχρόνου. Αν και δεν υπάρχουν παρατηρήσιμα στοιχεία, οι σκουληκότρυπες έχουν προβλεφθεί από τη θεωρία της γενικής σχετικότητας.Το 1935, ο Albert Einstein και ο Nathan Rosen χρησιμοποίησαν τη θεωρία της γενικής σχετικότητας για να προτείνουν την ύπαρξη "γεφυρών" μέσα στο χωρόχρονο. Αυτά τα μονοπάτια συνδέουν δύο διαφορετικά σημεία, δημιουργώντας ένα πέρασμα που θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού και την απόσταση. Οι σκουληκότρυπες αποτελούνται από δύο άκρα, τα στόματα και από ένα ενδιάμεσο τμήμα, που ενώνει τα δύο αυτά άκρα. Οι σκουληκότρυπες συνήθως αναπαριστώνται απλοποιημένα σε δισδιάστατες επιφάνειες. Σε αυτή την περίπτωση η σκουληκότρυπα εμφανίζεται ως τρύπα σε κάθε ένα από τα δύο σημεία της επιφάνειας. Οι τρύπες αυτές συνδέονται με έναν τρισδιάστατο σωλήνα. Μια πραγματική σκουληκότρυπα θα είναι ανάλογη με την απλοποιημένη αναπαράσταση, μόνο που οι διαστάσεις του χώρου θα αυξηθούν από δύο σε τρεις. Έτσι τα άκρα της σκουληκότρυπας, που αναπαρίστανται ως κυκλικές οπές σε ένα μοντέλο δύο διαστάσεων, θα μπορούσαν να απεικονιστούν ως σφαίρες σε ένα μοντέλο τριών διαστάσεων.   

22 Warp speed

23 interstelar

24 cryosleep

25 passengers

26 ΠΗΓΕΣ http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=150016870
%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%80 %CE%B1

27 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ 4 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google