ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
Advertisements

Ποτάμια και βουνά re=player_detailpage&v=kMyTGe2wFBc #t=9.
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Ε΄ ΤΑΞΗ
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.) κατοικούσαν.
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ.
Δελφοί Γεωγραφικό ΔιαμέρισμαΣτερεάς ΕλλάδαςΠεριφέρειαΣτερεάς ΕλλάδαςΝομόςΦωκίδαςΑρ. δημ. διαμερισμάτων2Επίσημος πληθυσμός2,373 (2001)Υψόμετρο570 mΤαχυδρομικός.
ΘΕΜΑ : ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΑΙΝΟΥ
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΩΟΣ Λουίζα Σμυρνή.
Η ΧΑΒΑΗ Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, ειδικότερα από.
UniCon ΔΕΛΦΟΙ Ο ομφαλός της Γης ! Music by : Kotselis Charalampos.
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε’1 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ
ΚΟΡΥΦΕΣ!!!! ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Είναι ΟΙ ΕΞΗΣ: ΕΒΕΡΕΣΤ
ΑΠΟ: ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΔΕΡΑΛΑ
Το βουνό Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας
ΑΝΝΑ ΤΖΙΓΑΝΗ/ΓΚΡΕΤΑ ΜΠΕΝΙΑ /ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΟΥ Μαθήτριες του ΣΤ2
Βουνά της Ελλάδας.
Βουνά όλου του κόσμου Χρήστος Μ. Στ’ Τάξη
ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΥΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
ΘΕΜΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΑΙΝΟΥ
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Υδατικών Πόρων, Υδραυλικών και Θαλασσίων Έργων Ερευνητικό πρόγραμμα Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Επιστημονικός Υπεύθυνος:
Olimpos Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ.
Η Ελλάδα έχει πολλά βουνά σε διάφορα μέρη της.
ΜΑΡΘΑ, ΑΘΗΝΑ, ΓΙΩΤΑ, ΝΙΚΟΣ, ΗΛΙΑΣ
Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
ΟΛΥΜΠΟΣ Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
BOYNA TΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
Ομάδα 6 Άννα-Μαρία, Μαριτίνα Χ., Κατερίνα, Μαριτίνα Μ., Άννυ
Ο Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας , καθώς στη κορυφή του κατοικούσαν οι Ολύμπιοι θεοί . Είναι επίσης το δεύτερο ψηλότερο.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΣΟΥΝΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΒΙΚΟΥ-ΑΩΟΥ
ΒασίληςΑθανασιάδης Τάγη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Λευτέρης Δάλπης 1 ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό 12\ Θ Σχολείο Π. Τ. Δ. Ε Α. Π. Θ Ε ’
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΑΛΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ | ΤΑΞΗ Α1
O Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας
ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η χώρα μας φιλοξενεί κάποια πολύ όμορφα βουνά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
 Ο Εθνικός δρυμός ή Εθνικό πάρκο είναι ένα οικοσύστημα ή βιότοπος με ιδιαίτερη οικολογική αξία που παραμένει ανεπηρέαστο ή έχει επηρεαστεί ελάχιστα από.
Κεφάλαιο 37 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ.” ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β 'ΤΑΞΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Εργασία στο μάθημα της γεωγραφίας από την μαθήτρια Αιμιλία Γκιζά Τμήμα: Β’1 Σχολικό έτος:
«Θ’ ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο βουνό.»
Η ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΚΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Η περιβαλλοντική ομάδα του ΓΕΛ Οιχαλίας, κατά το σχολ
ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Αλβανία.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
το μεγαλύτερο και ομορφότερο φαράγγι στην Ευρώπη
το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα πλάι στο κύμα και τον αρχαίο πολιτισμό
O Καύκασος.
5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου
ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Οι λίμνες της Ελλάδας (β΄ μέρος)
Όλυμπος.
Η προστασία του περιβάλλοντος στην Π.Ε. Σερρών
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Βουνά ψηλά… Ψηλά στον Ουρανό ! Δημιουργία παρουσίασης Παύλος Κώτσης
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

Ο Παρνασσός είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας, που εκτείνεται στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Έχει μέγιστο ύψος 2.457 μέτρα, (υψηλότερη κορυφή η Λιακούρα) και είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας. Στα βορειοδυτικά ενώνεται με τη Γκιώνα ενώ στα νότια συνδέεται με την Κίρφη. Ο Παρνασσός είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ελληνική ιστορία και μυθολογία, κυρίως για το σπουδαιότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας που ήταν χτισμένο πάνω στα ιερά χώματά του, το Μαντείο των Δελφών. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα οι Δελφοί, ο "ομφαλός της γης", αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο, προσδίδοντας με τη φήμη τους αίγλη στον Παρνασσό.

Ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού, ο οποίος έχει έκταση 36 Ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού, ο οποίος έχει έκταση 36.000 στρέμματα και ιδρύθηκε το 1938. Είναι τοποθετημένος στα όρια των νομών Φωκίδας και Βοιωτίας, ανάμεσα στους Δελφούς, την Αράχωβα και την Αγόριανη. Στον χώρο του Δρυμού υπάρχουν εντυπωσιακές καταβόθρες, σπήλαια και βραχώδεις κορυφές.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Οριοθετείται στα ανατολικά από την κοιλάδα του Βοιωτικού Κηφισού και στα Δυτικά από την κοιλάδα της Άμφισσας. Η γεωλογική ιδιαιτερότητα του Παρνασσού συνίσταται στα πλούσια κοιτάσματα βωξίτη, γεγονός που έχει οδηγήσει σε συστηματική εξόρυξη ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1930, με αποτέλεσμα την οικολογική φθορά μέρους του βουνού. Από την άλλη μεριά, η σημαντική βιοποικιλότητα, τόσο της χλωρίδας όσο και της πανίδας, οδήγησε τους αρμόδιους φορείς στη δημιουργία του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού ήδη από το 1938, τη χρονιά δηλαδή που άρχισε και συστηματική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων βωξίτη.

Ο Δρυμός εκτείνεται στην ορεινή περιοχή που οριοθετείται από τους Δελφούς, την Αράχωβα και την Αγόριανη. Μεταξύ των ενδημικών προστατευόμενων ειδών είναι η κεφαλληνιακή ελάτη και η παρνασσική παιώνια. Στην περιοχή του Δρυμού παρεπιδημούν επίσης αρπακτικά πτηνά, αλλά και λύκοι, αγριογούρουνα, κουνάβια, νυφίτσες κ.ά.

ΠΑΙΩΝΙΑ Η ΠΑΡΝΑΣΣΙΚΗ

ΧΛΩΡΙΔΑ

ΠΑΝΙΔΑ

ΤΑ ΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας και λειτουργεί από τον Δεκέμβριο μέχρι τις αρχές Μαΐου κάθε έτους. Βρίσκεται ανάμεσα στις δύο υψηλότερες κορυφές του Παρνασσού, στις θέσεις Φτερόλακκα και Κελάρια και σε υψόμετρο 1.600 - 2.250 μέτρα. 

ΤΕΛΟΣ Από την μαθήτρια Ευαγγελία Μυγδανάλευρου για την Περιβαλλοντική Ομάδα