Στρατηγικό Σχέδιο για το Συνήγορο του Πολίτη 20 χρόνια μετά - Στόχοι 2020.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ADVISORY © 2008 KPMG Σύμβουλοι ΑΕ. Ελληνική Ανώνυμη Εταιρεία και μέλος του δικτύου ανεξάρτητων εταιρειών-μελών της KPMG, συνδεδεμένων με την KPMG International,
Advertisements

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ (ΚΜ) : ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ.
Διοίκηση Απόδοσης Επιχειρηματικών Διαδικασιών Ενότητα #4: Core Competencies, Core Processes, Balanced Scorecard and 6Sigma Διδάσκων: Αγγελική Πουλυμενάκου.
Κόστος Ποιότητας Πολλές φορές κατά την εφαρμογή συστημάτων Δ.Ο.Π. χάνεται ο αρχικός ενθουσιασμός της ανώτατης διοίκησης διότι δεν βλέπουν άμεσα, επαρκή.
Ναυτικά Πληροφοριακά Συστήματα & Ηλεκτρονικό Εμπόριο Δρ. Θεόδωρος Λίλας Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου.
6 ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. για την περίοδο για την περίοδο (ΔΕΥΤΕΡΟΣ.
Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ T SWOT ANALYSIS Μάθημα: Πολεοδομική και Οικιστική Ανάπτυξη και Πολιτική.
Μάθημα: Διοίκηση Επιχειρήσεων Εναλλακτικού Τουρισμού Πάρις Τσάρτας Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης Σαραντάκου Έφη Διδάκτορας Χωροταξίας – Τουριστικής Ανάπτυξης.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 Η Επικοινωνία & ο Ρόλος της στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών.
Ανάπτυξη Στρατηγικής Πληροφοριακών Συστημάτων και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν.
Καθηγήτρια Νάνσυ Παπαλεξανδρή 1 Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «Σχεδιασμός Προγραμμάτων Μάρκετινγκ » Ακαδ. Έτος Δέσποινα Καραγιάννη Αν. Καθηγήτρια Μάρκετινγκ.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ
Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 8 ο εξάμηνο, Διάλεξη 18 η, 27/5/2016 Διδάσκουσα: Ασημίνα Χριστοφόρου.
Σεπτέμβριος 2013 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ » ΚΥΠΡΟΥ Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας & Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Επιβλέπων Καθηγητή: Ευστάθιος.
ΚΡΙΣΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΑ 8527 ΣΕΡΡΕΣ, ΜΑΙΟΣ Επένδυση είναι η μετατροπή του χρηματικού κεφαλαίου σε υλικό όπως και η διαδικασία για την μετατροπή αυτή.
Ανεφοδιασμός σημείων με σύγχρονη τεχνολογία Logistics. Υποστήριξη δικτύων Συγκοινωνιών, Επικοινωνίας,Ύδρευσης, Ενέργειας, κτλ. Τομέας Κρατικών Προμηθειών.
Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών Ενότητα 2: Οι Λειτουργίες του Μάνατζμεντ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του.
« Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων ΤΕΙ/ΑΕΙ στην καινοτομία, και την καινοτομική επιχειρηματικότητα » Royal.
Σχεδιασμός για την κατάρτιση του Περιφερειακού Σχεδίου Ανάπτυξης της περιόδου ΕΥΔ ΠΕΠ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ/ ΑΙΓΑΙΟ ΕΠΕ.
Διαχείριση Κινδύνου Ενότητα 4: Εντοπισμός Κινδύνου. Διδάσκων: Βασιλική Καζαντζή, Επίκουρος Καθηγήτρια. Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Προσδιορισμός Απαιτήσεων στην ανάπτυξη Π.Σ. (Διάλεξη 8)
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤI EINAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ; Το άτομο που αναλαμβάνει ή ελέγχει μία επιχείρηση το οποίο φέρει το ρίσκο του κέρδους ή της ζημίας (Μικρό.
N. ΝΙΚΗΤΑΚΟΣ καθηγητής Παν. Αιγαίου Δ.Παπαχρήστος μέλος ΕΔΙΠ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΙΓΑIΟΥ & ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Τμήματα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών.
Προγραμματισμός Επιχειρησιακών Πόρων - Enterprise Resource Planning
Κύκλος Πληροφορίας Δεδομένα: Δεδομένα Πληροφορία Γνώση Παραγωγή
Επανασχεδιασμός Επιχειρηματικών Διαδικασιών
Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αθλητική Διοίκηση Ενότητα 4: Στρατηγική στον αθλητισμό
Επιχειρησιακή Στρατηγική
Ανάπτυξη και Αξιολόγηση Έννοιας Νέου Προϊόντος/Υπηρεσίας
Σημειώσεις 5ης Συνάντησης
Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία Ι
Εργασια Επιχειρηματικου σχεδιασμου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ”
Χρηματοοικονομική Λογιστική
Ο Οδηγούμενος από την Αγορά Οργανισμός
Παλινδρόμηση – Συσχέτιση
Διοίκηση ΜΜΕ και Επιχειρηματικότητα
κεφαλαιο 3 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός των Πωλήσεων
ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΚΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΤΟΡΑΣ: κ. ΜΟΣΧΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Η Μετάβαση από το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν στην ανάπτυξη Υπηρεσιών
Γενικό Πλάνο Ανάπτυξης της Νήσου Θηρασιάς
Κοινωφελης δημοτικη επιχειρηςη πειραια (κοδεπ)
Καθορισμός στόχων-Εναλλακτικές Στρατηγικές.
Διοίκηση Απόδοσης Επιχειρηματικών Διαδικασιών

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (Κ105)
ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: ΜΑΘΗΜΑ 1
Ανάλυση PEST και SWOT ΜΕΡΟΣ Β’
ESA 2010 vs ESA 95 Τμήμα Εσωτερικής Οικονομίας Τμήμα Οικονομετρικών Προβλέψεων (Γιάννης Παπαδογεώργης και Ζαχαρίας Μπραγουδάκης) Διεύθυνση Οικονομικής.
ΕΤΕΡΟΠΤΩΤΟΙ ΟΝΟΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
Αξιολόγηση Επιχειρηματικής Ιδέας
Εκτίμηση αναγκών & Κοινωνικός σχεδιασμός
Μίγμα Μάρκετινγκ στον Αθλητισμό: Η διανομή στον αθλητικό χώρο
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (II) Παράδειγμα (ΟΠΑΑΧ).
Κλειούσης Ε. Ελευθέριος
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 6ο. Διδάσκων καθηγητής
Συμβουλευτική υποστήριξη κοινωνικών vs
Συμπεριφορά καταναλωτή στον τουρισμό
ΟΡΑΜΑ: Παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων φυτικής παραγωγής με εξαγωγικό προσανατολισμό.
ΟΜΟΙΟΠΤΩΤΟΙ ΟΝΟΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
Περιγραφή διεργασίας Διάφοροι εθνικοί και διεθνείς οργανισμοί χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων χρησιμοποιούν σύστημα κρίσης για να αποφασίσουν ποιές.
Κεφάλαιο 17: Διαδικασίες και Συστήματα Ελέγχου
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (Κ105)
ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Συνοπτική παρουσίαση
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Στρατηγικό Σχέδιο για το Συνήγορο του Πολίτη 20 χρόνια μετά - Στόχοι 2020

ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΤA BRYSON

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

1. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΦΟΡΜΗ Ν.4369/2016 Ν.3230/2004 ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ της απόφασης για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση στρατηγικού πλάνου είναι η βούληση της ίδιας της Αρχής να βελτιώσει τις υπηρεσίες της και να γίνει πιο αποτελεσματική στο πλαίσιο του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει στη σχέση πολίτη και δημόσιας διοίκησης.

2. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΗ ΤΩΝ "ΑΝΩΘΕΝ" ΕΝΤΟΛΩΝ Συστάθηκε με τον Ν. 2477/1997 (α. 1-5), Ξεκίνησε να λειτουργεί την 1η Οκτωβρίου 1998 Θέματα οργάνωσης, στελέχωσης και λειτουργίας της Αρχής προβλέπονται στον ως άνω ιδρυτικό νόμο, στον Ν. 3051/2002, στον Ν. 3094/2003 (α. 1-7) και στον Κανονισμό Λειτουργίας (Π.Δ. 273/1999), Κατοχυρώθηκε συνταγματικά ως ανεξάρτητη αρχή με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 (α. 101Α και α. 103 § 9) Ο ΣτΠ χαίρει της εμπιστοσύνης της Διοίκησης και τούτο συνάγεται μέσω διαφόρων κανονιστικών εξελίξεων

3. ΟΡΑΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΞΙΕΣ Όραμά μας: η βιώσιμη συνύπαρξη Πολίτη και Δημόσιας Διοίκησης Αποστολή μας: η διαμεσολάβηση μεταξύ πολιτών και δημόσιων υπηρεσιών, για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και την τήρηση της νομιμότητας. Αξίες μας : Ανεξαρτησία Ουδετερότητα και αμεροληψία Εμπιστευτικότητα Ανεπισημότητα

4. ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣτΠ Το προσωπικό του ΣτΠ Ελεγχόμενοι και μη ελεγχόμενοι κρατικοί φορείς Πολίτες Εταιρείες κοινής ωφέλειας Βουλή και τα πολιτικά κόμματα Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές Σώματα εσωτερικού ελέγχου Δημόσιας Διοίκησης ΜΚΟ και ομάδες Κοινωνίας των Πολιτών Εθνικοί Μηχανισμοί Πρόληψης Θεσμοί εξωτερικού

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (1/5) Δεν εφαρμόζεται στρατηγική διοίκηση, Δεν υπάρχει διατυπωμένο όραμα του οργανισμού και κατά συνέπεια απουσιάζει και η σχετική δέσμευση της διοίκησης σε αυτό. Δεν υπάρχει ορισμένο σύστημα δεικτών παρακολούθησης του οργανισμού Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αφορούν εργαλεία ανάλυσης περιβάλλοντος Συνεπεία όλων των ανωτέρω, αναδεικνύεται η καθολική έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού στην διοίκηση του οργανισμού, παρά την ύπαρξη «ψηγμάτων» μιας τέτοιας στρατηγικής, ενώ ο φορέας δεν έχει εντοπίσει την έλλειψη αυτή.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (2/5) Συμπεράσματα ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης δεδομένων. Ο οργανισμός δεν δίνει στοιχεία για τον χρόνο διεκπεραίωσης των υποθέσεων 7-8% υποθέσεων που διακόπηκε η έρευνα και για λόγους που αφορούν τον οργανισμό Υπάρχει μια διαχρονική τάση αύξησης της «απήχησης» του οργανισμού Το ποσοστό επίλυσης των βάσιμων υποθέσεων είναι περίπου 85%. Με βάση την προβολή της χρονοσειράς για μια δυο περιόδους, αναμένεται φέτος ή το αργότερο του χρόνου, η αποτελεσματικότητα να πέσει και κάτω από 80%, στο επίπεδο του 77%, με πιθανότερο ορόσημο τον Οκτώβριο του 2017.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (3/5)

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (4/5)

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (5/5)

SWOT ANALYSIS

5.ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

6. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕ BALANCED SCORECARD BRYSON 5-STEP PROCESS

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ (2020) Βελτίωση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Διερεύνηση επέκτασης αρμοδιοτήτων (διαφοροποίηση) και εγκαθίδρυση κύρους/δημόσιας εικόνας του ΣτΠ. Βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της δράσης του ΣτΠ.

ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

ΔΕΙΚΤΕΣ: ΔΙΑΣΤΑΣΗ 1 (ΕΚΡΟΗ) ΔΕΙΚΤΕΣ: ΔΙΑΣΤΑΣΗ 1 (ΕΚΡΟΗ). ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (VALUE ADDED SERVICES)

ΔΕΙΚΤΕΣ: ΔΙΑΣΤΑΣΗ 1 (ΕΚΡΟΗ) ΔΕΙΚΤΕΣ: ΔΙΑΣΤΑΣΗ 1 (ΕΚΡΟΗ). ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (VALUE ADDED SERVICES)

ΔΕΙΚΤΕΣ: ΔΙΑΣΤΑΣΗ 2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ (ΟPERATIONS)

ΔΕΙΚΤΕΣ: ΔΙΑΣΤΑΣΗ 3. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

ΔΕΙΚΤΕΣ: ΔΙΑΣΤΑΣΗ 4. ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ (EXTERNAL PROCESSES)

ΧΑΡΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ… 7. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 8. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 9. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 10. ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Η ΟΜΆΔΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…

Ευχαριστούμε για την Προσοχή σας!