Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Περιγραφή διεργασίας Διάφοροι εθνικοί και διεθνείς οργανισμοί χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων χρησιμοποιούν σύστημα κρίσης για να αποφασίσουν ποιές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Περιγραφή διεργασίας Διάφοροι εθνικοί και διεθνείς οργανισμοί χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων χρησιμοποιούν σύστημα κρίσης για να αποφασίσουν ποιές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Περιγραφή διεργασίας Διάφοροι εθνικοί και διεθνείς οργανισμοί χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων χρησιμοποιούν σύστημα κρίσης για να αποφασίσουν ποιές ερευνητικές προτάσεις θα τύχουν χρηματοδότησης. Για κάθε ερευνητικό πρόγραμμα στέλνεται περιοδικά πρόσκληση για ερευνητικές προτάσεις. Αυτή περιλαμβάνει πληροφορίες για τις περιοχές ενδιαφέροντος, τα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων, την προθεσμία υποβολής τους, τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας εκείνων που μπορούν να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους, κλπ, και δημοσιεύεται σε δικτυακούς τόπους, ή στέλνεται με ηλεκτρονικό ή συμβατικό ταχυδρομείο στα ιδρύματα και τους οργανισμούς που πιθανόν ενδιαφέρονται να υποβάλουν πρόταση. Για την αξιολόγηση κάθε ερευνητικής πρότασης, ο διευθυντής του ερευνητικού προγράμματος έχει δύο επιλογές: να οργανώσει μια επιτροπή αξιολόγησης ή να ζητήσει απευθείας αξιολογήσεις από άτομα που θεωρούνται εμπειρογνώμονες στο πεδίο ενδιαφέροντος. Στην πρώτη περίπτωση, ανατίθενται σε κάθε αξιολογητή ένας αριθμός προτάσεων και εκείνος καλείται να ετοιμάσει εκθέσεις αξιολόγησης για αυτές και να τις βαθμολογήσει. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η επιτροπή αξιολόγησης συνεδριάζει, συζητά κάθε πρόταση και την κατατάσσει με βάση τη βαθμολογία που έχει δώσει ο αξιολογητής της. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μπορεί ένας αξιολογητής να αλλάξει γνώμη για την αρχική του βαθμολογία. Η επιτροπή πρέπει να λάβει ομόφωνα τις αποφάσεις της. Μετά τη συνεδρίαση, ο διευθυντής του προγράμματος αποφασίζει ποιές προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν λαμβάνοντας υπόψη την σειρά κατάταξης της επιτροπής αξιολόγησης και τους διαθέσιμους πόρους του προγράμματος. Στην δεύτερη περίπτωση δεν συναντιούνται ποτέ οι διάφοροι αξιολογητές των προτάσεων. Κάθε αξιολογητής στέλνει την εκθεσή του και τη βαθμολογία του στον διευθυντή του προγράμματος κι εκείνος αποφασίζει για την τελική κατάταξη των προτάσεων και τη χρηματοδότησή τους.

3 Διεργασία φορέα χρηματοδότησης (διευθυντή προγράμματος)

4 Διεργασία evaluation by committee

5 Διεργασία reviewer process


Κατέβασμα ppt "Περιγραφή διεργασίας Διάφοροι εθνικοί και διεθνείς οργανισμοί χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων χρησιμοποιούν σύστημα κρίσης για να αποφασίσουν ποιές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google