ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διαχείριση Φυσικών Πόρων
Advertisements

Απορρίμματα Μαρία Σαρίδου Δ’4.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΜΗΛΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΡΣΙΝΚ-ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΒΕΡΕΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΕΛΑΧΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΛΑΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ.
Σπυρος Αναστασοπουλος
Βιολογικός Καθαρισμός
 Οι χημικές ουσίες και τα βαρέα μέταλλα – Με διάφορους κανονισμούς δόθηκε τέλος στις περισσότερες απορρίψεις επικίνδυνων ουσιών στους ποταμούς και στην.
Η εξασθένηση της στιβάδας του όζοντος
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Της μαθήτριας: Αρμπούζη Γεωργίας Τάξη Α1 του 3ου Γυμνασίου Σπάρτης
Η σχέση μας με τη γη Ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσικοί πόροι.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ2
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ.
Όξινη βροχή Όξινη βροχή ονομάζεται το φαινόμενο των ασυνήθιστα όξινων μετεωρολογικών κατακρημνισμάτων, όπως π.χ. βροχή, χαλάζι, χιόνι, ομίχλη, πάχνη, ως.
Η ρύπανση του νερού –πηγές ρύπανσης
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ
Μεσόγειος sos. H Μεσόγειος Είναι μια κλειστή θάλασσα που αντιπροσωπεύει το 1% των θαλάσσιων εκτάσεων του πλανήτη και το 6% των ναυτοεμπορικών δραστηριοτήτων.
Τα τελευταία χρόνια η ρύπανση του περιβάλλοντος έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις η αιτία είναι οι μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΥΛΩΝΑΚΟΥ
Μόλυνση Νερού Οι δρόμοι της ρύπανσης
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ
Ρύπανση των υδάτων Κάθε φυσική, χημική ή βιολογική μεταβολή του νερού που το καθιστά ακατάλληλο για τους οργανισμούς 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Επιμέλεια: Κωτίτσας.
Βιολογικός Καθαρισμός
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
«ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ» Κεφάλαιο 5 (Διαχείριση Φυσικών Πόρων Β’ Λυκείου)
ΒΙΟΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑ MINIMATA (ΙΑΠΩΝΙΑ)
1 Μπαλωμένου Γεωργία ΑΣΠΑΙΤΕ 2011.
Ρύπανση του νερού.
2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Επιμέλεια: Κωτίτσας Αριστοτέλης
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Διαχειριση φυσικων πορων
Συντονίστρια-Παρουσιάστρια:
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ
1 Μπαλωμένου Γεωργία ΑΣΠΑΙΤΕ 2011.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Φαινόμενο του ευτροφισμού Πρόκληση του φαινομένου:
Η Ρύπανση Του Νερού Στα Βριλήσσια
Ποιοτική και ποσοτική αλλοίωση της σύστασης ή της μορφής των φυσικών, χημικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα τη διατάραξη.
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Περιβαλλοντικά προβλήματα
Αστικά λύματα Βιομηχανικά λύματα Λιπάσματα Αποικοδόμηση οργανισμών Ταχεία διάβρωση πετρωμάτων.
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
ΟΞIΝΗ ΒΡΟΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΜΑ:ΟΞΥΝΗ ΒΡΟΧΗ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕ.Λ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας
‘ Μοντέλο DPSIR ’ Διαχείριση
Πρόκειται για την επιβάρυνση με ρύπους των υδάτων του πλανήτη, δηλαδή των ποταμών, λιμνών, θαλασσών και των υπόγειων υδάτων.
Οργανισμοί Αυτότροφοι ή παραγωγοί ετερότροφοι καταναλωτές Καταναλωτές 1ης τάξης φυτοφάγοι Καταναλωτές 2ης τάξης σαρκοφάγοι αποικοδομητές.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΜΟΛΥΝΣΗ.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Δρ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ,
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
Λύματα-Ρύπανση Νερού Ρύπανση του νερού είναι κάθε ουσία που εμποδίζει την κανονική χρήση του νερού. Λύματα είναι τα ακάθαρτα νερά και άλλα υλικά απόβλητα.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Το πρόβλημα του νερού για την ανθρωπότητα
Ρύπανση του εδάφους.
Νερό Είναι ζωτικός πόρος για τη γεωργία, τη βιοτεχνία, τις µεταφορές και άλλες αµέτρητες ανθρώπινες δραστηριότητες. Από το συνολικό διαθέσιµο νερό στη.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΓΡΟΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ
Χουρεμίδου Παρθένα-Ιουλία
Προστατεύοντας την Ελλάδα από την όξινη βροχή
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Ονόματα μαθητών: Τζινευράκη Ειρήνη Τσάχαλη Ειρήνη
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΟΡΙΣΜΟΣ: Με τον όρο όξινη βροχή ονομάζουμε όλες τις ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις (δηλ. η βροχή, το χιόνι, το χαλάζι) οι οποίες έχουν pH (ενεργό.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ
Η εξάντληση του Νερού.
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ
Ρύπανση του νερού Β΄ Γυμνασίου Γενική Ενότητα ΙI
Περιβαλλοντικά Προβλήματα
Η φίλη μας η θάλασσα
Παρουσίαση: Νίκος Στράντζιας
Ρύπανση του νερού Εργασία στο μάθημα της Φυσικής Γ’ Τρίμηνο
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Οι περισσότερες δραστηριότητες του ανθρώπου που ρυπαίνουν το περιβάλλον γίνονται στην ξηρά. Ορισμένες από αυτές όμως ευθύνονται και για τη ρύπανση των υδάτων. Στις θάλασσες, στις λίμνες και στα ποτάμια διοχετεύονται τα αστικά λύματα των πόλεων και τα απόβλητα των βιομηχανιών. Εκεί καταλήγουν επίσης τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα, που τα νερά της βροχής παρασύρουν από τους αγρούς. Οι ουσίες αυτές διαταράσσουν την ισορροπία των υδάτινων οικοσυστημάτων, με αποτέλεσμα το θάνατο και συνεπώς τη μείωση του αριθμού ορισμένων υδρόβιων οργανισμών. Στα απόβλητα ορισμένων βιομηχανιών περιέχονται μέταλλα όπως ο υδράργυρος, ο ψευδάργυρος και ο μόλυβδος. Τα μέταλλα αυτά εισέρχονται στους υδρόβιους οργανισμούς και, διαμέσου των τροφικών αλυσίδων, καταλήγουν τελικά στον άνθρωπο με πολύ σοβαρές συνέπειες για την υγεία του.

ΑΙΤΙΕΣ

Οι αιτίες της ρύπανσης των υδάτων μπορούν να διαιρεθούν σε δύο ομάδες: οι ανθρωπογενείς πηγές ρύπανσης είναι εκείνες λόγω στις ανθρώπινες επιλογές, και οι φυσικές πηγές είναι εκείνες ως αποτέλεσμα των δυνάμεων εγγενών στο περιβάλλον.Οι ανθρωπογενείς πηγές περιλαμβάνουν: απαλλαγή κακών-μεταχειρισμένων ή μη επεξεργασμένων λύματων απορροή από τις περιοχές κατασκευής, αγροκτήματα, απαλλαγή μολυσμένο/θερμαμένο ύδωρ που χρησιμοποιείται για τις βιομηχανικές διαδικασίες όξινη βροχή προκαλούμενος από τη βιομηχανική απαλλαγή διοξείδιο θείου (με το κάψιμο υψηλό -θείο απολιθωμένα καύσιμα) υπερβολικές θρεπτικές ουσίες που προστίθενται από την απορροή που περιέχει τα μεγάλα ποσά απορρυπαντικών ή λιπασμάτων

Οι φυσικές πηγές περιλαμβάνουν: εποχιακός κύκλος εργασιών των λιμνών πλημμύρες ευτροφισμός των λιμνών λόγω στις εποχιακές αλλαγές όξινη βροχή που προκαλείται από φυσικές ηφαιστειακές απαλλαγές ή αιθαλομίχλη από τα εργοστάσια όξινη μόλυνση των ποταμών και των λιμνών από την απορροή από τα φυσικά όξινα χώματα απαλλαγές και απορροή διοξειδίου του άνθρακα, ηφαιστειακός ή ορυκτός

ΛΥΣΕΙΣ

Για τον περιορισμό της ρύπανσης είναι ανάγκη να λαμβάνονται ορισμένα μέτρα, πριν τα λύματα καταλήξουν στον υδάτινο αποδέκτη. Τέτοια μέτρα είναι: Ο περιορισμός δραστηριοτήτων που προκαλούν ρύπους. Για παράδειγμα, φροντίζουμε να μη χρησιμοποιούμε περιττά λιπάσματα στις καλλιέργειες, αποφεύγουμε να πετάμε τροφές στους υπονόμους, επιβάλλουμε στα πλοία να ξεπλένουν τις δεξαμενές τους σε ειδικούς σταθμούς κ.ά. Η επεξεργασία των λυμάτων , πριν τα διοχετεύσουμε στο υδάτινο οικοσύστημα, δηλαδή ο βιολογικός καθαρισμός τους. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι μια κατεργασία των λυμάτων με αερισμό και προσθήκη μικροοργανισμών, ώστε να επιταχύνεται η φυσική διαδικασία καθαρισμού. Επιπλέον, ο βιολογικός καθαρισμός συνδυάζεται με ανακύκλωση του νερού, οπότε γίνεται ταυτόχρονα εξοικονόμησή του.

ΡΟΔΑΚΗ ΑΝΝΑ ΡΟΥΣΑΚΗ ΜΙΧΑΕΛΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΔΑΚΗ ΑΝΝΑ ΡΟΥΣΑΚΗ ΜΙΧΑΕΛΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΠΗΓΕΣ

http://wikipedia.qwika.com/en2el/Water_pollution ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ