Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΟΡΙΣΜΟΣ: Με τον όρο όξινη βροχή ονομάζουμε όλες τις ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις (δηλ. η βροχή, το χιόνι, το χαλάζι) οι οποίες έχουν pH (ενεργό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΟΡΙΣΜΟΣ: Με τον όρο όξινη βροχή ονομάζουμε όλες τις ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις (δηλ. η βροχή, το χιόνι, το χαλάζι) οι οποίες έχουν pH (ενεργό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΟΡΙΣΜΟΣ: Με τον όρο όξινη βροχή ονομάζουμε όλες τις ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις (δηλ. η βροχή, το χιόνι, το χαλάζι) οι οποίες έχουν pH (ενεργό οξύτητα) χαμηλότερο από το pH της κανονικής βροχής, δηλαδή οι κατακρημνίσεις αυτές είναι πιο όξινες από την κανονική βροχή.

2 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ.
1)Καύσεις ορυκτών καυσίμων. 2)Πυρκαγιές 3)Υφαιστιογεννή δραστηριότητα Γενικώς η όξινη βροχή προέρχεται κυρίως απο ανθρωπογενείς παράγοντες

3 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ :Ύδατα και υδρόβια ζωή.
1)Η πτώση του PH στα επιφανειακά ύδατα απο την όξινη βροχή έχει δραματικές επιπτώσεις σε πολλα υδρόβια είδη.Σε PH 5 τα περισσότερα αυγά ψαριών δεν μπορούν να εκολαυθούν ενώ σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα τα ενήλικα ψάρια πεθαίνουν. 2)Πλήττονται θανάσιμα οι φυτικοί και ζωικοί οργανισμοί των υδάτινων οικοσυστημάτων ενώ παράλληλα κυνδηνεύει και η τροφική αλυσίδα.

4 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ :Έδαφος Τόσο η βιολογία όσο και η χημεία του εδάφους βλάπτονται σοβαρά από την όξυνη βροχή.Η όξυνη βροχή σε υγρή μορφή μπορεί να απορροφηθεί απο το έδαφος και έτσι να μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα και κατ’επέκταση τους ανθρώπους.

5 ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ: Χλωρίδα και πανίδα
Προκαλεί μείωση της ταχύτητας της ανάπτυξης καθώς και τον θάνατο των δασών. Τα φύλλα και τα αγκάθια γίνονται καφέ και πέφτουν αντί για πράσινα και υγιεί Σε μερικές περιπτώσεις συγκεκριμένα δέντρα μέσα σε ολόκληρες περιοχές του δάσους , απλά πεθαίνουν χωρίς πιθανή αιτία.

6 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ Εναλακτικές μορφές ενέργειας(πυρηνικη
Εναλακτικές μορφές ενέργειας(πυρηνικη ική,υδροηλεκτική,αιολικ ή,ηλιακή,γεωθερμική). Μείωση απόθεσης ρύπων στο περιβάλλον.


Κατέβασμα ppt "ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΟΡΙΣΜΟΣ: Με τον όρο όξινη βροχή ονομάζουμε όλες τις ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις (δηλ. η βροχή, το χιόνι, το χαλάζι) οι οποίες έχουν pH (ενεργό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google