Παρατήρηση στην Α’ Δημοτικού

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Advertisements

Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ «Εξερευνώντας τα τρίγωνα»
Νοέμβριος 2009 Κατερίνα Φυτράκη Φιλόλογος ΜΑ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και δικτύων Εργασία για το μάθημα: Διδακτική της πληροφορικής.
Eπιμέλεια Τίκβα Χριστίνα
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΤΔΕ ΡΟΔΟΣ 2010
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
1 Μια διδακτική πρόταση για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις ΘΕΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΞΑΝΘΗ 2013, 2ο ΣΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΙΔΗΣ Μαθηματικός.
8ο Δ.Σ. Κορίνθου Νέα Προγράμματα Σπουδών
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
Σενάρια διδασκαλίας ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Θεωρητικό πλαίσιο 1ου και 2ου κύκλου
Σενάριο.
5. Χαρακτηρισμός των μαθηματικών γνώσεων των μαθητών.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
Πρόγραμμα Kidspiration
Ανδρέου Μπέττυ Σύμβουλος Γλωσσικού μαθήματος Σύμβουλος Γλωσσικού μαθήματος ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006.
Διδασκαλία των Θρησκευτικών με Νέες Τεχνολογίες
Εκπαίδευση σταδιοδρομίας στο ελληνικό δημοτικό σχολείο
Κατασκευάζοντας μια ιστοσελίδα 5 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Υπεύθυνη Δασκάλα: ΜΠΙΛΙΟΥΡΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤ΄ΤΑΞΗ.
Χρήση και αξιοποίηση ΤΠΕ στην διδακτική διαδικασία
Σχολικά Μαθηματικά, Δάσκαλος των Μαθηματικών, Μαθητής Καθηγητής Μαθηματικών Μαθητής Σχολικά Μαθηματικά Ακαδημαϊκά Μαθηματικά Φροντιστήρια ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Διδακτική Πληροφορικής
Χρήση διαδραστικών πινάκων στη μαθησιακή διαδικασία Γιάννης Σαλονικίδης - ΠΕ70, επιμορφωτής ΜΕΡΟΣ Α: ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Γενικό μέρος - Ενότητα
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
Αθήνα, Νοέμβριος 2011 Το ηλεκτρο-δωμάτιο: ένα διαδραστικό παιχνίδι για τον ηλεκτρισμό Μαρίνα Τομαρά MEd, Εκπαιδευτικός, Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος,
Εκπαιδευτικό Σενάριο : “ Μαθαίνω για το κακόβουλο λογισμικό και προστατεύομαι ” Ζαμπέτογλου Γεώργιος ΕκπαιδευτικόςΠληροφορικής ΠΕ.
Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Οκτωβρίου 2015 «Προσβάσιμο Εκπαιδευτικό και Εποπτικό Υλικό για Κωφούς και Βαρήκοους Μαθητές»
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι Μάθημα 1 ο Διδάσκει : Βασίλης Τσελφές.
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ schools.gr/content/index.php?lesson_id=1 &ep=67 schools.gr/content/index.php?lesson_id=1.
Δομή & και Αξιολόγηση εκπαιδευτικών σεναρίων. Διδασκαλία μέσω παραδείγματος Ανοίξτε την παρακάτω ιστοσελίδα και διαβάστε το σενάριο βασισμένο στο «Πούσι»
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου και η ευρεία του αποδοχή από τις νεαρές ηλικίες καλλιέργησαν την ιδέα της αξιοποίησής του ως ένα εργαλείο στην.
Τι είναι/ περιλαμβάνει ένα περιβάλλον μάθησης;
Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ, Σ Παπαπέτρου
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
Σχεδίαση της αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού
Προσχολική Παιδαγωγική
Πρακτική Άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Φάκελος Αξιολόγησης για Νηπιαγωγείο
για το παιχνίδι προσποίησης
Εκπαιδευτικη τεχνολογια-πολυμεσα
Εξορθολογισμός διαχείριση διδακτέας ύλης
Δημιουργία σεναρίου.
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Προσχολική Παιδαγωγική
«Αξιολόγηση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» 14/3/2017
Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ
Διδασκαλία παραγράφου στο μάθημα της Γεωγραφίας
Άξονες Σχολιασμού.
Mαθησιακό Περιβάλλον: Χώρος και μη λεκτική επικοινωνία ως στοιχεία του μαθησιακού περιβάλλοντος 10/10/2017.
έννοια και λειτουργια της εκπαιδευσησ
ΙΣΤΟΡΙΑ.
Πρακτική Άσκηση: Διδασκαλία σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Εννοιολογική Χαρτογράφηση
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Η Συνθετική Δημιουργική Εργασία ως εναλλακτική μορφή αξιολόγησης της Αγγλικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο: Ένα παράδειγμα Χριστίνα Κάλφογλου Πειραματικό Γυμνάσιο.
Για τις παρεμβάσεις σας
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Εκπαιδευτικός & ΑΠ Χειμερινό εξάμηνο
Παρατήρηση στην Α’ Δημοτικού
1ο Νηπιαγωγείο Πατρών
για το παιχνίδι προσποίησης
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρατήρηση στην Α’ Δημοτικού

Για τις καταγραφές στο Δημοτικό Ταυτότητα του Δημοτικού Συνοπτική περιγραφή του κτιρίου και του εξωτερικού χώρου, περιοχή στην οποία βρίσκεται (π.χ. μη προνομιούχα περιοχή του κέντρου της Αθήνας, περιοχή των βορείων προαστείων κλπ), ωράριο λειτουργίας και κάνετε αναφορά στο πλαίσιο της τάξης στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι παρατηρήσεις και οι παρεμβάσεις σας (αριθμός παιδιών, αγόρια – κορίτσια, αλλόγλωσσα παιδιά) (Ενιαίο κείμενο)

Άξονας: 1. Ο χώρος ως μαθησιακό περιβάλλον (με τον τρόπο που έγινε στο Νηπιαγωγείο) Παρουσίαση στοιχείων του μαθησιακού περιβάλλοντος της Α΄ δημοτικού: υλικό αναρτημένο στους τοίχους και αν είδατε να αξιοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος, διάταξη θρανίων και θέση ή κίνηση του εκπαιδευτικού στο χώρο κατά την ώρα του μαθήματος, βιβλιοθήκη της τάξης και αν είδατε να αξιοποιείται (ενιαίο κείμενο που περιέχει περιγραφικά και ερμηνευτικά στοιχεία) Μπορείτε να εστιάσετε σε κάθε παρατήρηση σε κάποια σημεία του περιβάλλοντος και θα αξιοποιήσετε για τον σχολιασμό τους τα ερωτήματα- άξονες που αξιοποιήσατε και στο Νηπιαγωγείο για το χώρο. Αν εστιάσετε σε κάποιο σημείο μπορείτε να το περιγράψετε και να το σχολιάσετε σε δίστηλο.

Άξονας 2: 1-2 κρίσιμα συμβάντα για κάθε μέρα παρατήρησης Πριν τα κρίσιμα συμβάντα προηγείται η σύντομη περιγραφή της δραστηριότητας από την οποία αυτά προκύπτουν. Αυτό γίνεται σε ενιαίο κείμενο με σχολιασμό με βάση τα ερωτήματα: ποια η επιδίωξη; συνεργάστηκαν τα παιδιά; δούλεψαν σε ομάδες ή ατομικά; είχε δημιουργικό ή αναπαραγωγικό χαρακτήρα; είχε αξιολογικό χαρακτήρα; Υπήρχε απαίτηση ομοιόμορφου αποτελέσματος; είχε νόημα για τα παιδιά; ενεργοποίησε τη σκέψη τους; ποιο το είδος των ερωτήσεων; ποιοι οι τρόποι χειρισμού των απαντήσεων των παιδιών;…

Στη συνέχεια από τη δραστηριότητα που περιγράψατε εντοπίζετε 1 -2 κρίσιμα συμβάντα ανά ημέρα παρατήρησης Κρίσιμα συμβάντα σχετικά με διδασκαλία και μάθηση (Ποιες αντιλήψεις αντανακλούν σε σχέση με το πώς μαθαίνουν τα παιδιά;)* Μπορείτε να εστιάσετε στον ρόλο της ερώτησης στην εκπαιδευτική διαδικασία Κυρίως μας ενδιαφέρουν κρίσιμα συμβάντα που σχετίζονται με γλώσσα και μαθηματικά * Τα ερωτήματα είναι όμοια με τα αντίστοιχα για τη μάθηση στο Νηπιαγωγείο και αντλούν και από τους άξονες της παραπάνω διαφάνειας

Μπορείτε βοηθητικά να δείτε στην ιστοσελίδα www. pi-schools Μπορείτε βοηθητικά να δείτε στην ιστοσελίδα www.pi-schools.gr -> ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ Γλώσσα Α' Δημοτικού  Βιβλίο Μαθητή πρώτο τεύχος   Τετράδιο Εργασιών πρώτο τεύχος Βιβλίο Δασκάλου Μαθηματικά Α' Δημοτικού 

Επίσης δείτε τη βιβλιογραφία σχετικά με τη μάθηση την οποία έχετε ήδη μελετήσει.