Χρηματοδότηση της Επιχείρησης σας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση του Συμφώνου των Δημάρχων
Advertisements

Επιχειρηματικό Σχέδιο
“Capacity Building in Sustainable Public Procurement” Πρόγραμμα LIFE+ “Capacity Building in Sustainable Public Procurement” Πολύνα Γκιόκα Οικολογική Εταιρεία.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ "ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ"
Μικροδιδασκαλία: Παρουσίαση Επιχειρηματικού Σχεδίου με τίτλο:……
Παναγιώτης Θ. Καπόπουλος
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης 28/05/2004.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (9η)
Τραπεζική Ι Κ.1 Ο ρόλος και η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΠΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ • αναγκάζει τους επιχειρηματίες να σκεφτούν τα σημαντικά ζητήματα μιας επιχείρησης. • εξετάζει όλες.
Η «έξυπνη» χρηματοδότηση της νεανικής επιχειρηματικότητας Χρηματοδοτώντας εκπαίδευση, κίνητρα και εργαλεία Η «έξυπνη» χρηματοδότηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Χρηματοδοτικά εργαλεία Επιχειρήσεων και χρησιμότητά τους Κούπανης Βύρων.
Μοντέλο μέτρησης καινοτομίας σε Ευρωπαϊκές Περιφέρειες Measuring INnovation among EURopean Subregions ΜΟΝΤΕΛΟ SHAPES Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου.
Ασφάλεια Ενεργειακού Εφοδιασμού: Τρίτη Ενεργειακή Δέσμη και Οικονομική Συγκυρία Διεθνές Συνέδριο : "Ασφάλεια Ενεργειακού Εφοδιασμού στην ΕΕ - κύρια ενεργειακά.
Κεφάλαιο 3: Ειδικές περιπτώσεις στην κεφαλαιακή διάρθρωση και τον υπολογισμό της Καθαράς Παρούσας Αξίας.
STEP | Strategy, Technology & Planning
Αξιολόγηση Επενδύσεων στη Γεωργία (διάλεξη 5η)
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΜΙΓΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕγγλΕζοΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΧΟΝΤΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ. ομφάκινον.
Επιχειρηματικο σχεδιο (business plan)
Ειδικά θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Μιχάλης Μιχαλόπουλος Οικονομολόγος
Λουκάς Τσιρώνης1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ (1) Διοίκηση είναι η συστηματοποίηση της συλλογικής προσπάθειας μέσω της οποίας στοχεύουμε στην ικανοποίηση των στόχων που έχουν.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Πειραιώς.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΗΡΩ, Α.Ε.Μ 7322 ΣΕΡΡΕΣ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Ασκήσεις - Εφαρμογές Διάλεξη 3η
Ποιο τύπο να χρησιμοποιήσω? Στρατηγική εύρεσης του τύπου από τα στοιχεία της εκφώνησης μιας άσκησης.
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Εισηγητής: Γεώργιος Ν. Κόντος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ.
1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Τα Βασικά Στοιχεία του ΕΠ.
ΕΡΓΑΣΙΑ Επιχειρηματικό Σχέδιο. Σκοπός Κατάρτιση συνοπτικού επιχειρηματικού σχεδίου για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΝΑΛΑΓΕΣ ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ.
Δείκτηςν.2601/98ν.3299/04ν.3908/11 Αριθμός Επενδύσεων (1) Ύψος Επενδύσεων (2) Ενισχύσεις (3)
Κόστος κεφαλαίου Κόστος ευκαιρίας:
 Η περιληπτική εικόνα της απογραφής της επιχείρησης, ο οποίος περιέχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης κατά ομοειδείς κατηγορίες σε μια δεδομένη.
Χρηματοοικονομική Ανάλυση …η διαδικασία άντλησης οικονομικών πληροφοριών από τα χρηματοοικονομικά στοιχεία μιας εταιρείας. Η χρηματοοικονομική ανάλυση.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Ρόλος της Ε.Ε. στη διεθνή σκηνή πρωταγωνιστικός σημαντικός οικονομικός, εμπορικός και χρηματοδοτικός ρόλος κυριότερος.
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 11 Ιουνίου 2016 Ηλίας Τσουτσοπλίδης Σύμβουλος.
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ε. ΣΤΑΥΡΙΝΑΚΗ.
Εταιρική Διακυβέρνηση
Action Finance Initiative
Αριθμοδείκτης ιδίων προς συνολικά κεφάλαια
Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων
Κώστας Γαλιάτσος Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕΑΝ
Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ζαψαλής Δημήτρης Διευθυντής Κέντρου Πιστοδοτήσεων Β2 Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
360funding.gr Μάϊος 2017.
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΑΝ ΑΕ
Παρουσίαση μαθήματος 1/9/2010
Χαρακτηριστικά των Οικονομικών Οργανισμών
Ελληνική Επιχειρηματικότητα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία
ΠαρουσΙαση επιχειρηματικοΥ σχεδΙου
Οι επιχειρηματίες αναγνωρίζουν τις ευκαιρίες…..
PROJECT Β! ΛΥΚΕΙΟΥ
Κώστας Γαλιάτσος Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕΑΝ
Εκπαιδευτικό Σενάριο Επιχειρηματικότητας
Χρηματοδοτική Διοίκηση
Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων Διοικητική Επιχειρήσεων & Τραπεζών
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Ο ορισμός του επιχειρηματικού μοντέλου
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών.
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ: ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Communicating the Investment Plan - EDIC Crete
ΤΑΠΤοΚ «ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» «Σχεδιασμός του προγράμματος ΤΑΠΤοΚ σε περιοχή παρέμβασης της Π.Ε. Αρκαδίας»
Μάθημα [GD3021]: ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Αναλυση χρηματοοικονομικων καταστασεων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χρηματοδότηση της Επιχείρησης σας Από τη στιγμή που είναι γνωστό το κεφάλαιο που χρειάζεται για να αρχίσει η δραστηριότητα, αναφύεται το πιο κάτω ερώτημα: «Που θα το βρούμε;» Στο σημείο αυτό εντάσσεται ο χάρτης χρηματοδότησης, ένα μέσο που καθορίζει τις πηγές χρηματοδότησης: μετοχές, δάνεια ή πιστώσεις, θεσμικά κίνητρα κ.λπ.

Χάρτης Χρηματοδότησης Από πού να πάρετε τα απαραίτητα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της αρχικής επένδυσης και των δαπανών κατά τους πρώτους μήνες δραστηριότητας; Η χρηματοδότηση της εταιρείας είναι το ποσό του κεφαλαίου που απαιτείται για την κάλυψη των αρχικών και λειτουργικών δαπανών. Ο επιχειρηματίας πρέπει να γνωρίζει όχι μόνο τους υφιστάμενους και διαθέσιμους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς αλλά και την καλύτερη χρηματοοικονομική στρατηγική δεδομένης της φύσης και του μεγέθους της επιχείρησης καθώς και της ικανότητας της μελλοντικής εταιρείας να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Ο επιχειρηματίας πρέπει να ενδιαφέρεται όχι μόνο για τη χρηματοδότηση, αλλά και για την απόκτηση ενός σχεδίου πληρωμής που είναι πιο κατάλληλο για τις ανάγκες και τις ικανότητές σας και που σας επιτρέπει να εξασφαλίσετε μια βιώσιμη δομή χρηματοδότησης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν δύο κύριες πηγές:

Χάρτης Χρηματοδότησης Ίδια Χρηματοδότηση Αυτή που υποστηρίζεται από τους εταίρους της εταιρείας. Είναι απαραίτητο να επιστήσουμε την προσοχή των δυνητικών επιχειρηματιών, ότι παρόλο που είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν διάφορες μορφές εξωτερικής χρηματοδότησης για την εταιρεία, θα είναι πάντα σημαντικό οι επιχειρηματίες να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση της αρχικής επένδυσης με κάποιο κεφάλαιο για διάφορους λόγους : Ο πρώτος αφορά την καλή οικονομική υγεία της εταιρείας. Προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή οικονομική αυτονομία, δηλαδή μια χρηματοοικονομική δομή που εγγυάται στον επιχειρηματία που δεν θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει την εκπλήρωση των δεσμεύσεων του, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια καλή σχέση ποσοστού μεταξύ του ιδίου κεφαλαίου και των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας Για την αξιοπιστία του έργου σας με πιθανούς χρηματοδότες - θα πρέπει να «βάζετε τα χρήματά σας όπου το στόμα σας είναι»!

Χάρτης Χρηματοδότησης Εξωτερική Χρηματοδότηση Σημαίνει τη λήψη των κεφαλαίων από πηγές εκτός της εταιρείας. Υπάρχουν διάφορες: Οικογένεια και φίλοι Βραβεία και διαγωνισμοί Μικροπιστώσεις · Μάζα εξωτερικών επενδυτών Επιχειρηματικοί άγγελοι Επιχειρηματικών κεφαλαίων Ευρωπαϊκούς πόρους.