Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Και θα σας παρουσιάσουμε μια εργασία για τα κινητά του 2012!
Advertisements

‹#›. Η Πρώτη Επίσημη Εφαρμογή για την μεγαλύτερη ομάδα παιχτών!  Ο ΟΠΑΠ απαντά στην ανάγκη των Παιχτών για επίσημη και ακριβή ενημέρωση με την νέα εφαρμογή:
Α ’ Λυκείου Κεφάλαιο 2.  Σε κάθε υπολογιστή μαζί με το λειτουργικό σύστημα γίνεται εγκατάσταση εφαρμογών που μας διευκολύνουν.  Αυτές οι εφαρμογές είναι.
ΥΠΟ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: ΒΕΡΒΕΡΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Π. ΤΣΙΤΣΟΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Δρ Σεισμολόγος ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο Εργασία της μαθήτριας: Τζένη Αλουσάι στο μάθημα της Ιστορίας ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:κα.Τσαούση.
Μακρόχρονη Διατήρηση Βάσεων Δεδομένων: Προβλήματα και Τεχνικές Γιάννης Κωτίδης Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μονάδα Ψηφιακής Επιμέλειας,
Ο Κλάδος της Κινητής Τηλεφωνίας στις νέες συνθήκες Ιουνιος 2014 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ
1 Αποτελέσματα κλάδου – ‘B τρίμηνο 2015 Η σταθεροποίηση που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του 2014 φαίνεται να αντιστρέφεται από την αρχή του 2015 με μειώσεις.
ΑΦΗΓΗΣΗ Ορισμός (ενότητα 3) Μορφές αφήγησης (ενότητα 3) Δομή αφηγηματικού κειμένου (ενότητα 3) Το ρήμα στην αφήγηση (ενότητα 5) Οπτική γωνία (ενότητα 8)
Καλώς ήλθατε, μαθητές! Όνομα δασκάλου. Πρόγραμμα τάξης 8:15 - 9:00Το σχολείο ξεκινά, παίρνουμε παρουσίες 9: :00Ανάγνωση και έκθεση 10: :00Ορθογραφία.
“Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ' αυτό μένειν” «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ»
Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πρωταθλητές στο κάπνισμα οι Έλληνες μαθητές.
Αυτοκινούμενα και εναέρια Ρομποτικά Συστήματα
Εφαρμογεσ τηλεματικησ στη διοικηση
Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
«Δημότης Αμαρουσίου» η τεχνολογία στην υπηρεσία του Πολίτη
Εφαρμογεσ Πληροφορικησ Ταξη Α΄ ΚεφΑλαιο 2
Εργαστήρι για «Ευφυή συστήματα συμψηφισμού» Πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών Από τους στόχους στην υλοποίηση Ιωάννης Παπαγεωργίου Αρχή.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων παίρνει διαζύγιο…..
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Β
Απομόνωση νουκλεϊκών οξέων
Τα μόρια της ζωής.
Δεβρίκης Κωνσταντίνος ΠΕ19
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ. Ε
ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ... ΣΤΟ TWITTER
ΚΥΤΤΑΡΟ: Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Μάνος Σατόπουλος Συντάκτης λευκωμάτων και λάτρης των τεχνών
APPLE.
ΧΗΜΙΚΗ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗ.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΔΗΓΟ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α5 ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΛ ΒΥΡΩΝΑ.
Απομόνωση νουκλεικών οξέων
4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ενημέρωση Γονέων
Όνομα σχολείου Ημερομηνία
Η στήριξη και η κίνηση στους ζωικούς οργανισμούς
Διατήρηση και μεταβίβαση της γενετικής πληροφορίας
Η Κωνσταντινα και οι αραχνεσ τησ
ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΩΜΟΣΩΜΑΤΑ
Η θεμελιώδης μονάδα ζωής
Γεώργιος Βιζυηνός Γέννηση Θάνατος Υπηκοότητα Ιδιότητα
Κινητό: Επιπτώσεις στην υγεία.
Ταξίδι στην Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία
Η ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΝΟΥΚΛΕΙΚΩΝ ΟΞΕΩΝ
Μάθημα 8ο, ΤΡΟΦΗ & ΤΡΟΦΙΜΑ
ΕΚΘΕΣΗ –ΕΚΦΡΑΣΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Ευρυζωνικές εφαρμογές (Broadband applications)
ΝΟΥΚΛΕΪΚΑ ΟΞΕΑ.
Αποτελέσματα κλάδου – ‘α 6μηνο 2016
Εισαγωγή στον αλγεβρικό λογισμό
ΚΡΗΤΙΚΟΣ – Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ.
ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΣ
Μέθοδοι αποτύπωσης Σήμανση σημείου Επισήμανση σημείου
Παρατήρηση των χρωμοσωμάτων - καρυότυπος
ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΚΑΡΥΩΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ
Καλώς ήλθατε, μαθητές! Όνομα δασκάλου.
Διαδραστική Μάθηση © 2018.
H Τεχνολογία στον Χώρο Της Υγείας «Νέες Τεχνολογίες Υγείας»
Βιολόγος 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
Τα άστρα και οι μύθοι τους.
Λειτουργίες του γενετικού υλικού
ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΗΣΗ.
Η ιστορία και η εξέλιξη του τηλεφώνου
Παράδειγμα στόχος Έμπνευση Ενέργειες/εργασίες Πόροι Σκέψεις
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΘΕΜΑ:ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ SMARTPHONES

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Το smartphone βασίζεται σε ένα λειτουργικό σύστημα με προηγμένη υπολογιστική ικανότητα και συνδεσιμότητα σε σχέση με ένα απλό κινητό τηλέφωνο. Έχει λειτουργίες media players, low-end compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες τσέπης, καθώς και μονάδες πλοήγησης GPS, επίσης οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης και web browsers που εμφανίζουν τυποποιημένες ιστοσελίδες, καθώς και βελτιστοποιημένες ιστοσελίδες για κινητά. Η πρόσβαση σε δεδομένα υψηλής ταχύτητας παρέχεται μέσω Wi-Fi και μέσω κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ SMARTPHONES ΑΠO ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Για αρκετά χρόνια, η ζήτηση των έξυπνων τηλεφώνων ξεπέρασε το υπόλοιπο της αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Το 2012 το 70% του συνόλου των κινητών συσκευών στις ΗΠΑ ήταν smartphones. Στην Ευρώπη στις αρχές του 2011, το ποσοστό υιοθέτησης των smartphone επιταχύνεται: από τον Μάρτιο του 2011, το 22% των Βρετανών καταναλωτών είχαν smartphone, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 31% στις ηλικίες μεταξύ 24 έως 35 ετών. Στην Κίνα, τα smartphones αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ήμισυ (51%) των αποστολών συσκευών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Το κινητό έχει «καταφέρει» να γίνει κομμάτι αναπόσπαστο της καθημερινότητάς μας. Σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας συμπεριλαμβάνεται το κινητό . Η χρήση ενός τηλεφώνου επιφέρει τεράστια κέρδη στην εταιρεία με την οποία ο χρηστής είναι συμβεβλημένος. Η απεριόριστη χρήση κινητού μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία μας από έναν απλό πονοκέφαλο μέχρι καρκίνο του ακουστικού νεύρου και μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα του ανθρώπου. Επίσης επισημαίνεται να μην κουβαλάμε το κινητό πολλή ώρα πάνω μας, καθότι αυξάνονται οι πιθανότητες παράλυσης νευρικών απολήξεων του οργανισμού μας. Επομένως η παρατεταμένη χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να έχει πάρα πολύ άσχημες επιπτώσεις στην υγεία μας.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ SMARTPHONES ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Οι σοβαρότερες συνέπειες οι οποίες προκύπτουν από την ακτινοβολία των κινητών συσκευών είναι οι εξής: καταστρέφονται τα νευρικά κύτταρα. Λιγότερο από ένα λεπτό ομιλίας είναι αρκετό για να προκαλέσει συσσώρευση ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Βλάβες στο DNA, λευχαιμία και καρκίνος. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου είναι 20% μεγαλύτερος στους πάνω από δεκαετία χρήστες και 200% μεγαλύτερος σε αυτούς που μιλάνε κρατώντας το τηλέφωνο από την ίδια πλευρά του εγκεφάλου. Η ακτινοβολία που απορροφάται από τα κύτταρα του σώματος και ιδιαίτερα από αυτά του εγκεφάλου, μπορεί να προκαλέσει νόσο του Αλτσχάιμερ. Βλάβες στην σπονδυλίκη στήλη καθώς το κεφάλι του ανθρώπου ζυγίζει περίπου 3-4 κιλά και σκύβοντας κανείς για να χρησιμοποιήσει το κινητό του, αυξάνει αρκετά την βαρυτική έλξη που ασκείται στο κρανίο του.

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Όγκους στα μάτια. Διατάραξη μνήμης. Πονοκέφαλο. Σύγχηση και στρες. Αϋπνία. Δυσκολίες συγκέντρωσης αλλά και κούρασης.

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ Περιορισμός λεξιλογίου Οι βόλτες και οι συναντήσεις των εφήβων αντικαθιστώνται από ηλεκτρονική διεπαφή. Αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων για την κάλυψη των αναγκών τους για την επικοινωνία μέσω των κινητών

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συμβάλει στην αμεσότητα της επικοινωνίας. Δηλαδή , δίνει την δυνατότητα σε άτομα που ζουν σε διαφορετικές πόλεις αλλά και χώρες να επικοινωνούν με πολύ μικρό κόστος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταργούνται οι γεωγραφικές αποστάσεις και να ευνοούνται οι κοινωνικές σχέσεις. Ο κάτοχος τηλεφώνου ειδοποιείται σε επείγουσες ανάγκες και έκτακτες περιστάσεις. Είναι εύκολο στη μεταφορά καθώς είναι μικρόκαι πολύ ελαφρύ. Γίνεται άμεση σύνδεση στο διαδίκτυο χωρίς την χρήση Η/Υ. Λειτούργει ως φωτογραφική μηχανή και αποθηκεύει όχι μόνο εικόνες αλλά και βίντεο,μουσική και εφαρμογές. Διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Για παράδειγμα οι κωφοί μπορούν να επικοινωνούν μέσω των γραπτών μηνυμάτων. ειδικές ανάγκες.

ΤΕΛΟΣ