Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ... ΣΤΟ TWITTER

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ... ΣΤΟ TWITTER"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ... ΣΤΟ TWITTER
ΥΠΟΘΕΜΑ:''ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ'' ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΟΣ: ΧΟΡΤΑΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΜΑΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΣΙΠΕΡΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΝΟΖΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 1ο ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ ΤΜΗΜΑ Α4 ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ... ΣΤΟ TWITTER

2 ΣΤΟΧΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΗ Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΟΘΟΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

3 ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΟΣ Ήταν ένα ανοιξιάτικο πρωινό στη Νέα Υόρκη. Ο δόκτωρ Μάρτιν Κούπερ της Motorola, περπατώντας σ' ένα δρόμο της αμερικάνικης μεγαλούπολης ήξερε ότι έγραφε ιστορία. Στα δυο του χέρια κρατούσε μια συσκευή που έμοιαζε με φορητό ασύρματο. Είχε ύψος 25 εκατοστά και βάρος 900 γραμμάρια. Ήταν το πρώτο σύγχρονο κινητό τηλέφωνο με τον κωδικό MotorolaDynaTAC. Το πρώτο κινητό δημιουργήθηκε πριν απο 40 χρόνια και κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο.Στις 3 Απριλίου του 1973,ο Martin Cooper της Motorola έκανε την πρώτη κλήση απο κινητό τηλέφωνο Το πρώτο κινητό ήταν το Motorola DynaTAX 8000x που ζύγιζε περίπου ένα κιλό ,είχε ύψος 33 εκατοστών,είχε αυτονομία 30 λεπτών ομιλίας και ήταν αρκετά δύσχρηστο

4 Πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να κατασκευάσουν ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να μεταβιβάσει τον ήχο διαμέσου του ηλεκτρισμού. Αυτό το κατάφερε ο Αμερικανός φυσικός Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ το 1876. Μετά την εφεύρεση όμως του μικροφώνου από τον Αμερικανό Χίγκες το 1877, το τηλέφωνο άρχισε να εξελίσσεται και να χρησιμοποιείται για τη σύνδεση μακρινών αποστάσεων. Το μικρόφωνο αυτό περιλάμβανε μικρή ράβδο από άνθρακα η οποία περιβαλλόταν από δυο στρώματα άνθρακα. Στην αρχή μικρόφωνο και ακουστικό ήταν τοποθετημένα μαζί. Το τηλέφωνο πέρασε διάφορες εξελίξεις για να φτάσει στη σημερινή του μορφή.

5 Το τηλέφωνο είναι μία συσκευή συνδιάλεξης η οποία μεταφέρει τον ήχο μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για συσκευή που μετασχηματίζει τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε ηχητικές. Η συσκευή αυτή αποτελείται από πομπό και δέκτη και συνδέεται με καλώδιο με το τηλεφωνικό κέντρο. Ο πομπός έχει μέσα σ' ένα σωλήνα μια μετάλλινη πλάκα μπροστά σε ηλεκτρομαγνήτη. Μόλις ακουστεί η φωνή μας επάνω στην πλάκα, αυτή αρχίζει να κάνει παλμικές κινήσεις ισχυρές ή αδύνατες, ανάλογα με τον τόνο που έχει η φωνή μας, που επηρεάζουν τον ηλεκτρομαγνήτη. Με τη βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος, τα ηχητικά κύματα περνούν από το καλώδιο και φτάνουν στο δέκτη που έχει κι αυτός έναν ηλεκτρομαγνήτη μ' ένα διάφραγμα μπροστά του. Το διάφραγμα του δέκτη με τη σειρά του αρχίζει να έχει παλμικές κινήσεις από τα ηχητικά κύματα του πομπού που μεταδίδει ο ηλεκτρομαγνήτης. Μ' αυτόν τον τρόπο η ανθρώπινη ομιλία ξανακούγεται στο ακουστικό με την αναπαραγωγή των ήχων.

6 Η περιπέτεια της κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με τις πρώτες προσπάθειες των Σουηδών, Φιλανδών και Αμερικανών. Όμως, ως ληξιαρχική πράξη γέννησής της θεωρείται η 3η Απριλίου 1973. Ήταν ένα ανοιξιάτικο πρωινό στη Νέα Υόρκη. Ο δόκτωρ Μάρτιν Κούπερ της Motorola, περπατώντας σ' ένα δρόμο της αμερικάνικης μεγαλούπολης ήξερε ότι έγραφε ιστορία. Στα δυο του χέρια κρατούσε μια συσκευή που έμοιαζε με φορητό ασύρματο. Είχε ύψος 25 εκατοστά και βάρος 900 γραμμάρια. Ήταν το πρώτο σύγχρονο κινητό τηλέφωνο με τον κωδικό MotorolaDynaTAC.

7 Η εταιρία Bell Labs όμως που ήταν ο βασικός ανταγωνιστής δεν άργησε να παρει την ρεβανς κατασκεύασε, το πρώτο αυτοματοποιημένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας το οποιο λειτούργησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στη Σκανδιναβία. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '80 τα κινητά τηλέφωνα ήταν ογκώδη κ'δεν μεταφέρονταν στην τσέπη κι έτσι ήταν εγκατεστημένα κυρίως σε αυτοκίνητα. Το πρώτο κινητό που έλαβε άδεια έγκρισης ήταν το μοντέλο τηςΜοτορόλα DynaTAC8000X. Υπήρξε η ναυαρχίδα των λεγόμενων κινητών πρώτης γενιάς (1G).

8 Oλα αυτά τα μοντέλα θα κάνουν κατ’ αρχάς πιο άνετη την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, «φορτώνοντας» πιο γρήγορα τις ιστοσελίδες που είναι πλούσιες σε γραφικά και βίντεο – σύμφωνα με την LG, μάλιστα, το Optimus 2Χ εξασφαλίζει διπλάσια ταχύτητα σερφαρίσματος. Επίσης, θα επιτρέπουν την παράλληλη εκτέλεση πολλαπλών απαιτητικών προγραμμάτων, επιδεικνύοντας πρωτόγνωρες επιδόσεις. Iσως όμως πιο σημαντικό είναι πως παράλληλα δεν θα χρειάζονται τόσο συχνή επαναφόρτιση, επειδή θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην μπαταρία σε σχέση με τα σημερινά smartphone με CPU μονού πυρήνα. Γεγονός που επιβεβαίωσαν οι μετρήσεις της Nvidia, οι οποίες έδειξαν πως ο διπύρηνος επεξεργαστής της Tegra 2 καταναλώνει έως και κατά 40% λιγότερο ρεύμα.

9 Eτσι κι αλλιώς, η τεχνική αναβάθμιση των smartphones θα πρέπει να θεωρείται φυσικό επακόλουθο του γεγονότος ότι αρκετοί καταναλωτές θέλουν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους και ως πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Γι’ αυτό και οι κατασκευαστές ρίχνουν μεγάλο βάρος στο ότι οι dual-core CPU ανοίγουν τον δρόμο για τη δημιουργία βιντεογκέιμ για κινητά, εφάμιλλων με αυτά που κυκλοφορούν για τις φορητές παιχνιδομηχανές.

10 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Το συμπέρασμα που έβγαλε η ομάδα μας μέσα από αυτή την εργασία μας είναι οτι η εφεύρεση του πρώτου κινητού τηλεφώνου ήταν ένα μεγάλο γεγονός για εκείνη την εποχή. Ωστόσο το κινητό τηλέφωνο έχει διαφοροποιηθεί μέσα σ' όλα αυτά τα χρόνια (έχει αλλάξει μορφή και το πως λειτουργεί). Αμέσως το κινητό τηλέφωνο άλλαξε προς το καλύτερο. Απόκτησε διάφορες λειτουργίες που πριν δεν μπορούσες να φανταστείς όπως π.χ. Πρόσβαση σε ασύρματα δίκτυα wifi. Τέλος, το κινητό τηλέφωνο έχει κάποια πλεονέκτηματα και μειονεκτήματα.


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ... ΣΤΟ TWITTER"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google