Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας. Σχολικό Έτος Υπεύθυνη Καθηγήτρια Στ. Μαυρομματάκη

2 ΜΑΘΗΤΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΡΛΙΔΗΣ
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΡΛΙΔΗΣ

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Διαστημόπλοιο είναι ένα επανδρωμένο ή μη σκάφος (ή συσκευή) το οποίο έχει σχεδιαστεί να ταξιδεύει στο διάστημα. Ο ρόλος του είναι η μεταφορά αστροναυτών και τεχνικού εξοπλισμού πέρα από τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας. Έχει την ικανότητα να πετά και μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης ακριβώς όπως ένα αεροπλάνο, κάτι που χρειάζεται κατά την επιστροφή του στη Γη. Η πορεία προς το διάστημα αντιθέτως γίνεται με τη χρήση οχήματος εκτόξευσης.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο 20ος αιώνας έχει ταυτιστεί με αυτό που ονομάζουμε «Διαστημική εποχή». Τα νέα υπερσύγχρονα τηλεσκόπια έδωσαν διαστάσεις, χρώμα και ταυτότητα σε ουράνια αντικείμενα που για αιώνες νομίζονταν φωτεινά σημεία, μυστήρια που σηματοδοτούσαν ένα ακατανόητο Σύμπαν. Για πρώτη φορά ο άνθρωπος κατάφερε να «φτάσει» τα αστέρια, να ξεπερνώντας τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας με τα διαστημικά σκάφη. Η εξερεύνηση του διαστήματος συνέβαλε ριζικά στην ανάπτυξη της Αστρονομίας, καθώς έδωσε τη δυνατότητα απευθείας δειγματοληψίας και επισκόπησης.

5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

6 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Σχεδόν όλα τα διαστημόπλοια που έχουν εκτοξευτεί μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν κινητήρες αυτού του είδους. Συνήθως καίνε υδρογόνο και οξυγόνο και ο υπέρθερμος υδρατμός που παράγεται προσφέρει την απαραίτητη ώση. ‘Ενα διαστημόπλοιο με προορισμό τον ‘Αρη με τέτοιους κινητήρες θα πρέπει να αποτελείται κατά 55% του βάρους του από καύσιμα.

7

8 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
Με τα πρώτα εμπορικά οργανωμένα ταξίδια στο Διάστημα να είναι προ των πυλών, είναι απλώς θέμα χρόνου να γίνουν οι πτήσεις στο άγνωστο ασφαλείς και οικονομικά προσιτές. Το θέμα εδώ δεν είναι βέβαια μόνο η ανάπτυξη της κατάλληλης τεχνολογίας, αλλά και οι αλλαγές που θα πρέπει να συμβούν στον ανθρώπινο οργανισμό ώστε να αντέξει τις αρνητικές συνέπειες του αστρικού ταξιδιού. Οι ειδικοί εκτιμούν εδώ ότι σιγά-σιγά, με τη γενίκευση των πρώτων αυτών τουριστικών ταξιδιών στο Διάστημα, θα αλλάξει το ανθρώπινο DNA ώστε να αντέχει τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, με την τεχνολογία να συμβάλει εδώ τα μέγιστα. Και βέβαια με τον βελτιωμένο για το Σύμπαν γενετικό κώδικα, θα μπορεί ο άνθρωπος να ταξιδεύει ολοένα και πιο μακριά στο Διάστημα, κάνοντας το όραμα του αποικισμού άλλων πλανητών υπαρκτή δυνατότητα.

9 Τ Ε Λ Ο Σ


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google