Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αυτοκινούμενα και εναέρια Ρομποτικά Συστήματα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αυτοκινούμενα και εναέρια Ρομποτικά Συστήματα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αυτοκινούμενα και εναέρια Ρομποτικά Συστήματα
Ελπίδα Ελισάβετ Πρώια Ελπίδα Βακαλούδη Χριστίνα Μπουνγκούρη

2 Τι είναι τα ρομπότ ; Ρομπότ (robot) ονομάζεται οποιαδήποτε μηχανική συσκευή που μπορεί να υποκαθιστά τον άνθρωπο σε διάφορες εργασίες. Τα ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να κάνουν εργασίες οι οποίες είτε είναι δύσκολες ή επικίνδυνες για να γίνουν απευθείας από έναν άνθρωπο. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται για να εκτελέσουν εργασίες ταχύτερα ή φθηνότερα απ' ό,τι ο άνθρωπος.

3 Υπάρχουν διάφορα είδη ρομπότ.
Δύο από αυτά είναι τα αυτοκινούμενα και τα εναέρια με τα οποία θα ασχοληθούμε .

4

5 • Αυτοκινούµενα Ροµπότ:
· Αυτοκινούμενα ροµπότ χαρακτηρίζονται όλα εκείνα τα ροµπότ που έχουν τη δυνατότητα να μετακινήσουν όλα τα σηµεία του µηχανισµού τους. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται από ειδικά συστήµατα προώθησης, τα οποία µπορεί να είναι είτε απλά (όπως τροχοί) είτε πολύπλοκα (όπως jet, προπέλες, μηχανικά πόδια).

6

7 Κατηγορίες αυτοκινούμενων ρομπότ:
• AGVs: τα AGVs (Automatic Guided Vehicles) έχουν περιορισµένη αυτονοµία κίνησης, δεδοµένου ότι η τροχιά τους είναι προκαθορισµένη µέσω καλωδίων στο έδαφος ή ποµπών στον περιβάλλοντα χώρο.

8 AGV’S

9 • Αυτόνοµα Έντροχα Ροµπότ: τα ροµπότ αυτά λειτουργούν µε αρκετά υψηλό βαθµό αυτονοµίας. Πιο συγκεκριµένα µπορούν και λειτουργούν χωρίς συνεχή εξωτερική επίβλεψη και είναι ικανά να εκτελούν εργασίες, αυτόνοµα δεχόµενα µόνο ορισµένες υψηλού επιπέδου εντολές .

10 Αυτόνομο έντροχο ρομπότ

11 Αυτόνομη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα

12 Εναέρια Ρομπότ · • Εναέρια ροµπότ : πρόκειται για µη επανδρωµένα ιπτάµενα ροµπότ, όπως ελικόπτερα και αεροπλάνα. Τα ροµπότ αυτά έχουν διαρκώς αυξανόµενες εφαρµογές, όµως εξαιτίας της µειωµένης ακόµα σταθερότητας και ασφάλειας στη συµπεριφορά τους χρησιµοποιούνται για στρατιωτικούς κυρίως σκοπούς.

13 Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ( UAV ), είναι αεροσκάφη χωρίς πιλότο. Η πτήση των UAVs μπορεί να λειτουργήσει με διάφορους βαθμούς αυτονομίας : είτε με τηλεχειρισμό από έναν άνθρωπο χειριστή είτε πλήρως αυτόνομα ή λειτουργούν κατά διαστήματα αυτόνομα, από τους υπολογιστές του σκάφους .

14

15 Τα επανδρωμένα αεροσκάφη, UAVs συχνά προτιμώνται για τις αποστολές που είναι πάρα πολύ επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε στρατιωτικές εφαρμογές, αν και η χρήση τους επεκτείνεται στις εμπορικές, επιστημονικές, ψυχαγωγικές, γεωργικές και άλλες εφαρμογές, όπως η αστυνόμευση και επιτήρηση στις παραδόσεις προϊόντων , στη λήψη αεροφωτογραφιών, στη γεωργία και τους αγώνες εναέριων ρομπότ . Άμαχα εναέρια ρομπότ τώρα υπερτερούν αριθμητικά των στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

16 Αυτόνομο ρομπότ διανομέας

17 Είναι συνήθως εξοπλισμένο με μια GoPro κάμερα
Είναι συνήθως εξοπλισμένο με μια GoPro κάμερα . Διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Ειναι περίπου 15 λεπτά . Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν την αυτόματη επιστροφή, αυξημένη ταχύτητα πτήσης, αύξηση του χρόνου πτήσης και ελεγχόμενο εύρος, αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας, δισκία και ακόμη και κάποια έξυπνη συμβατότητα με γυαλιά και τέλος με Wi-Fi μονάδα. Οι διαμορφώσεις του ,επιτρέπουν στους χρήστες να γείρει από απόσταση την κάμερα ώστε να μπορούμε να ρυθμίσουμε τον προσανατολισμό του σε δύο άξονες για μια καλύτερη βολή. Μερικα διαθέτουν 4 GB κάρτα micro SD , ένα ενσωματωμένο αντικραδασμικό mount, ένα GPS-enabled θέση για να κατέχουν την επιστροφή-to-home ικανότητα, μια βελτιωμένη πτήση ,σύστημα ελέγχου, αυτο-σύσφιξης των ελίκων και του χρόνου πτήσης. Είναι συμβατό με ένα σταθμό εδάφους και iOS ή Android συσκευές.

18 Ρομπότ σταθερής βάσης:
Τα ρομπότ αυτά αποτελούνται από διαδοχικά στερεά σώματα (σύνδεσμοι) που συνδέονται µέσω αρθρώσεων σχηματίζοντας μία κινηματική αλυσίδα. Η αλυσίδα αυτή έχει το ένα άκρο της (βάση) σταθερά συνδεδεμένο µε κάποιο σημείο του περιβάλλοντος χώρου. Η μορφή αυτή ρομπότ είναι η παραδοσιακή μορφή ενός βιομηχανικού ρομποτικού βραχίονα, και περιλαμβάνει το βραχίονα, τον καρπό και το εργαλείο.

19 ρομπότ σταθερής βάσης με βραχίονες

20 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !


Κατέβασμα ppt "Αυτοκινούμενα και εναέρια Ρομποτικά Συστήματα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google