Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα άστρα και οι μύθοι τους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα άστρα και οι μύθοι τους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα άστρα και οι μύθοι τους.

2 Στον Γαλαξία μας διακρίνουμε συνολικά 88 αστερισμούς
Στον Γαλαξία μας διακρίνουμε συνολικά 88 αστερισμούς. Περισσότεροι από τους μισούς ανακαλύφθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες, για αυτό και έχουν ελληνικά ονόματα θεών, ηρώων και μυθικών πλασμάτων. Αστερισμός του Ωρίωνα, γνωστός και ως ο Κυνηγός. ολααα

3 Το αντίθετο ισχύει για τους κάτοικους του νοτίου ημισφαιρίου.
Οι 6 αειφανείς αστερισμοί του βόρειου ημισφαιρίου είναι όσοι φαίνονται πάντα από την Ελλάδα. Οι αμφιφανείς είναι 63 και φαίνονται στην χώρα μας συγκεκριμένες μόνο περιόδους. Τέλος οι 19 αφανείς του νότιου ημισφαιρίου δεν είναι ποτέ ορατοί απο την Ελλάδα. κκ Το αντίθετο ισχύει για τους κάτοικους του νοτίου ημισφαιρίου.

4 Κάθε αστερισμός μετακινείται μια μοίρα ανα βράδυ και ανατέλει τέσσερα λεπτά νωρίτερα. Άρα μετά απο 3 μήνες ανατέλει 6 ώρες νωρίτερα. Για αυτό ανά περιόδους η θέση των άστρων μεταβάλλεται με συγκεκριμένο τρόπο. κ

5 Μερικές από τις κινήσεις της Γης είναι οι εξής:
1. Περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της 2. Περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο 3. Περιφέρεται, μαζί με το υπόλοιπο ηλιακό σύστημα γύρω από το κέντρο του Γαλαξία. 4. Τέλος, κινείται μαζί με ολόκληρο τον Γαλαξία μέσα στο σύμπαν.

6 Ουράνια σφαίρα είναι η ιδεατή σφαίρα, στην οποία εμφανίζονται καθηλωμένοι οι αστέρες καθώς περιβάλλει και τη Γη. Η εκλειπτική είναι η νοητή γραμμή που διαγράφει ο Ήλιος στην ουράνια σφαίρα, καθώς αυτός αλλάζει θέση στον ουρανό κατά τη διάρκεια ενός έτους.

7 THE END monoceros


Κατέβασμα ppt "Τα άστρα και οι μύθοι τους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google