Tόνοι του Shepard Σύνθετοι τόνοι ειδικά σχεδιασμένοι αποτελούμενοι από ημιτονοειδής κυματομορφές με σχέση οκτάβας. Αποτελούνται από 10 στοιχεία ο καθένας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Στάσιμα κύματα.
Advertisements

Μηχανικά κύματα.
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ I
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ
AΠΟΣΑΦΗΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΤΑ ΣΛΑΙΝΤΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ.
Θέματα αναφορικά με τη χρήση και τον τρόπο αναφοράς των ψυχομετρικών τεστ Μάθημα: Ψυχομετρία II Διάλεξη Νο 4.
Γνωριμία με το Λογισμικό του Η/Υ
Εργαστήριο του μαθήματος «Εισαγωγή στην Αστροφυσική»
Χαρακτηριστικά μεγέθη εναλλασσόμενου ρεύματος και εναλλασσόμενης τάσης
Με δεδομένο ότι συνήθη επαγγελματικά προγράμματα ανάλυσης και διαστασιολόγησης κατασκευών δεν παρέχουν την δυνατότητα εν-χρόνω ολοκλήρωσης, στην Δυναμική.
Κινητική ενέργεια στερεού σώματος λόγω μεταφορικής κίνησης
ΛΟΥΣΙΜΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Διαδικασία του σχεδίου
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Φως και σκιά
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Scale.
Η Αιτιατική ως ετερόπτωτος προσδιορισμός
Αντικειμενικά – Υποκειμενικά – Αρμονικά /
ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Communication in Mother Tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
Ανάπτυξη της γλώσσας Η ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας περνάει από συγκεκριμένα στάδια απόκτησης γλωσσικών επιπέδων. Ο στόχος ενός παιδιού που μαθαίνει.
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ
Εξουδετέρωση 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης Τοπογλίδη Ελένη.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: To λογισμικό του υπολογιστή
Ερευνητικές μέθοδοι Ψυχοφυσική Psychophysics.
Ο ήχος στη ψηφιακή εποχή.
Λογισμικό Υπολογιστή Για να μπορεί το Υλικό μέρος του Υπολογιστή να εκτελεί και τη πιο απλή επεξεργασία δεδομένων χρειάζεται ένα σύνολο εντολών.Οι οδηγίες.
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Το παιχνίδι αποτελεί τη φυσική γλώσσα των παιδιών, το πιο ισχυρό μέσο έκφρασής τους και αναπόσπαστη δραστηριότητα της καθημερινότητάς.
Γλώσσα και σκέψη Με τον όρο σκέψη εννοούμε ένα μεγάλο φάσμα νοητικών διεργασιών: Επεξεργασία εννοιών, επίλυση προβλημάτων, ονειροπόληση, προγραμματισμό.
ΗΥ231 – Εισαγωγή στην Ηλεκτρονική
Γιάννης Βαρής Ε2’ 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Η Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.
Εαρινό εξάμηνο 2015 Διαταραχές Φωνής & Ακοής στις Ερμηνευτικές Τέχνες και τη Μουσική 1 Ακουστική ανάλυση φωνής Αθανάσιος Πρωτόπαπας Τμήμα Μεθοδολογίας,
Φυσική για Μηχανικούς Κύματα Εικόνα: Ναυαγοσώστες στην Αυστραλία εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση μεγάλων κυμάτων. Τα κύματα που κινούνται στην επιφάνεια.
Ημιαγωγοι Και Εφαρμογες Χιλμη Και Μπουλεντ. ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; Μερικές φορές κάποια πράγματα ακούγονται εξωπραγματικά και πέρα από.
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα VIΙΙ. Τα αερόφωνα Ι.. Τα αερόφωνα Ήχος: παλμική κίνηση στήλης αέρος. Οξύτητα: ανάλογα με το μήκος της στήλης αέρος. Κατατάσσονται.
1 Κ ΕΦΑΛΑΙΟ 14 ο: Θεωρία παιγνίων Παρακίνηση: Honda και Toyota 2. Ισορροπία κατά Nash 3. Το δίλημμα του φυλακισμένου 4. Ισορροπία με κυρίαρχη στρατηγική.
Φυσική για Μηχανικούς Ηλεκτρομαγνητισμός Ηλεκτρικά Πεδία Εικόνα: Μητέρα και κόρη απολαμβάνουν την επίδραση της ηλεκτρικής φόρτισης των σωμάτων τους. Κάθε.
Ιστορία των Ευρωπαϊκών Μουσικών Οργάνων Ενότητα 1: Εισαγωγή Νικόλαος Μαλιάρας Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Μουσικών Σπουδών.
Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από την Σελήνη,
Δραματική Τέχνη στην εκπαίδευση: Ερευνητικό Σχέδιο ΙΙ
Οργανολογία ΙΙ Ηλεκτρόφωνα.
Ανάπτυξη της γλώσσας Η ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας περνάει από συγκεκριμένα στάδια απόκτησης γλωσσικών επιπέδων. Ο στόχος ενός παιδιού που μαθαίνει.
Εισαγωγή στις βάσεις δεδομένων ISBN
Διαβάζοντας με το παιδί μου: οφέλη και στρατηγικές
Η Εξέλιξη του αεροπλάνου
Μάθημα VII Στοιχεία διαστημάτων. Σημεία αλλοιώσεως.
Μουσική αγωγή - Δυνατότητα για προσωπική έκφραση, και έκφραση συναισθηματικού κόσμου - Επαφή με μουσικές έννοιες και οικοδόμηση μουσικών γνώσεων (παλμός,
- Πειραματικές Ασκήσεις –
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
Κινητική ενέργεια στερεού σώματος λόγω μεταφορικής κίνησης
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ..
Χαρακτηριστικά μεγέθη εναλλασσόμενου ρεύματος και εναλλασσόμενης τάσης
Ηλεκτρικό ρεύμα.
Μάθημα VIII. Διαστήματα (αναστροφές).
ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ
Σενάριο (Παρένθεση) - Τελεία.
ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ.
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
Εφαρμογές που χρειαζόμαστε
Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Χρόνος ο Χορόνους» σχολ. Έτος
Παραμετρική αναπαράσταση συνθέτων επιφανειών
Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής
Συμβολή – Ανάκλαση – Διάθλαση
Ηχητικά Συστήματα Ι Μάθημα 2 13/10/ 2018.
Φυσική για Μηχανικούς Ηλεκτρικό Δυναμικό
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Tόνοι του Shepard Σύνθετοι τόνοι ειδικά σχεδιασμένοι αποτελούμενοι από ημιτονοειδής κυματομορφές με σχέση οκτάβας. Αποτελούνται από 10 στοιχεία ο καθένας που διαφέρουν ως προς το τονικό ύψος κατά μια οκτάβα. Είναι φιλτραρισμένοι* κατά τέτοιο τρόπο έτσι που να τονίζεται όχι το πρώτο στοιχείο(θεμελιώδης αρμονικός) αλλά ο τρίτος./κατανομή Gauss/ (*περιβάλλουσα φάσματος)

Tόνοι της Deutch Είναι οι ίδιοι κατασκευαστικά με τους τόνους του Shepard. Με τη διαφορά οτι οι τόνοι της Deutch αποτελούνται από 6 στοιχεία και είναι φιλτραρισμένοι σύμφωνα με τη κωδωνοειδής κατανομή/τονισμένοι οι κεντρικότεροι 6 (εκ των 10)αρμονικοί.

Ακουστικά παράδοξα Οι τόνοι του Shepard χρησιμοποιήθηκαν από τον Risset στην παραγωγή ενός ατέρμονα κατιόντος glisando . Ο ίδιος ο Shepard κατασκεύασε μια ατέρμονα ανιούσα κλίμακα . Οι τόνοι της Deutch χρησιμοποιήθηκαν στο παράδοξο του τριτόνου.

Παράδοξο του τριτόνου Χρειαζόμαστε τόνο αναφοράς για να μπορέσουμε να καταλάβουμε την κίνηση(ανιούσα-κατιούσα). Ανάλογα με τη μητρική γλώσσα αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την κίνηση

Οι μετεπιδράσεις της κίνησης

Οι επίδραση της κλίμακας του Shepard Μετά από παρατεταμένη ακρόαση της κλίμακας τα τρίτονα ακούγονται ως ανιόντα (κατιόντα) και ως κατιόντα (ανιόντα) .Αυτό εξαρτάται από τη φασματική κίνηση της κλίμακας .

Penrose

Kλίμακα της Deutch