ΑΝΟΙΞΗ ΕΒΕΛΙΝΑ & ΡΑΦΑΗΛΙΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΟΤΟΞΙΚΟ ΤΕΣΤ PRODIET
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
Άνοιξη Η άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξαναγεννιέται. Τα φυτά ανθίζουν, τα ζώα ζευγαρώνουν. Ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός. Άνοιξη έχουμε τον.
Τα έτη και οι εποχές.
ΟΣΠΡΙΑ Τα όσπρια χρησιμοποιούνται άμεσα για τη διατροφή του ανθρώπου, ενώ πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων. Ανάμεσα στα όσπρια,
Οπωροκηπευτικά προϊόντα
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Το ηλιακό σύστημα και η Γη
Πάμε ξανά στις ξαστεριές …
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΠΟΛΙΚΗ ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΙΑΜΑ.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑ:ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
να φροντίσει καλύτερα την υγεία σου
Κλιματικέσ ζωνεσ ΜΑΡΘΑ.
ΓΕΩΛΟΓΙΑ Η ΓΗ ΣΠΥΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΜΑΙΟΣ ΠΛΗΒΟΥΡΗ ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΡΙΓΚΛΕΑ ΜΕΛΙΝΑ. Εισαγωγή  Αρχικά ήταν ο τρίτος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου (Majus) και το όνομά του προέρχεται από.
Ευθύνη δική μου η διατροφή μου.
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Ομάδα 2η: Φρούτα και χορταρικά
Οι κινήσεις της γης. Η ημέρα και η νύχτα. Οι εποχές του έτους
Μέρα νύχτα εποχές.
Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ.
Φρούτα : Ενημερωτικό Έντυπο για την Καντίνα του Σχολείου μας
Γυμνάσιο Βαλτινού Τρικάλων
Ένα διαστημικό ταξίδι! Εργαστήριο Μαθηματικών Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
Ειδικές Πληροφορίες Συντήρησης. Απώλεια βάρους σε θερμοκρασία 8 ο έπειτα από 7 και 14 ημέρες συντήρηση Η απώλεια βάρους σε καρπούς ΝΟΠ παίζει σημαντικό.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Οδυσσέας Πέτρος. ΙΟΥΝΙΟΣ Ο Ιούνιος στην αρχαιότητα Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικά ονομάζονταν.
Archimedean Academy Mr. Panagiotis Tsakalis 3rd/4th Grade Greek Language Days/Months/Seasons Pronunciation & Spelling Review Study Packet *Click anywhere.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Το καλοκαίρι Σταύρος Θοδωρής.
Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
Η περιφορά της Γης – Οι εποχές
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
Άνοιξη Άννα Μαρία,Βάλια.
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΡΕΝΟΓΙΑΝΝΗΣ
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
2010 Μηνιαίο ημερολόγιο Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο για να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου είτε να αντιγράψετε τη σελίδα ενός μήνα.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Το Καλοκαίρι είναι μία από τις αγαπημένες μας εποχές γιατί τελειώνουν τα σχολεία, πάμε στις παραλίες, τρώμε παγωτά και κάνουμε διακοπές.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Πάμε για ψώνια; (2) Βιβλίο σελ.45
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Μαρίνα & Άννα.
Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους
Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 4ΟΥ Γ/ΣΙΟΥ ΙΛΙΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ …. ΣΟΔΕΙΑ !! ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
ΕΤΗΣΙΟΣ ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ!
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
(Προαπαιτούμενες γνώσεις)
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 11ο. Διδάσκων καθηγητής
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ισοδύναμα Τροφίμων Αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό των γευμάτων και αναπτύχθηκαν από μια επιτροπή του Αμερικανικού Συλλόγου Διαιτολόγων και του.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΝΟΙΞΗ ΕΒΕΛΙΝΑ & ΡΑΦΑΗΛΙΑ

ΑΝΟΙΞΗ Η Άνοιξη είναι μία από τις τέσσερις εποχές της εύκρατης ζώνης. Αστρονομικά ξεκινά με την εαρινή ισημερία κατά τις 21 Μαρτίου στο Βόρειο ημισφαίριο (η ακριβής ημερομηνία ποικίλει ανάμεσα στις 19 και 21 Μαρτίου), περιλαμβάνει τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο Μάιο και τελειώνει με το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου. Στο Νότιο ημισφαίριο η εαρινή ισημερία ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει τους μήνες Σεπτεφριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο και τελειώνει στο χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου. Στη μετεωρολογία αναφέρονται συμβατικά οι τρεις μήνες του βόρειου είτε του νότιου ημισφαίριου ως Άνοιξη, παρόλο που η πραγματική διάρκεια της εν λόγω εποχής είναι 21 Μαρτίου - 21 Ιουνίου και 21 Σεπτεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Στο Κελτικό ημερολόγιο η Άνοιξη περιλαμβάνει τους μήνες Φεβρουάριο-Απρίλιο.

ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μετά από έναν χειμώνα και την κατανάλωση πιο βαρειών τροφών είναι αναζωογονητικό να καθαρίσουμε και να ελαφρύνουμε το σύστημά μας με φρούτα και λαχανικά Είναι πλέον γεγονός ότι δεν μας λείπει φρούτο για φρούτο καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Οι μεγάλοι έχουμε ξεχάσει τι προϊόντα έχει κάθε εποχή και οι νέοι δεν γνωρίζουν.

ΜΑΡΤΙΟΣ Φρούτα: Γκρέιπ φρούτα λεμόνια, μανταρίνια, πορτοκάλια.  Λαχανικά: Αγκινάρες, αντίδια, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πράσο, ραδίκια, ραπανάκι, σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια, κρεμμυδάκια φρέσκα. Τα προϊόντα του μήνα: Σπαράγγια, παντζάρι, αντίδια 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ Φρούτα: Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια  Λαχανικά: Κουκιά, μαρούλι, παντζάρι, ραδίκια, σπαράγγια, σέσκουλο, σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια, μανιτάρια  *Τα προϊόντα του μήνα: Μαρούλι, σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια 

ΜΑΪΟΣ Φρούτα: Βερίκοκο, κεράσια, μούρα, μούσμουλα, πορτοκάλια, φράουλες.  Λαχανικά: Αντίδια, αγγούρι, αρακάς, βλήτα, κολοκυθάκια, μαρούλι, παντζάρι, ραδίκια, ραπανάκια, σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια, φασολάκια, μανιτάρια, κρεμμυδάκια φρέσκα  *Τα προϊόντα του μήνα: Βερίκοκο, αγγούρι, αρακάς θρεπτικές ιδιότητες των φρούτων και λαχανικών

ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μετά από έναν χειμώνα και την κατανάλωση πιο βαρέων τροφών είναι αναζωογονητικό να καθαρίσουμε και να ελαφρύνουμε το σύστημά μας με φρούτα και λαχανικά, των οποίων οι φυτικές ίνες και οι αντιοξειδωτικές τους ουσίες θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό μας αλλά θα συμβάλουν και στο αδυνάτισμα. Μια εύκολη αλλά συγχρόνως και αποτελεσματική λύση είναι τα αποτοξινωτικά - αντιοξειδωτικά ροφήματα τα οποία που μπορούν να φτιαχτούν από εμάς τους ίδιους χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά που μας χαρίζει απλόχερα η Άνοιξη.