Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Advertisements

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ ΖΗΝ Άννα Κοστούνοβα Β'3 Άντρια ΠαναγιώτουΒ '6 Δήμητρα Σταύρου Β'1 Ελένη Θεοφάνους Β '1 Ευαγγελία Χαραλάμπους Β'3 Κάλλια Γρηγορίου.
ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΡΑΒΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ~ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ~ ~ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ~
Σχεδιασμός προγραμμάτων ενδυνάμωσης στις αναπτυξιακές ηλικίες
Το παιδικό παιχνίδι Εισαγωγικά σχόλια και ερμηνευτικές υποθέσεις
Χρυσοστόμου Χρυσόστομος (MSc)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ
Ορισμός της διδασκαλίας Οι ενέργειες και οι χειρισμοί, στους οποίους προβαίνει ο εκπαιδευτικός για να βοηθήσει το μαθητή στην οικειοποίηση γνώσεων και.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 3.
ΕΙΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Οι μέρες της εβδομάδας Πάμε!. Δευτέρ α Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκ ευή Σάββατ ο Κυριακ ή.
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
Σωματική άσκηση και Διαβήτης
Δεδομένα σχετικά με τον πόνο και τον τραυματισμό!
Σωστές θέσεις και στάσεις του σώματος Χατζηνικολάου Αλκιβιάδης
Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ.
Άσκηση και Διατροφή. Η άσκηση ωφελεί κάνει όμορφο κορμί Αρκεί να σκεφτείς τα θαύματα που κάνει για σένα : Βοηθά στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος:φτιάχνει.
 Για να πετύχουμε τους στόχους μας σε σχέση με την αερόβια άσκηση(π.χ. καύση λίπους, βελτίωση γενικής αντοχής) πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιά ένταση.
ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΣΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΣΕΜΙ ΤΖΕΝΗ.
ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Β2) Θέμα :Η φυσική κατάσταση και οι τρόποι βελτίωσης POWER RANGERS
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό κάποιου που δεν γυμνάζεται όταν ακούει τη λέξη 'άσκηση' είναι κούραση, πόνος, ταλαιπωρία. Κι όμως ξεχνάμε.
1o ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Άσκηση και αυτοεκτίμηση Άσκηση και αυτοπεποίθηση
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Ρυθμική γυμναστική Κωνσταντίνα Μάστορα ΓΠ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ● ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ! ● 1 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ● 2 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ(2-6)ΑΤΟΜΑ.
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 024 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ Διδάσκοντες.
Project για την κολύμβηση για όλες τις ηλικίες και κατηγορίες ατόμων.
Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Σκοπός των ενοτήτων του προγράμματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου είναι: -Η.
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
ΑΣΚΗΣΗ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 2: Φυσιολογικές μεταβολές, απόδοση και fitness κατά την αύξηση της ηλικίας Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης.
Άθληση – άσκηση - Υγεία Ειμαστε Οι : Dream team Βασιλογλου Δημητρης Μαραζογλου Αλεξανδρος Καφαλιδης Χαραλαμπος Ριζος Αργυρης Χατζηκωνσταντινου πολυδευκης.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Βασικός στόχος κάθε προπονητή είναι: Να μπορεί η ομάδα του να παρουσιάζει και να διατηρεί χωρίς διακυμάνσεις μια ιδανική αγωνιστική.
Στέλιος Μητρόπουλος Α2 Εργασία για τον όμιλο φυσικής αγωγής
Υπό της φοιτήτριας : ΠΑΠΑΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Επιβλέπουσα καθηγήτρια :
Κουφός Αντώνης Καθ.Φ.Α.- Δρομέας
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (ΑΕΡΟΒΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ)
PROJECT Β’ΛΥΚΕΙΟΥ Τμήμα β2 Υπεύθυνη καθηγητρια Πίτσου Διαμάντω ΠΕΟ4.01
PROJECT Ηλίας Δημάκης Φίλιππος Γκοτσόπουλος
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ Αθλητισμός:Ευχή ή Κατάρα
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
Γυμνάσιο Αγλαντζιάς Σχολική Χρονιά
Project B3 Τορομάνι Εριόνα Τσεσμετζή Μαρία-Ζωή Τσιπώτη Μαρία
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καθηγήτρια : Νάνου Χρύσα
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ και ΥΓΕΙΑΣ
Άσκηση και υγεία Αγγελική καστρή.
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Το Σχολειό μου.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Καρδιά & Κυκλοφορικό)
Γυμνάσιο Αγλαντζιάς Σχολική Χρονιά
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΡΟΕΦΗΒΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 08:30-09:30 09:00-10:00 09:30-10:30 10:00-11:00
Σχεδιασμός προγραμμάτων αναερόβιας προπόνησης στην κολύμβηση.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη ζωή μας. Επίσης, αναλάβαμε να διαμορφώσουμε ένα εβδομαδιαίο ενδεικτικό πρόγραμμα γυμναστικής και να προτείνουμε κάποια αθλήματα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν οι συμμαθητές μας.

Περιεχόμενα Σημασία της άθλησης Θετικές επιπτώσεις Τι πρέπει να προσέχουμε Ενδεικτικές ασκήσεις Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Προτεινόμενα αθλήματα

Σημασία της άθλησης Η άσκηση βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν ένα υγιές μυοσκελετικό σύστημα. Μέσω της άσκησης «δυναμώνουν» σημαντικά τα οστά, οι μυς και οι αρθρώσεις τους. Σε επίπεδο πνευματικής λειτουργίας, έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά τα οποία ασκούνται εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στα σχολικά μαθήματα. Σε κοινωνικό επίπεδο, η συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες και ειδικά σε ομαδικά αθλήματα έχει βρεθεί ότι βοηθάει τα παιδιά στη γρηγορότερη και ουσιαστικότερη κοινωνικοποίησή τους. Τέλος, μια πιο μακροπρόθεσμη αλλά ιδιαίτερα σημαντική επίδραση της άσκησης είναι ότι τα παιδιά που είναι σωματικά δραστήρια ακολουθούν και έναν συνολικότερα πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Θετικές επιπτώσεις Είναι αποδεδειγμένο πως η άσκηση βοηθά στην εκτόνωση του άγχους. Αναπτύσσεται η αυτοπειθαρχία και η επίγνωση της σημασίας της καλή προετοιμασίας. Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα και πιο ωφέλιμα το χρόνο μας. Αποκτούμε ταυτότητα και ισορροπία σαν άτομα. Μαθαίνουμε το ομαδικό πνεύμα και λειτουργούμε για το κοινωνικό συμφέρον. Έχουμε την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούμε.

Ενδεικτικές ασκήσεις Στις επόμενες διαφάνειες θα δούμε κάποιες ενδεικτικές ασκήσεις

Βυθίσεις

Γάμπες

Έλξεις

Κάμψεις

Κοιλιακοί

Πλάγιοι κοιλιακοί

Προβολές

Καθίσματα

Ραχιαίοι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 40' – 50' αερόβια προπόνηση μέτριας έντασης (140 – 150 σφυγμούς το λεπτό) + α) 4 σετ κοιλιακούς στο πάτωμα επί 25 επαναλήψεις με rest 30'' ανάμεσα στα σετ β) 4 σετ ραχιαίους επί 25 επαναλήψεις με rest 30'' ανάμεσα στα σετ (διατάσεις)

Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 10' περπάτημα + διατάσεις Σετ Άσκηση Επαναλήψεις 3 Έλξεις 12 Κάμψεις Βυθίσεις Καθίσματα Προβολές Γάμπες Πλάγιοι κοιλιακοί 25 σε κάθε πλευρά

Προτεινόμενα αθλήματα Τζούντο Κολύμβηση

Τζούντο

Τι είναι το τζούντο Το Τζούντο, η τέχνη της ευγένειας, είναι μια ιδανική μορφή άσκησης, ιδιαίτερα για τις παιδικές ηλικίες που βρίσκονται στην φάση της διάπλασης σώματος και νου. Βοηθάει να μείνει το σώμα δυνατό, υγιές και χρήσιμο, χτίζοντας παράλληλα τον χαρακτήρα μέσα από την πνευματική και ηθική πειθαρχία. Η βασική αρχή του τζούντο, εκείνη που διέπει όλες τις αρχές της επίθεσης και της άμυνας, είναι ότι όποιος και αν είναι ο στόχος, πραγματοποιείται καλύτερα μέσω της κατά το μέγιστο αποτελεσματικής χρήσης του νου και του σώματος για το στόχο αυτόν.

Ποια είναι τα οφέλη του Η προπόνηση του Τζούντο στα παιδιά γίνεται σε ένα χαρούμενο περιβάλλον και μέσα από τις ασκήσεις, πάντα σε μορφή παιχνιδιού, το παιδί έχει πλήρη εκτόνωση ξεπερνώντας τους περιορισμούς της καθημερινότητας (σπίτι-σχολείο) αφού μπορεί να κυλιστεί και να παλέψει με μεγάλη ασφάλεια. Το Τζούντο δεν παρουσιάζει καμία επικινδυνότητα και δεν θεωρείται βίαιο άθλημα. Αντίθετα είναι ένα τεχνικό και αποτελεσματικό σύστημα χρησιμοποίησης της σωματικής και πνευματικής δύναμης ενός αθλητή. Αναπτύσσει τις κινητικές δεξιότητες μέσα από την προπόνηση και αυξάνει την αντίληψη και την αυτοπεποίθηση του παιδιού, καθώς καλλιεργείται σε αυτό ο αυτοέλεγχος δημιουργώντας έτσι έναν ισορροπημένο, ανεξάρτητο και υπεύθυνο χαρακτήρα, σημαντικά εφόδια για ολόκληρη τη ζωή του.

Κολύμβηση

Τι είναι η κολύμβηση Η κολύμβηση είναι μια ευεργετική άσκηση. Είναι ένα άθλημα ζωής που ωφελεί το σώμα και τον εαυτό μας, γενικότερα. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει ωφέλιμο το κολύμπι; H κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα, που μπορεί να γίνεται σε όλη την διάρκεια της ζωής μας και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, αξίζουν τον κόπο ώστε να μπούμε στο νερό. Δουλεύουν όλοι οι μύες του σώματος. Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει την γενική δύναμη ενός ατόμου, την καρδιαγγειακή λειτουργία και την αντοχή. Βέβαια σε αντίθεση με ό,τι παλαιότερα λεγόταν, δεν βοηθά την οστική πυκνότητα (οι ασκήσεις με βάρη ωφελούν περισσότερο την οστεοπόρωση), αλλά βοηθά σε όλες τις άλλες παθήσεις

Ποια είναι τα οφέλη της κολύμβησης: Αυξάνει τη μυική μάζα και δύναμη Ενισχύει την ευελιξία Διατηρεί υγιή την καρδιά Βοηθάει στον έλεγχο του βάρους Βοηθάει στην καταπολέμηση του άσθματος Ισορροπεί τα επίπεδα της χοληστερίνης Ρίχνει το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη Αποσυμφορεί από το άγχος και ανεβάζει τη διάθεση Αυξάνει το μέσο όρο ζωής

Βιβλιογραφία http://eyzin.minedu.gov.gr/Pages/Teachers/Teachers_Articles SV.aspx?ArticleID=2#.VQFHa3ysVBk http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM- C108/378/2517,9724/index3.html http://www.fitnessart.gr/article_livewell.php?cat=528&id=379

Η ομάδα μας αποτελείται από τους: Δουρουντάκη Θοδωρή Ζώη Κρυστιάννα Πέτσιο Νίκο Τάτση Χρήστο

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!