Οι κάτοικοι της Β. Αμερικής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 1 ο.
Advertisements

Μετανάστευση - Ένταξη των μεταναστών Βασίλειος Πανταζής Μετανάστευση, Διαδικασίες Ένταξης των Μεταναστών και των Παιδιών των Μεταναστών στην Ελληνική.
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Επιμέλεια παρουσίασης Βασίλης Μορέλλας, Φυσικός
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού
Ε.Ε. Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι!!!
Οι νόμοι του Σόλωνα Πεισίστρατος
Τζαζ μουσικη project 1. Τζαζ μουσικη project 1.
Ξεδιπλόνωντας την ιστορία του καπνού φτάνουμε στο 6000 π.Χ.Το δέντρο του καπνού φύτρωσε πρώτα στην Αμερική.Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό πριπερίπου.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος
XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ (1)
Η Ευρώπη ανακαλύπτει τον κόσμο
Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης.
Μεγάλοι Ευρωπαίοι Θαλασσοπόροι
ΣΛΑΒΟΙ.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ
Βόρεια Αμερική.
Ερευνητική εργασία της Β΄ Λυκείου
Αυτόχθονες λαοί Μαίρη Καλφοπούλου.
Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία μια υπερδύναμη του αρχαίου κόσμου
Ανακάλυψη και Εξερεύνηση Αμερικής (15ος αι μ Χ)
Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ
Εμμέλεια!. Αυτόχθονες ή ιθαγενείς  Αυτόχθονες ή ιθαγενείς ονομάζονται στις μέρες μας οι μειονοτικοί πληθυσμοί ενός κράτους, στην περίπτωση που κατοικούσαν.
Άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα με ψυχικές διαταραχές. Άτομα εξαρτημένα από ουσίες, αλκοολικοί. Άτομα που βιώνουν την φτώχεια, άστεγοι. Μετανάστες,
Εργασία από τους μαθητές:
Αυτόχθονες πληθυσμοί Μενεξιά Στ1..
Αμερική.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ Πέτρος ΣΤ’1 P[y.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΦΛΟΡΙΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
ΚΑΝΑΔΑΣ Ελένη Βακανά.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Ο προφήτης Μιχαίας: το όραμα της παγκόσμιας ειρήνης
Αυτόχθονες Λαοί Αυτόχθονες ή ιθαγενείς ονομάζονται στις μέρες μας οι μειονοτικοί πληθυσμοί ενός κράτους, στην περίπτωση που κατοικούσαν στο έδαφός του.
Οι κάτοικοι των παγωμένων περιοχών
Οι Ανακαλύψεις Υπεύθυνη Καθηγήτρια:Μαυρογιάννη Άρια Μαθήτρια: Μαρκάκη Ηλέκτρα Ιστορία Β’ Λυκείου Εργασία 1 ου Τετραμήνου.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Λίγα από το παρελθόν της Ευρώπης…. Πριν από χρόνια περίπου η Ευρώπη περνάει την τελευταία παγετώδη περίοδο. Οι παγετωνικές λίμνες (Φινλανδία, Ρωσία)
2 η Εργασία «ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» Πάνος Πλαγάκης Έφη Φλώρου.
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος
Άννα Παρασκευή Αυτόχθονες λαοί.
Αυτόχθονες Κάτοικοι της Βορείου Αμερικής.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ 15ος - 16ος αιώνας.
Οι Ελληνεσ Δημιουργουν Αποικιεσ
Αυτόχθονες Λαοί Τσερόκι
Αυτόχθονες λαοί Βασίλης Μπαρμπαρής Στ’2
ΗΠΑ.
Οι Έλληνες δημιουργούν αποικίες
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ Χριστίνα Φανή.
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
Κεφάλαιο 19 Γλώσσες και θρησκείες.
2α. Από τις Γεωγραφικές Ανακαλύψεις στο Διαφωτισμό
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Κεφάλαιο 36 Οι κάτοικοι της Ασίας.
Ευρώπη.
Διαπολιτισμική Προσέγγιση και Παγκοσμιοποίηση
2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης Σχολική & Κοινωνική Ζωή
28. Οι Έλληνες: Ένας λαός με μεγάλη και συνεχή ιστορία
Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτόχθονες λαοί Μ.Κ. Στ΄1
Οι γεωγραφικές ανακαλύψεις Διαφωτισμός Ούρδας Ιωάννης
Τα προϊόντα του Νέου Κόσμου
Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2011.
Ο αποικισμός της Αμερικής από τους Ευρωπαίους
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι κάτοικοι της Β. Αμερικής Κεφάλαιο 40 Οι κάτοικοι της Β. Αμερικής

Η ανακάλυψη της Αμερικής Η Αμερική ανακαλύφτηκε από τον μεγάλο εξερευνητή και θαλασσοπόρο Χριστόφορο Κολόμβο το 1492, στην προσπάθειά του να φτάσει στις Ινδίες.

Οι πρώτοι κάτοικοι της Β.Αμερικής Την εποχή που ανακαλύφτηκε η Β.Αμερική την κατοικούσαν φυλές ιθαγενών, οι Ινδιάνοι. Συγκεκριμένα: Απάτσι Σιου Μοϊκανοί Ινουίτ (Εσκιμώοι) Αζτέκοι και Μάγια κ.ά. μαζί με αυτούς της Νότιας Αμερικής ανέρχονταν σε 30 ή 45 εκατομμύρια

Οι πρώτοι μετανάστες Στην Αμερική έφτασαν πρώτα οι Άγγλοι, οι Ιρλανδοί, οι Γάλλοι και οι Ισπανοί. Όλοι αυτοί εγκαταστάθηκαν αρχικά στις παράλιες περιοχές και ζούσαν ειρηνικά με τους ιθαγενείς.

οι πρώτοι Ιρλανδοί μετανάστες στην Αμερική

"Η γη δεν ανήκει σε κανέναν άνθρωπο, ο άνθρωπος ανήκει στη γη" Σιγά - σιγά όμως, εκτόπισαν τους ντόπιους και άρχισαν οι ίδιοι να εκμεταλλεύονται την εύφορη γη και τον ορυκτό πλούτο της.  Μάλιστα όταν ο Πρόεδρος της Αμερικής Φράνκλιν Πιρς, το 1854, ζήτησε από αυτούς να του παραδώσουν τη χώρα τους, αγοράζοντάς την, η απάντηση του αρχηγού μιας φυλής Ινδιάνων, ήταν η παρακάτω: "Η γη δεν ανήκει σε κανέναν άνθρωπο, ο άνθρωπος ανήκει στη γη"

...σήμερα δεν ξεπερνούν τις 450.000 ζουν στα όρια της φτώχειας εξαιτίας της ανεργίας, κάνουν διάφορες δουλειές για να επιζήσουν και ο μέσος όρος της ζωής τους δεν ξεπερνάει τα 45 χρόνια

Πολυπολιτισμική κοινωνία λέμε την κοινωνία που αποτελείται από ομάδες ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα και τόπο καταγωγής. Οι λίγοι ιθαγενείς, οι απόγονοι των πρώτων αποίκων, οι μαύροι απόγονοι των σκλάβων που μεταφέρθηκαν από την Αφρική και οι μετανάστες του τελευταίου αιώνα συνθέτουν τις σημερινές πολυπολιτισμικές κοινωνίες της Βόρειας Αμερικής.

μαθαίνουν να συνυπάρχουν στο ίδιο τόπο Στις Η.Π.Α. και στον Καναδά συναντάμε όλες τις ανθρώπινες φυλές, θρησκείες. γλώσσες, ήθη και έθιμα και πολιτισμούς. Παρόλα ταύτα όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι καταφέρνουν και ζουν μαζί γιατί: μαθαίνουν να συνυπάρχουν στο ίδιο τόπο σέβονται και υπακούουν στους νόμους του κράτους σέβονται την ιδιαιτερότητα του καθενός συνεργάζονται και συμβιώνουν για το κοινό συμφέρον ανταλλάσσουν στοιχεία του πολιτισμού τους, κρατώντας όμως ταυτόχρονα τα δικά τους χαρακτηριστικά πολιτιστικά στοιχεία.

Οι Έλληνες μετανάστες Τα τελευταία 150 χρόνια και αρκετοί Έλληνες έχουν μεταναστεύσει στην Αμερική για διάφορους λόγους (κυρίως οικονομικούς). Πάρα πολλοί Έλληνες ομογενείς μεγαλούργησαν σε πολλούς επιστημονικούς κλάδους, καθώς και σε άλλους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους. Βέβαια και οι περισσότεροι από αυτούς κράτησαν τα ελληνικά ήθη και έθιμα, τη θρησκεία, τη γλώσσα και μεταδίδουν και στους απογόνους τους τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα.

Έλληνες επιβιβάζονται σε βάρκες για να μεταβούν σε υπερωκεάνιο που θα τους μεταφέρει στις ΗΠΑ (Πάτρα, 1910)

Ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες μετανάστες στη Β Ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες μετανάστες στη Β.Αμερική ήταν κι ο Αριστοτέλης Ωνάσης

Video – Ινδιάνοι της Β.Αμερικής

Video – Ανακαλύπτοντας την Αμερική Απόσπασμα από την ταινία “1492:Conquest of Paradise” του 1992. Η μουσική που ακούγεται λέγεται “Hispanola” και γράφτηκε από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.