Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ε.Ε. Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι!!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ε.Ε. Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι!!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ε.Ε. Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι!!!

2 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ

3 Αποτελέσματα ερωτηματολογίων ανάμεσα σε 3 ηλικιακές ομάδες.
Ερωτήσεις , Απαντήσεις. Γιατί αγοράζετε συνήθως ρούχα;(Λόγω φθοράς των παλαιών.) Πιστεύετε ότι τα ρούχα σας δείχνουν κάτι για τον εαυτό σας;(Ναι) Ποιο είναι το βασικό κριτήριο για την αγορά ενός ρούχου;(Να είναι βολικό) Προσέχετε την χώρα προέλευσης των ρούχων κατά την αγορά τους;(Ναι) Τα παλιά σας ρούχα τι τα κάνετε;(Τα χαρίζω)

4 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ(ΗΛΙΚΙΕΣ 43-80)
ΕΡΩΤΗΣΗ : ποια ήταν η ενδυμασία τους; Αγόρια : μπλε μπλούζα με άσπρο γιακά και κοντά παντελονάκια , πηλίκια(καπέλα με το σήμα της κουκουβάγιας). Κορίτσια : μπλε ποδιά με άσπρο γιακά και μπονέ. ΕΡΩΤΗΣΗ : σας εξέφραζε η σχολική ενδυμασία; Όχι(πλειοψηφία) ΕΡΩΤΗΣΗ : πώς βρίσκετε το ντύσιμο των σημερινών νέων και αν υπάρχουν ομοιότητες με της δικής σας εποχής; Μεγάλης ηλικίας : δεν τους αρέσει το ντύσιμο των νέων σήμερα και δεν υπάρχει καμία ομοιότητα. Μικρότερης ηλικίας : το ντύσιμο σήμερα είναι αρκετά καλό. ΕΡΩΤΗΣΗ : συμφωνείτε με την κατάργηση της σχολικής ποδιάς; Μεγάλης ηλικίας : Όχι. Μικρότερης ηλικίας : συμφωνούν αφού πιστεύουν πως αυτή η απόφαση αποτελεί φιλελεύθερο πνεύμα.

5 ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Χώρες Κατασκευής : Ιταλία , Αμερική , Βρετανία , Γαλλία , Κορέα , Τουρκία , Κίνα , Βιετνάμ και Καμπότζη. Βλέπουμε ότι τα ρούχα φτιάχνονται σε χώρες που είναι πολιτισμικά ανεπτυγμένες αλλά και σε τριτοκοσμικές. Οι Λόγοι : οικονομικοί , κοινωνικοί , περιβαλλοντικοί , κερδοσκοπικοί. (μείωση του κόστους παραγωγής λόγω χαμηλών ημερομισθίων , καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων , εξευτελιστικοί μισθοί , παραβίαση του οκτάωρου , δυσμενείς συνθήκες εργασίας , χαλαρή νομοθεσία , απουσία δικαιοσύνης ) Παιδική Εργασία : σύμφωνα με τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Δ.Ο.Ε. ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται σε όλο τον κόσμο φτάνει τα 246 εκατομμύρια . Οι ηλικίες των παιδιών αυτών κυμαίνονται από 5 μέχρι 17 ετών και οι συνθήκες εργασίας είναι τραγικές . Συνέπειες χαλαρής νομοθεσίας : μόλυνση , ρύπανση και καταστροφή των τοπικών οικοσυστημάτων . (π.χ. το Λεσότο (χωριό) στη Μαύρη Ήπειρο όπου οι πολυεθνικές έχουν καταστρέψει το ποτάμι του χωριού που είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους)


Κατέβασμα ppt "Ε.Ε. Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι!!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google