ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση Απριλίου ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
Advertisements

Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Στο σχολείο Κάθε μέρα στο σχολείο, η δασκάλα ζητάει από τα παιδιά να διαβάσουν από το βιβλίο και να γράψουν στο τετράδιο. Τα παιδιά διαβάζουν από το βιβλίο.
Παρουσίαση του βιβλίου Το ασημένιο μενταγιόν
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
Παρουσίαση του βιβλίου Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Για σου. Σε σκεπτόμουν όλη μέρα!!!
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Τα παράδοξα των καιρών μας
Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Έχεις δύο επιλογές! από το
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
Ευγένιος Τριβιζάς.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ
Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ  Διηγηθείτε με συντομία το κείμενο α΄.  Υπογραμμίστε τις λέξεις με τις οποίες ο άγγελος χαιρετά τη Μαρία.  Ποιο μήνυμα της.
Παρουσίαση του βιβλίου …………..
ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ  Τίτλος: τα κοριτσάκια με τα ναυτικά  Συγγραφέας: Ελένη Δικαίου  Εκδοτικός οίκος: Πατάκη  Έτος έκδοσης: 1991.
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Αγαπημένο μου παιδί....
Ευγένιος Τριβιζάς Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας
Τούμπα Ακριβή Κατερίνα Σίτοβα Πριλλο Πέτρο Σκαρλίδου Ελένη Α3
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης
Βιβλιοπαρουιαση Δανάη Λάμπρου Στ’3.
Το εικονογραφημένο βιβλίο στην προσχολική εκπαίδευση ΣΥΝ-αισθηματα 6 Μαρτίου 2014 Μαρία-Πηγή Ευταξιοπούλου Μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις... κι εσύ κεφάλι.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ.
Σεπτέμβριος 2015 Στ΄1. Λουίζα Μέι Άλκοτ  Τέσσερεις αδερφές η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η μικρή Άμμυ. Η κάθε μια με τις φιλοδοξίες της ζει την εφηβεία.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2. Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή.
 Ήταν κάποτε, μία παρέα παιδιών που συναντήθηκε σε μια όμορφη παραλία. Ενώ τα παιδιά συζητούσαν, άκουσαν βήματα. Κρύφτηκαν πίσω από τα αρμυρίκια, γιατί.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ.
Τα παράδοξα των καιρών μας
ΡΟΖΜΑΡΙ ΤΣΙΝΑ ΣΤ’2 17/9/2015.
Αγαπημένο μου παιδί....
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Δημήτρης Φωτεινός 17/9/15 ΣΤ2.
Ευγένιος Τριβιζάς.
ΣΤΑΥΡΟΣ Τεμπελησ 17/9/2015 ΣΤ΄2.
Σεπτέμβρης 2015 Ε1’ Ελευθερία Μπάξα.
Ευσταθία Μπολιεράκη ε
29/9/15 Ε΄2 Χρhστος Μπaτζιος.
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΔΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΝΤΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Ε1’.
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΤΑ 24/9/2015 Ε’1.
Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015.
Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ Η συνέχεια της ιστορίας
H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!
Σταυρούλα Τσέλου! 17/10/2015 Στ΄2.
Η Ζωή θα μπορούσε να είναι ωραία…
Το παραμύθι της Περσεφόνης
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
Για σου. Σε σκεπτόμουν όλη μέρα!!!
Κολλητές για Πάντα Νικολέτα Ναζίρη Ε’1.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

ΛΙΓΑ ΛΙΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ Το 1980 ένα κορίτσι με το όνομα Μαρία, που ήταν ορφανή από 4 ετών, είχε γίνει 10 χρονών. Ζούσε με ένα γαϊδουράκι με το όνομα Αλισα και αυτή ήταν όλη της η οικογένεια. Η Μαρία κάθε πρωί πήγαινε στο χωράφι μαζί με την Αλίσα.Μια μέρα μόλις γύρισαν πίσω η κυρά Γεωργία τους έδωσε ένα χαρτί που έγραφε:Το μεταγραφόμενο χωράφι πρέπει να δοθεί στον Δήμο για προσωπικούς λογούς του δημάρχου. Η Μαρία τρομοκρατήθηκε πολύ, αλλά ήξερε πως θα ήταν δίπλα της η Αλίσα και τότε ηρέμησε.Την επομένη μέρα η Μαρία πήγε στην κυρά Γεωργία για να της δώσει το ελάχιστο φαγητό. Η Μαρία ξύπνησε την Αλίσα για να φάει άλλα εκείνη δεν ήθελε τίποτα, το πρόσωπο της ήταν θλιμμένο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΜΑΡΙΑ : Ήρεμη, όμορφη, ξέρει να χειρίζεται τα πράγματα, φροντίζει για όλους στην οικογένεια της, αγαπάει το περιβάλλον και την Αλίσα.

ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΗΡΩΑ Ο Μιγάκης, ο αγγελιοφόρος της Μαρίας και της Αλισας. Επισης τρελά ερωτευμένος με την Αλίσα άλλα φαίνεται πως η Αλίσα δεν του δίνει σημασία.

ΓΡΑΦΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η Μαρία έμαθε ότι στο χωριό ήρθε ένας γιατρός, τον κάλεσε αμέσως και της είπε πως η Αλισα δεν θα ζούσε για πολύ. Η Μαρία έχασε την γη κάτω από τα πόδια της, φοβήθηκε, ήξερε πως για όλη της την ζωή θα είναι μόνη. Ο γιατρός είδε την Μαρία και του θύμιζε την χαμένη του κόρη. Κι όμως έτσι ήταν. Η Μαρία ήταν η χαμένη του κόρη. Η Μαρία τον ρώτησε: Γιατί με κοιτάτε έτσι ; απόρησε. Γιατι εσύ είσαι η χαμένη μου κόρη, αγάπη μου!!!! Τότε η Μαρία τον αγκάλιασε σφιχτά και του είπε: «σε αγαπώ μπαμπά!!!!!!!!!!»

ΓΡΑΦΩ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΓΡΑΦΩ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ Εγώ δεν θα μπορούσα να το άλλαζα το τέλος διότι πιστεύω ότι είναι το ιδανικό τέλος για ένα βιβλίο!!!!!!! Και η γνώμη μου είναι πως τέτοια βιβλία πρέπει να τα διαβάζουν όλοι, για να καταλάβουν πως δεν υπάρχουμε μόνο εμείς σε αυτόν τον κόσμο άλλα υπάρχουν και χιλιάδες άνθρωποι που πεινάνε και εμείς αδιαφορούμε. Γι’ αυτό πρέπει να σκεπτόμαστε πριν δείξουμε τον άστεγο ή αυτόν που πεινάει και πρέπει εκείνη την στιγμή να πούμε: Μήπως με χρειάζεται;;;;;;

ΓΡΑΦΩ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!! Νομίζω πως το βιβλίο είναι ιδιαίτερα συναισθηματικό και μιλάει για ένα κορίτσι που δεν έχει οικογένεια, άλλα προσπαθεί να επιβιώσει και πρέπει να το διαβάσετε γιατί νομίζω ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να μας μάθει πως ζουν τα παιδιά χωρίς οικογένεια!!!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπουδασε οικονομικά και νομικός και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Ρέντιγκ. Είναι γνωστός ως συγγραφέας και έχει γράψει 150 παιδικά βιβλία άνω των τεσσάρων ετών.