Εργασία για το μάθημα «Συγκίνηση και Νόηση»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Advertisements

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
H διδασκαλία διαμεσολαβητικών δραστηριοτήτων στο μάθημα της ξένης γλώσσας Καταγραφή διδακτικών αναγκών και σκιαγράφηση προοπτικών 14ο Διεθνές Συνέδριο.
Στάδια διεξαγωγής εκπ/κής έρευνας
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Εβδομάδα 3 Παρουσίαση Δεδομένων
Γενικό πλαίσιο παρουσιάσεων Διάρκεια παρουσιάσεων: 10 λεπτά με 5 λεπτά για ερωτήσεις Φόρματ παρουσιάσεων: PowerPoint ή αντίστοιχο πρόγραμμα Αριθμός ομιλητών:
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε.
Σε κάθε φοιτητή του Πολυτεχνείου εξηγείται στην αρχή των σπουδών του, να μην απεικονίζει το άθροισμα δύο μεγεθών, όπως π.χ. το με τον παραπάνω τρόπο. Αυτός.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Συγγραφή και παρουσίαση άρθρων Περιεχόμενο Δομή Διαδικασία Πως γίνομαι καλύτερος Μέρος Α: Περιεχόμενο + Δομή + Διαδικασία Μέρος Β: Πως γίνομαι καλύτερος.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Παγκοσμιοποίηση και Αντίσταση Ορίζοντας την παγκοσμιοποίηση
Διερεύνηση της χρήσης των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας από εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Αν. Χατζηπαρασίδης, Π. Αντωνίου,Β. Γούργουλης, Ευαγ.
Σεμινάριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στο πλαίσιο του μαθήματος ΕΠΑ 429: Σχολική Εμπειρία Μάριος Παπαευριπίδου – Δήμητρα Χατζηχαμπή Ειδικό Εκπαιδευτικό.
ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Ερευνητικές εργασίες Πλαίσιο εφαρμογής – Επιλογή θέματος.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Ή ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;
Ποσοτική Ανάλυση Κειμένου 9η Εβδομάδα. Δειγματοληπτική Έρευνα Μαθαίνουμε από τον πληθυσμό. Πως θέτουμε ερωτήματα; Δημοσκοπήσεις Σχεδιασμός ερωτηματολογίων.
Δρ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΟΒΑΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ “Επιστημονική εργασία” Εύρεση πηγών Άξονες δομής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση) Κανόνες γραφής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση)
PSY 301 Μάθημα 2ον KOINΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕΘΟΔΟΙ & ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ.
Δημιουργία πειράματος Θα σας ζητηθεί να σχεδιάσετε ένα πείραμα που να διερευνά μία υπόθεση. Θα πρέπει να είστε σε θέση να: χειριστείτε τις μεταβλητές,
ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΥΜΒΑΝ ΖΑΝΝΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ Γ ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ( ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ) ΠΛΥΤΑ ΕΛΕΝΗ 08/03/2013.
Σεμινάριο Τελειοφοίτων Διατύπωση ερευνητικών υποθέσεων.
Είναι άδικο: M ία π ροσέγγιση της έννοιας της αδικίας μέσα από μια αφήγηση Νηπιαγωγός : Αμαλία Παππά 10 ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Θήβας.
Πορεία της ερευνητικής διαδικασίας Διατύπωση του προβλήματος – διατύπωση του ερευνητικού αντικειμένου Εγγενής δυσκολία που αφορά τις επιστήμες του ανθρώπου.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Δραματική Τέχνη στην εκπαίδευση: Ερευνητικό Σχέδιο Ι Στις ανθρωπιστικές επιστήμες επικράτησαν δύο ερευνητικές κατευθύνσεις: Η στατιστική ανάλυση (συνυπολογίζει.
Διεθνής Κινητικότητα: Μια πρώτη αποτίμηση Αθήνα, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 22 Οκτωβρίου 2015 Αθανάσιος Καυκαλίδης Υπεύθυνος για τη Διεθνή Κινητικότητα & τις.
Καταιγισμός ιδεών Συνιστάται για την πολυεπίπεδη εξέταση ζητήματος ή κεντρικής έννοιας, μέσω της παρακίνησης των εκπαιδευόμενων να προβούν σε ελεύθερη,
► Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Έρευνα ► Ορισμοί ► Χαρακτηριστικά επιστημονικής έρευνας ► Τύποι της έρευνας ► Η χρησιμότητα της έρευνας στο χώρο της υγείας.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1 ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 1.
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕκπαιδευτικΗς ΕΡΕΥΝΑΣ: Συγγραφη εργασιας
Πέτρος Ρούσσος, PhD Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Έλεγχος Υπόθεσης για το μέσο ενός πληθυσμού
Ανασκόπηση βιβλιογραφίας
Εισαγωγή στην Κοινωνική Έρευνα Ι
Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Υγεία και Ευεξία Μαθητών/τριών
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας
Φοιτήτρια: Γιάου Ευαγγελία
Μεθοδολογία Έρευνας 3ο εξάμηνο
Ποιοτική μεθοδολογία έρευνας στη Διδακτική των Μαθηματικών
Μεθοδολογία Έρευνας 3ο εξάμηνο
Η επιστημονική μέθοδος ως εργαλείο ανάπτυξης της Βιολογίας
Δομή ερευνητικής εργασίας
Δημιουργία Ερευνητικού Εργαλείου
Δομή μιας επιστημονικής εργασίας
Έλεγχος υποθέσεων με την χ2 «χι -τετράγωνο» κατανομή
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
Α.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ –ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Χαρακτηριστικά εκπαιδευτικής έρευνας δράσης
ENNOIEΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΠΩΣ; ΠΟΙΟΣ; ΠΟΥ; ΠΟΤΕ; ΓΙΑΤΙ; ΤΙ ΚΑΝΕΙ; Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΥΒΟΣ Αρ. 1
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Γίνε ειδικός στις ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση και την εμφάνιση
Σχεδιασμός και Πραγματοποίηση επιστημονικής ερευνητικής εργασίας
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 9η Σύνταξη Πτυχιακής Εργασίας
Τίτλος εκπαιδευτικής έρευνας
Προσωπική Εκπαιδευτική Θεωρία
Πορεία της ερευνητικής διαδικασίας Διατύπωση του προβλήματος – διατύπωση του ερευνητικού αντικειμένου Εγγενής δυσκολία που αφορά τις επιστήμες του ανθρώπου.
Ποσοτικές Μέθοδοι Έρευνας Αρχική μέθοδος στην οποία στηρίχτηκε η συγκρότηση της εμπειρικής ή πειραματικής παιδαγωγικής ήταν το πείραμα, κάτω από την επίδραση.
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ- ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
Προσχολική Παιδαγωγική
Δρ. Λεμπέση Γεωργία Ελένη
Γερολυμάτου Σταυρούλα ΑΜ: ΣΧΨ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία για το μάθημα «Συγκίνηση και Νόηση» Οδηγίες

Εισαγωγή Ποιο είναι η ευρύτερη έννοια ή το ευρύτερο ζήτημα που θα διερευνήσετε και ποιος ή ποιοι ορισμοί της/του έχουν δοθεί;

Εισαγωγή Πότε και από ποιον πρωτοδιατυπώθηκε η έννοια ή διερευνήθηκε το ζήτημα και ποιες άλλες θεωρητικές προσεγγίσεις έχουν μέχρι σήμερα διατυπωθεί;

Εισαγωγή Γιατί η διερεύνηση της συγκεκριμένη έννοιας ή του συγκεκριμένου ζητήματος παρουσιάζει ενδιαφέρον στο πλαίσιο μελέτης των συγκινήσεων ή/και της αλληλεπίδρασής νόησης-συγκίνησης;

Προηγούμενες μελέτες Δώστε περιληπτικά τις σημαντικότερες μελέτες που έχουν γίνει σχετικά και τα αποτελέσματά τους Πόσο οριστικές είναι οι απαντήσεις που έχουν δοθεί και ποια από τα αποτελέσματα δημιουργούν περαιτέρω ερωτήματα;

Εμπειρική Έρευνα 1 Ερευνητικό ερώτημα (Τι προσπαθούν να διερευνήσουν οι ερευνητές, πώς προέκυψε το ερώτημά τους και γιατί παρουσιάζει ενδιαφέρον);

Εμπειρική Έρευνα 1 Μέθοδος: Συμμετέχοντες (αριθμός, αν είναι σημαντικό και η κατανομή κατά φύλο) Υλικό (τα μέσα που χρησιμοποιήσανε οι ερευνητές: φωτογραφίες, ερωτηματολόγιο, fMRI και ότι άλλο εμπίπτει) Διαδικασία (τι ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να κάνουν)

Εμπειρική Έρευνα 1 Αποτελέσματα (τι απάντηση πήραν οι ερευνητές σε σχέση με το αρχικό τους ερώτημα)

Εμπειρική Έρευνα 2 Ερευνητικό ερώτημα (Τι προσπαθούν να διερευνήσουν οι ερευνητές); Μέθοδος: Συμμετέχοντες (αριθμός, αν είναι σημαντικό και η κατανομή κατά φύλο) Υλικό (τα μέσα που χρησιμοποιήσανε οι ερευνητές: φωτογραφίες, ερωτηματολόγιο, fMRI και ότι άλλο εμπίπτει)

Εμπειρική Έρευνα 2 Ερευνητικό ερώτημα (Τι προσπαθούν να διερευνήσουν οι ερευνητές, πώς προέκυψε το ερώτημά τους και γιατί παρουσιάζει ενδιαφέρον);

Εμπειρική Έρευνα 2 Μέθοδος: Συμμετέχοντες (αριθμός, αν είναι σημαντικό και η κατανομή κατά φύλο) Υλικό (τα μέσα που χρησιμοποιήσανε οι ερευνητές: φωτογραφίες, ερωτηματολόγιο, fMRI και ότι άλλο εμπίπτει) Διαδικασία (τι ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να κάνουν)

Εμπειρική Έρευνα 2 Αποτελέσματα (τι απάντηση πήραν οι ερευνητές σε σχέση με το αρχικό τους ερώτημα)

Συζήτηση Ποιοι οι περιορισμοί των ερευνών που παρουσιάσατε; Τι μεθοδολογικά ή θεωρητικά δεν λάβανε υπόψη τους οι ερευνητές για τη διεξαγωγή της μελέτης τους, πράγμα που θα μπορούσε να περιορίζει τη γενίκευση των αποτελεσμάτων τους;

Συζήτηση Πέρα από τους όποιους περιορισμούς των μελετών, τι επιπλέον προσφέρουν τα πορίσματά τους στη διερεύνηση του υπό μελέτη ζητήματος/έννοιας;

Συζήτηση Ποιες οι δικές σας προτάσεις για την υπέρβαση των θεωρητικών και μεθοδολογικών περιορισμών στη μελέτη του ζητήματος; Ποιες πιθανές μελλοντικές έρευνες θα μπορούσαν να γίνουν για την περαιτέρω αποσαφήνιση του ζητήματος αλλά και ποια επιπλέον ερωτήματα προκύπτουν από τις μέχρι τώρα έρευνες και πώς μπορούν να απαντηθούν;