Σάντουιτς.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Advertisements

Ισορροπημένη διατροφή
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
Διατροφη & υγεια Βικτώρια Σιταρά Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση
ΨΑΡΙΑ.
Ζυμαρικά - Pasta.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα
9Ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ Σχολικό έτος: Τάξη Α΄4
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σάντουιτς

Ο μαθητής μετά το πέρας του μαθήματος να: Ονομάζει και περιγράφει τα διάφορα είδη των σάντουιτς. Ονομάζει τα μέρη του σάντουιτς. Κατονομάζει τα διάφορα είδη ψωμιών, αλειμμάτων και γεμίσεις κατάλληλα για σάντουιτς.

Ορισμός Σάντουιτς είναι ένα φαγητό το οποίο περιλαμβάνει συνήθως κάποιο είδος ψωμιού με γέμιση.

Κατηγορίες Ζεστά Απλά Ανοικτά Καπηρωμένα (τόστ) Κρύα Κλάμπ

Απλά -ΖΕΣΤΑ Κάποιου είδους ζεστής γέμισης μέσα σε κάποιο ψωμί. Μπορούν να περιέχουν και κάποιο κρύο υλικό, όπως ντομάτες.

Ανοικτά -ΖΕΣΤΑ Το ψωμί τοποθετείται στο πιάτο και από πάνω μπαίνει η γέμιση μαζί με κάποια σάλτσα ή τυρί κρατιναρισμένο. Σερβίρονται με μαχαιροπίρουνο.

Καπηρωμένα (τοστ) -ΖΕΣΤΑ Απλά κλειστά σάντουιτς τα οποία ψήνονται σε τοστιέρα.

Κρύα Απλά Κλαμπ Ανοικτά

Απλά Σάντουιτς τα οποία περιέχουν κάποια κρύα γέμιση μεταξύ δύο φετών ψωμιού.

Κλαμπ Σάντουιτς τα οποία έχουν πολλούς «ορόφους» από ψωμί και διάφορες γεμίσεις.

Ανοικτά Σάντουιτς με γέμιση σε μονή φέτα ψωμιού όπως τα καναπέ.

Μέρη Ψωμί Άλειμμα Γέμιση

Ψωμί Πρέπει να είναι πάντα φρέσκο, η επιλογή του ψωμιού πρέπει να βοηθά το σάντουιτς μας να γίνεται πιο:  Ελκυστικό Θρεπτικό Εύγευστο

Τύποι ψωμιού κατάλληλοι για σάντουιτς Σλάϊς Κοινό Φραντζολάκι Μπαγκέτα Ιταλικού τύπου Και άλλα

Άλειμμα Εξυπηρετεί τρείς σκοπούς: Προστατεύει το ψωμί από την υγρασία Προστατεύει το ψωμί από την υγρασία Προσθέτει άρωμα. Προσθέτει την αίσθηση της υγρασίας.

Βασικά αλείμματα Βούτυρο Μαργαρίνη Μαγιονέζα Μουστάρδα

Γέμιση Είναι η ‘‘καρδιά’’ του σάντουιτς. Σχεδόν όλα τα φαγητά μπορούν να σερβιριστούν σαν γέμιση για σάντουιτς.

Συνηθισμένες γεμίσεις Κρέατα Τυριά Ψάρια και θαλασσινά Σαλάτες με βάση μαγιονέζα Λαχανικά

Αξιολόγηση Ονομάστε και περιγράψετε τα διάφορα είδη των σάντουιτς. Ονομάστε και περιγράψετε τα διάφορα είδη των σάντουιτς. Ονομάστε τα μέρη του σάντουιτς. Κατονομάστε τα διάφορα είδη ψωμιών, αλειμμάτων και γεμίσεις κατάλληλα για σάντουιτς.