ΚΕΦ.3: 3.2 ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
… όταν η ταχύτητα αλλάζει
Advertisements

Χημική Ισορροπία.
Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης
Παράγοντες που επιδρούν στην ταχύτητα μιας αντίδρασης
Ελεύθερος Αρμονικός Ταλαντωτής με απόσβεση F΄= −bυ
Κεφάλαιο 9: Περιστροφή Στερεού Σώματος
Έλλειψη Ορισμός Βασικοί τύποι Ιδιότητες.
Φυσική A’ Λυκείου 1.1 ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗ
« ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΗΣ ΛΗΨΗΣ ΚΑΙ
Χημεία Κατεύθυνσης Β΄ Λυκείου 2ο Κεφάλαιο - Θερμοχημεία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗ
Σταθερά χηµικής ισορροπίας Kc:
Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης
Ταχύτητα: το πηλίκο της μετατόπισης δια τη χρονική διάρκεια υ=Δχ/Δt
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗ.
Ενεργειακή αντιμετώπιση της σύνθετης κίνησης
Ταχύτητα Νίκος Αναστασάκης 2010.
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Χημική ισορροπία.
Μεταβαλλόμενη Κίνηση σε μία διάσταση
Ευθύγραμμη ομαλά μεταβαλλόμενη κίνηση
Ταχύτητα αντίδρασης Ως ταχύτητα αντίδρασης ορίζεται η μεταβολή της συγκέντρωσης ενός από τα αντιδρώντα ή τα προϊόντα στη μονάδα του χρόνου: ΔC C2.
Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας Γωνιακή επιτάχυνση.
Μελέτη κίνησης με εξισώσεις
Περιεχόμενα : Χημική ταυτότητα στοιχείου Χημικές αντιδράσεις Ταχύτητα αντίδρασης Παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα αντίδρασης Γενική εξίσωση ισοζυγίου.
Ευθύγραμμη ομαλά μεταβαλλόμενη κίνηση
6ο ΓΕΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Βυζιργιαννακης Μανωλης (ΠΕ-04)
2.2 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.
Μεταβαλλόμενη κίνηση Μεταβαλλόμενη λέμε μια κίνηση κατά τη διάρκεια της οποίας η ταχύτητα (ως διάνυσμα) δε μένει σταθερή.
Ευθύγραμμη Ομαλή Κίνηση
Φυσική κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου Επιμέλεια –παρουσίαση χ. τζόκας
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
Παράγοντες που επιδρούν στην ταχύτητα μίας αντίδρασης
Παράγοντες που επηρεάζουν την θέση της χημικής ισορροπίας.
6ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Βυζιργιαννάκης Μανώλης
2.3 ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Περί Διαγραμμάτων Ταχύτητα Επιτάχυνση Μετατόπιση.
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας Στιγμιαία ταχύτητα 0 10m 20m 30m 40m 50m 60m Τρεις κύριοι,εφοδιασμένοι με χρονόμετρα, παρατηρούν την διέλευση ενός αυτοκινήτου.
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Σταθερή μηδενική ταχύτητα Περιγραφή της κίνησης: Το σώμα είναι ακίνητο, μπορεί να έχει οποιαδήποτε θέση.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χρήστος Γ. Αμοργιανιώτης
ΧΗΜΕΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΦ.2.Θ: ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ (α) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ Τι είναι: ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ είναι η διαδικασία προσδιορισμού του.
Χημική Κινητική. Μελετώνται.. η ταχύτητα των χημικών αντιδράσεων οι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα χημικής αντίδρασης ο μηχανισμός της αντίδρασης.
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠHΡΕΑΖΟΥΝ ΡΟΛΟΪ ΙΩΔΙΟΥ Μάντζιου Μαρία χημικός.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός 1 Η έννοια της ταχύτητας.

ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΟΡΙΣΜΟΣ
Κίνηση σε δύο διαστάσεις (επίπεδο)
ΚΕΦ.2.3: ΙΟΝΤΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ, pH (α)
ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΜΠΡΑΒΟ !!!!! Απάντησες Σωστά
ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ Μεταβαλλόμενη λέμε μια κίνηση κατά τη διάρκεια της οποίας η ταχύτητα (ως διάνυσμα) δε μένει σταθερή.
Ανόργανη και Οργανική Χημεία (Θ)
Η έννοια της ταχύτητας.
Χημική Ισορροπία Α. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ.
ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ.
ΧΗΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ Ασχολείται με :
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
ΦΑΣΗ φ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ
Χημική ισορροπία.
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ.
Θέση Αλέξης Μπρες. o Φέρνουμε την ευθεία πάνω στην οποία είναι το αντικείμενο, τη θέση του οποίου θέλουμε να περιγράψουμε. o Επιλέγουμε ένα σημείο αναφοράς.
ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ
Ανόργανη Χημεία (Ε) Ενότητα 9: Κινητική Χημικών Αντιδράσεων
ΧΗΜΕΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ (Κ)ΚΕΦ.3: 3.3 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Σε 500 mL διαλύματος HCl 1M θερμοκρασίας 25.
*ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ονομάζονται οι ποσότητες που μπορούν να μετρηθούν και χρησιμοποιούνται για την περιγραφή των φυσικών φαινομένων. Παραδείγματα φυσικών μεγεθών:
Έργο Ισχύς = ΙΣΧΥΣ W P = t χρονικό διάστημα Σύμβολο : P
Χημική Κινητική. Μελετώνται.. η ταχύτητα των χημικών αντιδράσεων οι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα χημικής αντίδρασης ο μηχανισμός της αντίδρασης.
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΙΙ
ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Μονόδρομη αντίδραση: 1.Είναι η αντίδραση που γίνεται προς μια μόνο κατεύθυνση. 2.Μετά το τέλος ένα τουλάχιστον από τα αντιδρώντα σώματα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΕΦ.3: 3.2 ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΧΗΜΕΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ (Κ) ΚΕΦ.3: 3.2 ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ Λ.ΤΖΙΑΝΟΥΔΑΚΗ Η ταχύτητα επομένως εκφράζεται σε μεταβολή συγκέντρωσης ΔC προς αντίστοιχη μεταβολή χρόνου Δt. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ είναι ο ρυθμός μεταβολής των αντιδρώντων ή προϊόντων, δηλαδή η μεταβολή της ποσότητάς τους προς την αντίστοιχη μεταβολή του χρόνου. 3.1.2 Σε δοχείο 10 L πραγματοποιείται η αντίδραση Α + 2 Β  Γ. Αν σε 10 s παρήχθησαν 4 mol του Γ, η ταχύτητα της αντίδρασης είναι: α) 4 mol.L-1.s-1 , β) 0,4 mol.L-1.s-1 , γ) 0,04 mol.L-1.s-1 , δ) 0,08 mol.L-1.s-1 . 3.1.3 Ποια είναι η ταχύτητα μεταβολής του αντιδρώντος Β στο ίδιο διάστημα για την προηγούμενη αντίδραση; α) -0,08 mol.L-1.s-1 , β) 0,02 mol.L-1.s-1 , 3.1.4 (Εφαρμογή σχ. βιβλίου σελ 82) Για την αντίδραση Α + Β Γ η ταχύτητα δίνεται από τη σχέση: (+ για τα προϊόντα και – για τα αντιδρώντα) Παράδειγμα: Αν σε 10 s η συγκέντρωση του Α από 2 mol/L έγινε 1,5 mol/L η ταχύτητα αντίδρασης θα είναι: υ=-(Cτελ-Cαρχ)/Δt = -(-0,5)mol/L/10s=0,05mol.L-1.s-1. Γενικά για την αντίδραση αΑ + βΒ  γΓ + δΔ η ταχύτητα (μέση ταχύτητα) δίνεται από τις σχέσεις: υ=-1/α Δ[Α]/Δt= -1/β Δ[Β]/Δt =1/γ Δ[Γ]/Δt =1/δ Δ[Δ]/Δt ΠΡΟΣΟΧΗ Η ταχύτητα αντίδρασης ελαττώνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς ελαττώνονται οι συγκεντρώσεις των αντιδρώντων. Όταν ολοκληρωθεί η αντίδραση η καμπύλη της ταχύτητας μετα του χρόνου γίνεται παράλληλη με τον άξονα των χρόνων. Η εφαπτομένη στην καμπύλη σε τυχαίο σημείο δίνει την ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ταχύτητα εκείνη την χρονική στιγμή.