Πως δημιουργούμε ένα Wiki στο PBWorks

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

Κατέβασμα αρχείων βίντεο και ήχου Με το Τι είναι το Real Player To Real Player είναι μια πολυδύναμη εφαρμογή με την οποία μπορούμε να παίξουμε βίντεο.
Οδηγίες εισόδου στο πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων μέσω της πρόσκλησης που θα έρθει στο σας.
Δημιουργία Ιστοσελίδας
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Εκμάθηση διεπαφής MS Kodu. Δημιουργώ τον Κόσμο Το πρώτο πράγμα που θα φτιάξουμε είναι ο κόσμος. Λογικό, αφού χωρίς κόσμο, πού θα τοποθετούσαμε μετά τα.
Ένας προκαταρκτικός οδηγός για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας wiki Hfr Φεβρουάριος 08.
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενσωμάτωσης Τρίτων Χωρών Δήμητρα Καμπέλη Ηράκλειο, Σεπτέμβριος 2012.
Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Το φόρουμ κάθε Τριγλιανού Απόγονου
Joomla.
Συνεργατικό Εργαλείο wiki
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Δημιουργία λογαριασμού .
Πατήστε στο πλήκτρο FREE. 1. Πληκτρολογήστε το όνομά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως χρήστης Π.χ. salomi_papadima (χωρίς κενά) 2. Επιλέξτε έναν κωδικό.
WEB PAGE VIA WEEBLY. Α’ ΦΑΣΗ •Ενημέρωση Β’ ΦΑΣΗ •Συντονισμός Γ’ ΦΑΣΗ •Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών Δ’ ΦΑΣΗ •Υλοποίηση.
Ελένη Σιδηροπούλου ΠΕ 15. Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα Και πατάμε το sign in.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
1 Δημιουργία blog. 2   Κατευθυνθείτε στη διεύθυνση:   Επιλέξτε στο πάνω δεξιά πλαίσιο την Ελληνική Γλώσσα.
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΟΥ Πρόκειται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κινηθεί κάποιος.
Εισαγωγή στο Blackboard
Μια μικρή βοήθεια με εικόνες. Σίγουρα θα λάβατε κάποιο mail από τη Μαρία στο οποίο θα είδατε κάτι σαν τη παρακάτω εικόνα Διπλό κλικ στο “diktyoklima”
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Δημιουργία Λογαριασμού
Δημιουργία Λογαριασμού. Τι είναι το Gmail; To Gmail είναι ένα webmail, δηλαδή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μπορείτε να λαμβάνετε από.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Προγράμματα περιήγησης στο.
Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε.
Οδηγίες Εισαγωγής Ανακοινώσεων στο site του ΤΜΕΥ Με το F5 αρχίζει το animation.
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων αναζητήσεων
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΡΧΕΙΩΝ Κατευθυνθείτε στη διεύθυνση: και πατήστε: «Join Now!» Συμπληρώστε στην οθόνη.
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
Εργασία με παράθυρα.
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
Ομάδες στο Google. Τι είναι οι ομάδες στο Google; Είναι ακριβώς ότι λέει το όνομά τους, ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, που μπορούν επικοινωνούν.
Οδηγίες σύνδεσης & χρήσης για το BigMarker Δρ. Α.Παρασκευάς
Χρήση του.
Εισαγωγή στο Blackboard
Εύρεση και είσοδος σε κανάλι συνομιλίας Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση του Lync για την εύρεση καναλιών στα οποία έχετε πρόσβαση. 1.Στο κύριο παράθυρο του.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Οδηγίες συμπλήρωσης της φόρμας 3 Προθεσμία συμπλήρωσης μέχρι και 16 Ιουνίου.
Ελένη Σιδηροπούλου ΠΕ 15. Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα Και πατάμε το sign in.
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων περιοδικών
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Προσθήκη στη Λίστα «Αγαπημένα»: View Favorites, feeds and history Add to Favorites Name + Create In Add Διαγραφή Σελιδοδείκτη:
1. 1.Δημιουργία Νέου Αρχείου Επιλέγουμε καρτέλα File, πατούμε στην εντολή New και μετα αφου διαλέξουμε τον τύπo αρχείου (π.χ Blank Document), πατούμε.
* Το πρόγραμμα Accountant
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή Ιστοσελίδας Χρηματοοικονομικού.
Ας φτιάξουμε ένα wiki Πώς να δημιουργήσουμε έναν δυναμικό ιστοχώρο με τη βοήθεια διαδικτυακής πλατφόρμας (wiki) για συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο Εφαρμογή:
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
Δημιουργία Λογαριασμού
Κελεπούρη Μαρία Σπανός Βασίλειος Χρυσικού Χρυσάνθη ΒΟΛΟΣ, 31/05/2016
Σύνδεση στην πλατφόρμα
Ομάδες στο Google.
Δημιουργία Μαθήματος & Εργαλεία Διαχείρισης
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΤΟ
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
Πύλη Τηλεκπαίδευσης Τμήματος edu. dmst. aueb. gr Βασιλική Ταγκαλάκη (Ε
Web Services στη C# Εργαστήριο 3
1)Αφού ακολουθήσουμε τον σύνδεσμο βρισκόμαστε εδώ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
Δημιουργiα Forum …με φόρα στα fora* !!! στο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πως δημιουργούμε ένα Wiki στο PBWorks .

Τι είναι τα Wikis; Iστοσελίδες που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να συνεργάζονται για να τις δημιουργήσουν

μεγάλου αριθμού πληροφοριών Η φιλοσοφία του wiki Τα wiki δημιουργήθηκαν από την ανάγκη επικοινωνίας και διαχείρισης μεγάλου αριθμού πληροφοριών που τα απλά email δεν μπορούσαν να κάνουν Η ευκολία στη χρήση είναι το βασικό τους στοιχείο Για να δημιουργήσει κανείς το wiki του αρκεί να θυμάται τα βασικά κουμπιά: EDIT - SAVE και να τα χρησιμοποιεί τακτικά!!!

. To PBWorks σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν ασφαλή χώρο στο διαδίκτυο σε μορφή wiki.

Basic FREE

Καταχώρηση των στοιχείων σας Δώστε ένα όνομα στο wiki Βεβαιώστε ότι το wiki σας δεν είναι για επαγγελματικούς σκοπούς Δημιουργείστε λογαριασμό Το επόμενό σας βήμα

Τσεκάρετε ότι αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης Θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη 1. ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ: Επιλέγετε Anyone (Όλοι) αν θέλετε το wiki σας να είναι ανοιχτό ή Only People I Invite or Approve (Μόνο όσους Προσκαλώ ή Εγκρίνω) αν είναι κλειστό Τσεκάρετε ότι αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Η Αρχική σας Σελίδα

Πριν προχωρήσετε πρέπει να πάτε στο e-mail σας όπου θα δείτε την παρακάτω οθόνη επιβεβαίωσης. Ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας

Μπήκατε στο Wiki σας!!! Η Αρχική σας σελίδα Κάνετε κλικ στο Edit

Σβήνετε τα default στοιχεία (Default =προεπιλεγμένες ρυθμίσεις Μπαίνετε στο Edit και… Σβήνετε τα default στοιχεία (Default =προεπιλεγμένες ρυθμίσεις Μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο. Στο τέλος πατήστε Save. Θυμηθείτε! EDIT και SAVE πάνε ΠΑΝΤΑ μαζί!

Ρυθμίσεις Ρυθμίζετε πηγαίνοντας στο Settings

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ρυθμίσεις στην σελίδα αυτή, εκτός από την γλώσσα πληκτρολογίου. Πατήστε Save για να προχωρήσετε στην επόμενη ρύθμιση που αφορά στην εμφάνιση. Οι βασικές ρυθμίσεις εδώ είναι: Colors: Εμφάνιση του wiki Logo: Προσθήκη φωτογραφίας στην αρχή Users: Προσθήκη χρηστών

Ρυθμίστε την εμφάνιση επιλέγοντας το θέμα που σας αρέσει από το μενού Ρυθμίστε την εμφάνιση επιλέγοντας το θέμα που σας αρέσει από το μενού. Κάντε κλικ στο Save για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας

Logo - Εδώ ανεβάζετε τη φωτογραφία που επιλέξατε για Logo

Προσθήκη Χρηστών Η πιο σημαντική ρύθμιση είναι αυτή που αφορά τους χρήστες και τα δικαιώματά τους: Πληκτρολογείτε ή επικολλάτε τα emails των χρηστών. Αν έχετε πολλούς χρήστες κάνετε κλικ στο Add Multiple Emails Δίνετε δικαιώματα στους χρήστες ανάλογα με το τι θέλετε να κάνουν: Administrator: Διαχειρίζεται, καταχωρεί και γενικά κάνει τα πάντα! Editor: Καταχωρεί αλλά και μπορεί να κάνει αλλαγές σε ότι καταχωρούν οι άλλοι. Writer: Καταχωρεί. Reader: Διαβάζει μόνο. Page-level only: Μπορεί να δει μόνο συγκεκριμένες σελίδες.  Ο κάθε χρήστης που εγγράφεται από τον admin παίρνει ένα αυτόματο email με τους κωδικούς του για να συνδεθεί στο wiki.

Δημιουργία Σελίδων Από το New / Create a Page φτιάχνετε τις σελίδες σας. Φτιάχνετε τις σελίδες σας και τους δίνετε όνομα.

Σύνδεση σελίδων με την αρχική Η επόμενη σημαντική ρύθμιση είναι να συνδέσετε τις σελίδες που δημιουργήσατε ώστε να φαίνονται ως links στην αρχική σας σελίδα. Από την αρχική σας σελίδα, πηγαίνετε στο Wiki / Edit και: Επιλέγετε τις σελίδες που θέλετε να εμφανίζονται στην αρχική και κάνετε κλικ στις σελίδες Φυσικά δεν ξεχνάτε το Save!

Ανέβασμα έτοιμων αρχείων μέχρι 2 GB Στην αρχική σελίδα πάνω δεξιά, επιλέγετε Upload Files, και ανεβάζετε το αρχείο στο wiki.

Μόλις ανέβει το αρχείο, το συνδέετε με ένα κλικ σε οποιαδήποτε σελίδα θέλετε. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Είναι προτιμότερο να ανεβάσετε πρώτα όσα αρχεία θέλετε και να φτιάξετε όσες σελίδες επιθυμείτε και μετά να κάνετε τα links. Στο τέλος κάνετε κλικ στο Save.