Τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Advertisements

Θα έχετε δει ότι στον κόσμο υπάρχουν μικρά γραφεία.
 για το ηπειρωτικό και το υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Γης
Της Λένας Τζιότζιου-Μηλιώνη
1. 2 Ο καιρός τρελάθηκε! Η υπερθέρμανση του πλανήτη, για την οποία συχνά γίνεται λόγος, σημαίνει ότι ο πλανήτης μας θερμαίνεται και η μέση θερμοκρασία.
Αξιολόγηση Αρχαιολογικού Πάρκου στη Πάφο
Προστασία Λογισμικού - Ιοί
Παιχνίδια με τις γεωγραφικές συντεταγμένες
Μάθημα: Πληροφορική Τατιάνα Βρεττάκου
ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ Από τις μαθήτριες: Αναστασούλη Μυρσίνη Γκέκα Μαρία
Περιβαλλοντική εργασία
Πατήστε το πλήκτρο > για να ξεκινήσει η παρουσίαση Step key > in order to begins the presentation.
Λύκειο Αγίου Νικολάου Τάκη Βασιλική Όθωνος Κατερίνα
Τρόποι εξοικονόμησης νερού
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
SN 1987A Παρουσίαση Ερευνητικής Πρότασης. 1. Υπερκαινοφανείς Ορισμένοι αστέρες κατά το τέλος της ζωής τους (αφού κάψουν όλο το υδρογόνο που περιέχουν)
Η ΧΑΒΑΗ Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, ειδικότερα από.
Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*
Η Ιστορία Και Η Ομορφιάς Της
ΗΗΜΕΙΑ.
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΑ : Νταής Νίκος – Βαλαής Νίκος – Φεσσάτος Άγγελος – Μηνάς Νίκος.
Το απίστευτο ταξίδι μιας σταγόνας νερού!
Βουνά όλου του κόσμου Χρήστος Μ. Στ’ Τάξη
Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου Το μονοπάτι του HUASHAN CLICAR SEMPRE Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 120 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης της Σιάν στην.
WOOD CHIP FACTORY.
Φυσικό περιβάλλον Βιόσφαιρα.
Η ΑΡΧΗ.
Συντονίστρια-Παρουσιάστρια:
Το πέρασμα Ντιάντλοφ ΑΡΗΣ ΣΕΡΜΕΤΗΣ.
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ Μηχανική Διάβρωση
Από την Στ‘2 την Μαρία τον Μηνά και τον Γιώργο
Y Τα βουνά της Ελλάδας.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Το Τρίγωνο των Βερμούδων, επίσης γνωστό ως Τρίγωνο του διαβόλου, είναι μια περιοχή στο δυτικό τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, όπου ένας αριθμός.
ο κρυφός θησαυρός της Σιβηρίας
ENOTHTA ΠΡΩΤΗ: H IΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ENOTHTA ΠΡΩΤΗ: H IΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θεωρείται μοναδικό επίτευγμα της ανθρώπινης διαστημικής εξερεύνησης δίνοντας στους αστροναύτες τη δυνατότητα να ζήσουν και.
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Το "διαμάντι" της Αττικής. Η Λίμνη της Βουλιαγμένης βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Σαρωνικού κόλπου, μόλις 21 χιλιόμετρα από την.
ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ
ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ;.
Tί είναι το τρίγωνο των Βερμούδων
Βασικες Εννοιες Φυσικης
ΘΡΗΣΚΕΙΑ & ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΦΥΣΙΚΗ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 205 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη θάνατοι στην ΕΕ των 27 αποδίδονται σε εργατικά ατυχήματα και σε επαγγελματικές.
ΚΑΖΜΙΡΑ ΤΡΕΤΣΙΑΚ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΣΤΕΡΗΣ Σχολικό έτος Γ / ΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ Καθηγητής : Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Στη Θεσσαλία υπήρχε κάποτε μια πόλη που την έλεγαν Τραχίνα. Βασιλιάς της ήταν ο Κήυκας, νέος, πλούσιος, γενναίος κι όμορφος, χαρίσματα που δύσκολα θα.
Τροπικοί κυκλώνες. Χαρακτηριστικά Πολύ μεγαλύτερη ένταση και μικρότερη έκταση από εξωτροπικούς κυκλώνες. Πολύ μεγαλύτερη ένταση και μικρότερη έκταση από.
Πανεπιστήμια Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Μάθημα: Δραστηριότητες από τον κόσμο.
Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3. Σελίδα 31, άσκηση 3 Ποιο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την προσπάθεια των Αποστόλων-για την οποία έχουμε μιλήσει μέχρι.
Déjà vu(προμνησία) Presque vu (Tip of the tongue)
Ο κύκλος του νερού ΡΟΣΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΟΛΓΑ ο κύκλος του νερού.
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
Κων/νος Καβάφης Διαθεματική εργασία Λογοτεχνίας Σταυρούλα Μαγουλά
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
GHANDI Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ
ο κρυφός θησαυρός της Σιβηρίας
Μελλοντική ύπαρξη νερού-Λειψυδρία
Η επιρροη του φαινομενου του θερμοκηπιου στην καθημερινη Μασ ΖΩΗ
Εργασία Χημείας για το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Μυστήρια Επιστημονική φαντασία
Εργασία της μαθήτριας Άννας Μαρίας της τάξης ΣΤ
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ
Το Νησί του Πάσχα.
Τα σχολεία του κόσμου.
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ όπως φαίνεται από το διάστημα.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΕΠΙΣΤΑΞΗ & ΡΙΝΟΡΡΑΓΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου Σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας υπάρχουν πολλά επικίνδυνα μέρη, όπως αυτά που θα σας παρουσιάσουμε στις επόμενες σελίδες.

Η πισίνα του θανάτου Στο νησί Kaua'i της Χαβάης υπάρχει μία καταβόθρα, που όσο εντυπωσιακή μπορεί να είναι, αλλά τόσο είναι επικίνδυνη. Η «πισίνα» είναι περιτριγυρισμένη από βράχους, με τα νερά της τη μία στιγμή να είναι ήρεμα και την άλλη μανιασμένα. Το όνομα της χαβανέζικης καταβόθρας είναι η «Μπανιέρα της Βασίλισσας», ωστόσο, είναι κάποιοι που την αποκαλούν «Πισίνα του Θανάτου»

Δάσος Hoia Baciu (Ρουμανία) Γνωστό και ως «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας, οφείλει το όνομά του στο γεγονός ότι εκεί έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν δει ανεξήγητα ηλεκτρικά φαινόμενα. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μια πύλη που οδηγεί σε άλλη διάσταση, εξαιτίας των ιστοριών ανθρώπων που χάθηκαν εκεί και ξαναβγήκαν μετά από χρόνια φορώντας τα ίδια ρούχα χωρίς να θυμούνται τίποτα από το διάστημα της απουσίας τους.

Huayna Picchu, Περού Το Inca Trail στο Machu Picchu είναι μια σκληρή διαδρομή, στην οποία κάθε χρόνο υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Ο πραγματικός κίνδυνος, όμως, ελλοχεύει στο μονοπάτι που ξεκινάει από τη μυθική πόλη και καταλήγει στην κορυφή του Huayna Picchu (2.720 μ.), γνωστό με το όνομα «Hike of Death» («Το Μονοπάτι του Θανάτου»).

Hua Shan Οι πεζοπόροι θα πρέπει να δεθούν σε μια σιδερένια αλυσίδα που είναι τοποθετημένη στο βράχο, παράλληλα με τις σανίδες, οι οποίες αιωρούνται εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος. Ακόμα και η προσέγγιση αυτού του μονοπατιού είναι δύσκολη, μιας και θα πρέπει να ανέβουν μια κάθετη σκάλα, η οποία είναι εκτεθειμένη. Σε κάποιο σημείο, οι σανίδες εξαφανίζονται εντελώς και οι πεζοπόροι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μικρές προεξοχές λαξευμένες στο βράχο. Δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των θανάτων, αλλά υπάρχουν φήμες που λένε ότι 100 άτομα ετησίως χάνουν τη ζωή τους στο Hua Shan, η οποία τελικά παίζει να είναι η πιο θανατηφόρα κορυφή του κόσμου.

Νταλόλ, Αιθιοπία Η επαρχία Νταλόλ είναι τόσο απομακρυσμένη, ώστε η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με καμήλες. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, είναι επικίνδυνο να ταξιδέψει κάποιος εκεί, καθώς πρόκειται για το πιο ζεστό μέρος του κόσμου. Η μέση θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς. Η ζέστη εντείνεται από την ύπαρξη στην περιοχή πολλών θερμών πηγών. Τα νερά τους κοχλάζουν και η μυρωδιά από το θειάφι κάνει την παραμονή πραγματικό μαρτύριο.

Κατερίνα Κουμπάνη Ειρήνη Κουβάτση Μαθήτριες της Ε’2 τάξης