Αναζητώντας στοιχεία για την ζωή των προσφύγων στην Ελλάδα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΠΛΕΓΜΈΝΟΣ ΣΤΑ ΔΊΧΤΥΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ... ΜΙΑ ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΎΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Advertisements

Κατασκευή σχολικού ιστότοπου Οι μαθητές της Α΄ Λυκειου που ανέλαβαν το project με θέμα «κατασκευή σχολικού ιστότοπου» χωρίστηκαν σε έξι ομάδες. Σε κάθε.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Παράδειγμα eTwinning καλής πρακτικής
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
 Παρουσιάζοντας πολιτισμικό υλικό στα σχολεία
Ιωάννα Παπαβασιλείου-Χαραλαμπάκη
Η διαφήμιση ως πεδίο αναγνωστικής και συγγραφικής πρακτικής
Ατομικό έργο Προβληματισμοί και προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών.
Διδακτική Μεθοδολογία του Λογισμικού Ιστορίας
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
8ο Δ.Σ. Κορίνθου Νέα Προγράμματα Σπουδών
ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΜΗΜΑ Π 2 ΓΟΓΟΥΛΟΥ ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 5.4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ.
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό το 2004 ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Ι.Ε.Κ. ΚΟΖΑΝΗΣ.
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1950 – 1960 ΑΝΤΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ β΄8 ΣΠΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ β΄8 ΑΝΝΗ ΧΟΥΡΗ β΄9 ΕΡΑΤΩ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ β΄4.
Εφαρμογή της καθοδηγούμενης διερευνητικής μεθόδου: πλεονεκτήματα, δυσκολίες και τρόποι αντιμετώπισης Σαλούστρου Πόπη ΓΕΛ Γαζίου.
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
Εκπαιδευτικό σενάριο με τη χρήση των Ψηφιακών Τεχνολογιών.
Σενάριο.
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΙ Α΄ ΤΑΞΗ ΛΥΚΕΙΟΥ
Μια φορα κι eναν καιρο στο Διαδικτυο…
ΕΚΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού “21 εν πλω" Σεραφείμ Ι. Ζώτης Υποψήφιος Επιμορφωτής ΠΑΚΕ Θεσσαλίας Εργασία 5 ης ενότητας Εκπαιδευτικού Υλικού.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα –Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σήμερα
Μόκιας Γιάννης ΚΣΕ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β 1 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ Σύγχρονες διδακτικές μέθοδοι και ΤΠΕ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Γυμνασίων Οκτώβριος 2007.
Οκτώβριος, 2012 Ειδική Θεματική δραστηριότητα Β΄ Τάξης ΕΠΑΛ Τομέας Ηλεκτρολογικός.
Αναπτύσσοντας, κινητοποιώντας και βελτιώνοντας δεξιότητες: η εφαρμογή μαθησιακού προγράμματος σε ομάδα τμήματος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.
Κατασκευάζοντας μια ιστοσελίδα 5 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Υπεύθυνη Δασκάλα: ΜΠΙΛΙΟΥΡΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤ΄ΤΑΞΗ.
Διδακτική προσέγγιση βασισμένη σε δραστηριότητες αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
«ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ»
ΤΙΤΛΟΣ Κατοχή, Αντίσταση και Απελευθέρωση
ΜΑΛΑΣΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στις ΤΠΕ ΝΤ και Εκπαίδευση Μάινας Διονύσιος Επιμορφωτής ΠΕ2.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ «ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» 1 Ν. Αμανατίδης.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Μάριος Κουκουνάρας - Λιάγκης Λέκτορας Διδακτικής των Θρησκευτικών Μάθημα 6 Το εκπαιδευτικό έργο και οι γενικές όψεις και συνθήκες της εκπαίδευσης.
Χρησιμοποιώντας τις ΤΠΕ στα φιλολογικά μαθήματα: ένα σχέδιο διδασκαλίας στη Νεοελληνική Γλώσσα της Γ‘ Γυμνασίου Άννα Αγγελοπούλου.
Διδάσκοντας κι εξερευνώντας την Τοπική Ιστορία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Μαρία Νέζη Σχολική Σύμβουλος Πειραιά
Γ. Αλεξιάδης.  Εκπαιδευτική δραστηριότητα, κατά την οποία οι περισσότερες ή και όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για την επίλυση ενός προβλήματος.
Δομή & και Αξιολόγηση εκπαιδευτικών σεναρίων. Διδασκαλία μέσω παραδείγματος Ανοίξτε την παρακάτω ιστοσελίδα και διαβάστε το σενάριο βασισμένο στο «Πούσι»
Εκπαιδευτικό Λογισμικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Δημοτικής στην Εκπαιδευτική Εφαρμογή της Πληροφορικής – Π4β Ομάδα Επιμόρφωσης ΤΠΕ Παιδαγωγικό.
Να μάθουν την ιστορία του Γ.Σ.Ο (πότε και πως ιδρύθηκε, τα ιδρυτικά του μέλη και λίγα λόγια για τον καθένα). Να εντοπίσουν τις διάφορες εκδηλώσεις που.
Διάρκεια: 15 ογδοντάλεπτες περιόδους Παραδοσιακά παραμύθια Εικονογράφηση των παραμυθιών (Πολιτισμός) Ζωντανεύω ένα κομμάτι από παραμύθι (Θεατρικό παιχνίδι)
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Πηγή: Ματσαγγούρας, Η. (2000) Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και μάθηση
Διδακτική της Πληροφορικής
Παιδαγωγική: Ειδική Διδακτική των Αρχαιογνωστικών Μαθημάτων
Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Πολυμέσα και Υπερμέσα στη Διδασκαλία και τη Μάθηση
Δημιουργία σεναρίου.
Αυδίκος Αθανάσιος – Πήχας Στέφανος
Καλλυντήριο Νομός Ροδόπης
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Πολίτη Τριανταφυλλιά 1ο ΔΣ Ελευθερούπολης
Project ΘΕΜΑ: Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ Ιωάννα Κομνηνού.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Διδακτικές ενότητες Αξιολόγηση μαθήματος
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Η Συνθετική Δημιουργική Εργασία ως εναλλακτική μορφή αξιολόγησης της Αγγλικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο: Ένα παράδειγμα Χριστίνα Κάλφογλου Πειραματικό Γυμνάσιο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αναζητώντας στοιχεία για την ζωή των προσφύγων στην Ελλάδα Το θέμα Εισαγωγή Στόχοι Διαδικασία Ομάδες Φιλόλογοι Ιστορικοί Αξιολόγηση Πηγές Αναζητώντας στοιχεία για την ζωή των προσφύγων στην Ελλάδα Iστοεξερευνητική προσέγγιση για τους μαθητές της Γ΄ γυμνασίου Σελίδα καθηγητή Καλλιόπη Στυλιανή Κοντιζά Email: k.kontiza@yahoo.gr

Το θέμα Εισαγωγή Το θέμα Στόχοι Διαδικασία Ομάδες Αξιολόγηση Πηγές Με το τέλος του Μικρασιατικού πολέμου και μετά την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάννης πάνω από 1.250.000 χιλ. Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου αναγκάστηκαν να πάρουν τον πικρό δρόμο της προσφυγιάς. Οι άνθρωποι αυτοί έφεραν μαζί τους τις μνήμες από τις χαμένες πατρίδες τους και τον ιδιαίτερο πολιτισμό τους. Εισαγωγή Το θέμα Στόχοι Διαδικασία Ομάδες Αξιολόγηση Πηγές

Εισαγωγή Λειτουργήστε λοιπόν ως ερευνητές και αναζητήστε μαρτυρίες, τεκμήρια και ντοκουμέντα που να αναφέρονται στην ζωή των προσφύγων στην Ελλάδα και την προσπάθεια τους να ριζώσουν και να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Το θέμα Στόχοι Εισαγωγή Διαδικασία Ομάδες Αξιολόγηση Πηγές

Στόχος Στόχος σας είναι αφού συγκεντρώσετε το υλικό να δημιουργήσετε ένα power-point που να παρουσιάζει στοιχεία της ζωής, του πολιτισμού και της καθημερινότητας των προσφύγων. Εισαγωγή Το θέμα Στόχοι Διαδικασία Ομάδες Αξιολόγηση Πηγές

Η διαδικασία Πρώτα θα χωριστείτε σε δυο ομάδες (4 – 5 άτομα) Οι φιλόλογοι: Είστε ερευνητές του λόγου , οπότε σας ενδιαφέρει να εντοπίσετε λογοτεχνικά κείμενα και συγγραφείς που να αναφέρονται στην Μικρά Ασία και το βίωμα της προσφυγιάς. Οι ιστορικοί: Είστε αυτοί που αναζητούν τεκμήρια, μαρτυρίες εικόνες και βίντεο από τη ζωή των προσφύγων στην Ελλάδα και την προσπάθειά τους να ριζώσουν σε μια νέα πατρίδα Εισαγωγή Το θέμα Στόχοι Διαδικασία Ομάδες Αξιολόγηση Πηγές

Η διαδικασία (οι ομάδες) φύλλο εργασίας_1 Εισαγωγή Το θέμα Στόχοι Διαδικασία Ομάδες Αξιολόγηση Πηγές

Η διαδικασία (οι ομάδες) φύλλο εργασίας_2 Εισαγωγή Το θέμα Στόχοι Διαδικασία Ομάδες Αξιολόγηση Πηγές

Αναζητώντας στοιχεία για την ζωή των προσφύγων στην Ελλάδα Αξιολόγηση Κάθε ομάδα θα αξιολογηθεί με τα παρακάτω κριτήρια αξιολόγησης: Συγκέντρωση, οργάνωση και σύνθεση πληροφοριών Επικοινωνιακές δεξιότητες γραπτόύ και προφορικού λόγου (λεξιλόγιο, σύνταξη, συνοχή κειμένου) Δημιουργικότητα (πρωτότυπη παρουσίαση) Συνεργασία των μελών κάθε ομάδας Αξιοποίηση χρόνου Η βαθμολόγηση των εργασιών θα γίνει με τη χρήση της παρακάτω αξιολογικής κλίμακας: ελλιπης , μέτρια , καλή , πολύ καλή , άριστη Επίσης θα δοθεί στους μαθητές φύλλο αξιολόγησης για να διατυπώσουν και αυτοί την γνώμη τους για την διαδικασία Εισαγωγή Το θέμα Στόχοι Διαδικασία Ομάδες Αξιολόγηση Πηγές

Πηγές http://asiaminor.ehw.gr/Forms/fLemmaBody.aspx?lemmaid=5352 http://diastixo.gr/arthra/357-i-mikrasiatiki-katastrofi-sti-logotexnia http://fk-thess.blogspot.gr/2011/12/asia-minor- http://logotexnikesmikrografies.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5.htmlrs.html https://www.youtube.com/watch?v=Y8Yj80nUxMw http://prosfygikes-martyries.blogspot.gr/ http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-C102/79/647,2409 Εισαγωγή Το θέμα Στόχοι Διαδικασία Ομάδες Αξιολόγηση Πηγές

Σελίδα του καθηγητή Το «Αναζητώντας στοιχεία για την ζωή των προσφύγων στην Ελλάδα» είναι μια απόπειρα διδακτικής προσέγγισης στην νεώτερη Ιστορία και απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Προαπαιτούμενα: Γνώσεις των λογισμικών Ppt ή Word και πλοήγησης στο Διαδίκτυο Συμβατότητα με το ΑΠ: Υπάρχει πλήρης αντιστοιχία με το σχολικό εγχειρίδιο και του στόχους του ΑΠ της Γ΄ Γυμνασίου (2008) Μέθοδος Διερευνητική – ομαδοσυνεργατική

Σελίδα του καθηγητή Στόχοι Γνωστικοί Να έρθουν σε επαφή και να καταγράψουν στοιχεία γύρω από τη ζωή και την καθημερινότητα των προσφύγων μετά τον ερχομό τους στην Ελλάδα. Να έρθουν έστω και σε μικρή επαφή με τους λογοτέχνες που κουβαλούν το βίωμα της Μικρασιατικής καταστροφής. Παιδαγωγικοί Να αναπτύξουν στρατηγικές άντλησης και διαχείρισης πληροφοριών από πηγές. Να καλλιεργήσουν ομαδοσυνεργατικές δεξιότητες Τεχνολογικοί Να ασκηθούν στη αναζήτηση και αξιοποίηση πληροφοριών στο διαδίκτυο. Να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο λογισμικό MS-PPT