Συνέδριο για την Ισότητα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
… ΚΑΙ… …και εσωτερική στάση.
Advertisements

Θεματική Ενότητα: Φτώχια Βραζιλία: Παγκόσμιο Κύπελλο και Ολυμπιακοί Αγώνες γκρεμίζουν τις φαβέλας Θεματική Ενότητα: Φτώχια.
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
Γιατί να μελετούμε Ιστορία;
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Δικαιώματα των Εργαζομένων: απασχόληση, διακρίσεις, και Καταφατική δράση.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Δουλεύοντας με Σχέδια Εργασίας – Η μέθοδος Project Γιάννης Ρουσσάκης / Μαρία Κουτάτζη.
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού
Ποδόσφαιρο, από το άθλημα στο πρωτάθλημα
Γυναικείο Ποδόσφαιρο Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο αντρικό άθλημα; Υπάρχουν και γυναίκες που είναι εξίσου ταλαντούχες. Γενικώς τα αγόρια έχουμε.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
Η Νεανική Παραβατικότητα
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Διοργανώνουμε ένα συνέδριο. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Στόχοι: έρευνα, δημιουργικότητα, συνεργασία, ευρηματικότητα, παραγωγή έργου, ευθύνη, γνώσεις, αυτενέργεια. 
1. Πιστεύετε ότι υπάρχουν διακρίσεις σε σχέση με:.
Η σημασία της αυτογνωσίας στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
Θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
ΜΑΘΗΤΕΣ : ΣΙΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
Που αποβλέπει η εισαγωγή των Ερευνητικών Εργασιών (ΕΕ) στο Λύκειο?
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΦΑΕΛΛΑ Β’
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΜΑΡΙΑ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ Εργασία 6: Η θέση της γυναίκας στην ομηρική εποχή & η σύγκριση με άλλες εποχές, καθώς και σύγκριση με την σύγχρονη εποχή. Ρωμανός.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ Η κοινωνία προσπαθεί να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία παιδιών και ενηλίκων με διάφορους τρόπους.
U.N.I.C.E.F. Οι συμμαθητές.
Γυμνάσιο Μουζακίου Γ΄ τάξη Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας Σχολικό Έτος
Ευγνωσία Ραφτοπούλου-Χατζηπρίμου
Εργασία Λογοτεχνίας “Η γυναίκα στην σύγχρονη εποχή” Από τους μαθητές:
 ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  Οικονομικός Λόγος  Φιλοσοφικός Λόγος  Λόγος των ενδιάμεσων.
Θέμα: «Η κοινωνική θέση της γυναίκας και η θέση της στη θρησκεία»
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ανάλυση κρίσιμου συμβάντος
Γίνε μέρος της λύσης Τι; Πώς; Πότε;.
Η εργασία σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers4Europe
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
Το σώμα ως μια μηχανή.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Το σώμα ως μια μηχανή.
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Μάθημα: Πολιτική Παιδεία
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Κουίζ του Συνεδρίου για την Ισότητα
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!!! Είναι δικαίωμά μου;
Βελτιώνοντας τα Παγκόσμια Προβλήματα
33o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Παιδαγωγική συνάντηση: «Δε φοβάμαι στο σχολείο» Εκπαιδευτική έρευνα Οι γονείς του 33ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν τις απόψεις.
Ομαδα: …? (Β2) Μαριάννα Αδαμάκη Δήμητρα Ζιώγα Γιώργος Κόκκινος
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
UNICEF Η UNICEF αναγνωρίζει πως οι έγκαιρες παρεμβάσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές και συνεργάζεται στενά με τα Υπουργεία Παιδείας των αναπτυσσόμενων.
Έρευνα για την ενδοσχολική βία και καλές πρακτικές
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Πελτέκης Χρήστος Α’4.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Η ισότητα των δυο φύλων Η θέση της γυναίκας ιστορικά
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Συνέδριο για την Ισότητα Ισότητα Φύλων και οι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Καλωσορίσατε στο Συνέδριο για την Ισότητα Σήμερα θα μιλήσουμε και θα εξερευνήσουμε το θέμα της ισότητας των φύλων: το βαθμό στον οποίο οι άντρες και οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα και συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνία. Αυτό το ερώτημα έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο για τη δημιουργία μας πιο δίκαιης κοινωνίας, αλλά και για να βοηθήσουμε τις χώρες να αναπτυχθούν χάρη στη συμμετοχή όλων των πολιτών τους. Θα σας ζητηθεί να συμμετάσχετε σε μια δράση που πιστεύουμε θα βοηθήσει να γίνουν οι άντρες και οι γυναίκες, τα αγόρια και τα κορίτσια πιο ίσοι. Αυτό μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη ισότητα στη δική σας κοινότητα, ή σε ολόκληρο τον κόσμο – όπως φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία από τη Σιέρρα Λεόνε. Εδώ, άντρες και γυναίκες εργάζονται μαζί, με ίσα δικαιώματα, στην καλλιέργεια της γης και με ισότιμο ρόλο στη λήψη αποφάσεων που έχουν να κάνουν με την κοινότητά τους. Φωτογραφία από: John McLaverty/Oxfam GB

Ο μακροχρόνιος αγώνας για ισότητα των φύλων – Οι Σουφραζέτες Ο αγώνας για ισότητα των φύλων είναι μακροχρόνιος και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι Σουφραζέτες, οι οποίες έκαναν εκστρατεία υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο να ψηφίζουν στις Βουλευτικές Εκλογές. ***Αναφέρετε κάτι σχετικό με την κατάσταση στη χώρα σας*** Στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα, πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι οι γυναίκες δεν ήταν πλήρως ανεξάρτητες από τους συζύγους τους ή ακόμα ότι δεν ήταν αρκετά υπεύθυνες για να ψηφίζουν στις Βουλευτικές Εκλογές. Μόνο οι άντρες ψήφιζαν. Οι Σουφραζέτες ήταν μια ομάδα γυναικών που αγωνίστηκε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Είχαν και την υποστήριξη αρκετών αντρών. Το 1918 οι γυναίκες άνω των 30 που κατείχαν περιουσία, όπως σπίτι, κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δέκα χρόνια αργότερα, όλες οι γυναίκες άνω των 21 κέρδισαν πλήρη ισότητα με τους άντρες στο δικαίωμα ψήφου. Αυτή η αλλαγή στο νόμο ήταν αποτέλεσμα τεράστιων εκστρατειών και διαδηλώσεων από χιλιάδες άτομα, αλλά και των κοινωνικών αλλαγών που επήλθαν όταν μεγάλος αριθμός γυναικών άρχισε να εργάζεται κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εικόνα: Οι Σουφραζέτες διαδηλώνουν έξω από το Αστυνομικό Δικαστήριο, 1911 Wikimedia Commons https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Suffragettes_demonstrating_outside_the_Police_Court.jpg

Οι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑ) 2015 -2030 Σήμερα ο αγώνας για ισότητα ακόμα συνεχίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2015 οι χώρες μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συμφώνησαν σε 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑ). Όλες οι χώρες συμφώνησαν να εφαρμόσουν αυτούς τους παγκόσμιους στόχους μέχρι το 2030. Στη διαφάνεια μπορείτε να δείτε τους στόχους και να καταλάβετε ποια πράγματα είναι σημαντικά για τη διεθνή κοινότητα. Ο 5ος Στόχος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – ΣΒΑ5 – είναι για την «Ισότητα των Φύλων». Εξακολουθεί λοιπόν να παραμένει σημαντικό θέμα, 100 χρόνια μετά την εκστρατεία που έκαναν οι Σουφραζέτες. Υπάρχουν κι άλλοι στόχοι που έχουν να κάνουν με την ισότητα των φύλων – για παράδειγμα ο ΣΒΑ4 (Ποιοτική Εκπαίδευση για όλους) και ο ΣΒΑ3 (Υγεία για όλους). Σήμερα θα εστιάσουμε στον ΣΒΑ5, αλλά εάν έχετε χρόνο ερευνήστε και τους άλλους στόχους για να δείτε πώς μπορούν και αυτοί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων. http://www.un.org/sustainabledevelopment/sustainable-development-goals/

Τερματισμός κάθε διάκρισης εναντίον γυναικών και κοριτσιών παντού Εννέα Στόχοι Τερματισμός κάθε διάκρισης εναντίον γυναικών και κοριτσιών παντού Τερματισμός κάθε μορφής βίας εναντίον γυναικών και κοριτσιών (π.χ. σεξουαλική εκμετάλλευση) Τερματισμός βλαβερών πρακτικών εναντίον γυναικών και κοριτσιών (π.χ. καταναγκαστικοί γάμοι) Αναγνώριση της αξίας της εθελοντικής (μη αμειβόμενης) φροντίδας και οικιακής εργασίας Διασφάλιση πλήρους συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων και στην ηγεσία Διασφάλιση καθολικής πρόσβασης σε υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας Διασφάλιση ίσης πρόσβασης σε οικονομικούς πόρους (εργασία, γη, περιουσία, κ.λπ.) Χρήση τεχνολογίας για προώθηση της ενδυνάμωσης των γυναικών Ενίσχυση νομοθεσίας και πολιτικών που προωθούν την ισότητα Οι ΣΒΑ5 χωρίζεται σε αυτούς τους εννέα επί μέρους στόχους. Αυτοί οι στόχοι ισχύουν σε όλες τις χώρες, άρα και στη δική μας. Διαβάστε τους προσεκτικά. Αναλογιστείτε για λίγο: Μήπως σας προκαλούν έκπληξη κάποιοι από τους στόχους; Γιατί; Πιστεύετε είναι σωστοί οι στόχοι; Θα προσθέτατε κάποιον άλλο ή θα αντικαθιστούσατε κάποιον; Οι χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών συμφώνησαν για τον ΣΒΑ5. Αλλά οι ΣΒΑ είναι το αποτέλεσμα διεθνούς συμβιβασμού. Άρα, έχετε δικαίωμα να αποφασίσετε από μόνοι σας κατά πόσο πιστεύετε ότι αποτελούν τις σωστές προτεραιότητες για τον κόσμο ή κατά πόσο θεωρείτε ότι θα έπρεπε να ήταν διαφορετικοί. Για παράδειγμα, μια κριτική που υπάρχει είναι ότι δεν αναφέρονται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων. Και αυτό, παρόλο που οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις θεωρούνται ακόμα παράνομες σε 76 από τις 195 χώρες και τα ΛΟΑΤ άτομα αντιμετωπίζουν δυσμενή διάκριση ή ακόμα και βία σε αρκετές χώρες. (Πηγή: Εφημερίδα Independent 17.5.2016)

Τερματισμό της βίας εναντίον κοριτσιών; Τι θέλετε πραγματικά; Τερματισμό της βίας εναντίον κοριτσιών; Ποιοτική Εκπαίδευση για όλα τα κορίτσια; Ισότιμη αμοιβή για ισότιμη εργασία; Τερματισμό γάμων ανηλίκων; Άλλη μια κριτική που δέχονται στο σύνολό τους οι ΣΒΑ είναι ότι δίνουν στις χώρες ένα μακρύ κατάλογο στόχων. Ωστόσο, αυτοί οι στόχοι πρέπει να αντιμετωπίζονται συνδυαστικά για να επιφέρουν μεγαλύτερη ισότητα ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες. Σε λίγο θα παρακολουθήσουμε ένα σύντομο βίντεο. Πριν όμως, θα ήθελα να σκεφτείτε δύο ερωτήσεις. ***Εισηγούμαστε να χωρίσετε το ακροατήριο σε δύο ομάδες, και κάθε ομάδα να σκεφτεί μια ερώτηση*** Με ποιο τρόπο πρέπει οι χώρες να εφαρμόσουν τους εννέα στόχους του ΣΒΑ5; Θεωρείτε κάποιους σημαντικότερους από άλλους; Υπάρχουν άλλοι που ταιριάζουν με αυτούς; Οι απαντήσεις σας μπορούν να βασίζονται στην κατάσταση στη χώρα που ζείτε, αλλά όλοι πρέπει να αρχίσουμε από κάπου. Από πού θα αρχίζατε εσείς; Το βίντεο εισηγείται τέσσερις προτεραιότητες. Συμφωνείτε; Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι να κάνετε τους ΣΒΑ5 ενδιαφέροντες για τους συμμαθητές και την κοινότητά σας; Πολλοί ίσως να μην έχουν ακούσει ποτέ για τον ΣΒΑ5, άρα ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή τους και να τους ενημερώσουμε; Αυτό το στυλ βίντεο στέλνει το μήνυμα ξεκάθαρα και αποτελεσματικά; Υπάρχουν άλλοι τρόποι να περάσουμε σωστά το μήνυμά μας; ***Δείξτε το βίντεο*** Για να δείτε το βίντεο κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και ανοίξτε το σύνδεσμο: https://vimeo.com/224039489 Διάρκεια: 1’ 24” ***Ανακεφαλαιώστε και κάντε μια σύντομη συζήτηση για τις ερωτήσεις*** https://vimeo.com/224039489

Συνέδριο για την Ισότητα Η Ευκαιρία σας να κάνετε τη διαφορά Συνέδριο για την Ισότητα Η Ευκαιρία σας να κάνετε τη διαφορά Το Συνέδριο για την Ισότητα σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε τη διαφορά. Τα Συνέδρια διοργανώνονται σε 13 σχολεία σε 5 χώρες, ενώ παράλληλα συμμετέχουν και πολλά σχολεία. Δηλαδή υπάρχει μεγάλος αριθμός νεαρών συμμετεχόντων! Όλοι οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα, να λάβουν μέρος και να ακουστεί η φωνή τους. Ελπίζουμε ότι θα εμπλακείτε όσο μπορείτε, είτε οργανώνοντας ένα Συνέδριο, είτε συμμετέχοντας σε μια δράση μετά το Συνέδριο. Και να θυμάστε, η ισότητα των φύλων δεν σταματά σε ένα Συνέδριο για την Ισότητα. Συνεχίζεται για μια ολόκληρη ζωή! Φωτογραφία από Eimear Hurley/Woodside High School

Ευχαριστούμε «Στο Δρόμο για την Ισότητα» Αυτή η φωτογραφία αντιπροσωπεύει αυτό που ελπίζουμε να αντιπροσωπεύει το Συνέδριο για την Ισότητα. Παρουσιάζει την Πορεία Γυναικών στο Μοντρεάλ του Καναδά τον Ιανουάριο του 2017. Παρόμοιες πορείες γυναικών και αντρών πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο απαιτώντας περίτρανα την ισότητα των φύλων. Στην κίτρινη πινακίδα γράφει «Στο Δρόμο για την Ισότητα», στα Γαλλικά. Ελπίζουμε το δικό σας Συνέδριο για την Ισότητα να ακολουθεί την ίδια πορεία και να έχει παρόμοια αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ. Φωτογραφία από Oxfam Quebec