Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Πελτέκης Χρήστος Α’4.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Πελτέκης Χρήστος Α’4."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ρΑΤΣΙΣΜΟΣ Πελτέκης Χρήστος Α’4

2 Η Έννοια του Ρατσισμού Ρατσισμός είναι η αντίληψη που υποστηρί-ζει την ανωτερότητα μιας φυλής, δηλ. ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώ-τερους, διακρινόμενοι ως προς: το χρώμα του δέρματος την εθνικότητα τη θρησκεία κτλ.

3 Ρατσισμός και Χριστιανισμός
Ο ρατσισμός είναι αντίληψη τελείως αντίθετη με την χριστιανική πίστη. Ο Χριστιανισμός από τη φύση του, πάντα ήταν ένα κίνημα που έδινε έμφαση στην διεθνιστική διάσταση της κοινωνίας. Και όμως, από παλιά έως και σήμερα πάρα πολύ χριστιανοί που υιοθετούν ρατσιστικές συμπεριφορές.

4 Παγκόσμια Ημέρα Ρατσισμού
Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

5 Επαγγελματι- κής Θέσης
Τα Είδη του Ρατσισμού Χρώματος Φυλετικός Εθνικότητα Ρατσισμός Επαγγελματι- κής Θέσης Μορφωτικού Πεδίου Κοινωνικός Οικονομικής Θέσεις Ιδιαίτερης Καταγωγής

6 Ρατσισμός Χρώματος Οι άνθρωποι ποτέ δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους λευκούς, στους μαύρους, στους κιτρινωπούς….

7 Ρατσισμός Εθνικότητας
Όλοι μπορεί να είναι διαφορετικοί αλλά είναι και ίσοι Οι ρατσιστές πρέπει να καταλάβουν ότι όλοι είμαστε πλάσματα του Θεού χωρίς να υπάρχει η ανώτερη φυλή

8 Ο Ρατσισμός στα επαγγέλματα!…
Δημιουργείται ρατσισμός απέναντι στα ‘βρώμικα επαγγέλματα’ όπως αυτό του: Αγρότη Σερβιτόρου Σκουπιδιάρη Οικοδόμου Εργάτη, κηπουρού κτλ.

9 Κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό
Ρατσισμός στα σχολεία Στα σχολεία μαθητές όλων των ηλικιών συνεχώς σχολιάζουν τα διαφορετικά παιδιά. Είτε επειδή αυτά κατάγονται από κάποια άλλη χώρα είτε λόγω κάποιου προβλήματός τους ή…. Κάντε δεξί κλικ στην εικό- να και επιλέξτε άνοιγμα υπερσύνδεσης για το βί- ντεο που ακολουθεί. Κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό

10 Λίγες εικόνες…

11 Συμπέρασμα Απαγορεύεται κάθε διάκριση λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, συμμετοχής σε εθνική μειονότητα, περιουσιακών στοιχείων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού». «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι, ισότιμοι, με ίσα δικαιώματα». (Παγκόσμια Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου)

12 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Πελτέκης Χρήστος Α’4."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google