Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
Παραδοσιακές Συνταγές
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
Δημητριακά.
Γαλλική Γαστρονομία.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Υλικά.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Λάβα - Κέικ.
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Σαλατες - Salads.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
8ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού Τμήμα Β’2
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Κοστολόγηση.
Kawaii potatoes Ρωσικα – Γαλλικα Γλυκα Μπάμπη Μαρία Νιαβή Κωνσταντίνα
ΙΤΑΛΙΑ.
Αι της γαστρός ηδοναί πολλαί!!! Εν αρχή ην ο σίτος… Γιατί εσύ βασιλεύεις σε απέραντες πεδιάδες, όπου φυτρώνει άφθονο τριφύλλι και μεγαλώνει το κύπειρο.
Αλγόριθμοι
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΕΕΕΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Σπύρος Τσουκαλάς , Άρης Σερμέτης , Άρτεμις
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών Ελευθερία Αντωνίου Νικολέττα Τσιάππα Μαρία Ταπανίδου

Ρωσική κουζίνα Μπόρς Είναι μια σούπα λαχανικών που είναι πολύ φημισμένη στη Ρωσία. Συνήθως μέσα στη σούπα βάζουμε παντζάρι. Το παντζάρι κοκκινίζει τη σούπα. Ένα μυστικό για να γίνει η γεύση της πιο νόστιμη είναι να βάλουμε λεμόνι αντί ξύδι. Σίρνικι Είναι τηγανίτες από λευκό τυρί που εμφανισιακά δεν μοιάζουν με επιδόρπιο. Για να γλυκάνει η γεύση της βάζουμε λίγο μέλι ή γλυκά σιρόπια που επιθυμούμε. Δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά είναι και υγιεινό.

Σίρνικι ΥΛΙΚΑ 1 φλιτζ. αγελαδινό τυρί (cottage cheese) 2 αυγά 5 κουταλιές γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ½ κουταλιά ζάχαρη 2 πρέζες αλάτι ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι ξύδι Αλεύρι για το πανάρισμα 4 κουταλιές λάδι (τηγάνισμα) Ξινή κρέμα Ζάχαρη άχνη Φράουλες ή μούρα μέλι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλάτι. Χτυπάτε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε την σόδα και το ξύδι. Ρίχνετε το μίγμα αυτό στο μεγάλο δοχείο και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με αλεύρι ένα πιάτο ή ένα ταψί. Παίρνετε κουταλιά-κουταλιά από το μίγμα και βάζετε πάνω στο αλεύρι. Συνεχίζετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Πασπαλίζετε από πάνω ξανά με αλεύρι. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Προσεκτικά με μια σπάτουλα πιάνετε τα πανκέικς και τα βάζετε στο τηγάνι. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3’ κάθε πλευρά. Τέλος βάζετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν και σερβίρετε με ξινή κρέμα ή ζάχαρη άχνη ή μούρα ή μέλι. Φυσικά μπορείτε να κάνετε και τους δικούς σας συνδυασμούς.

Ιταλική κουζίνα Amo il cibo itialiano! Πίτσα Η πίτσα είναι δημοφιλές ιταλικό φαγητό, αγαπημένο όχι μόνο στους Ιταλούς αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η λέξη πίτσα εμφανίστηκε τον δέκατο-έκτο αιώνα στη Νάπολη. Panforte Είναι παραδοσιακό ιταλικό επιδόρπιο που περιέχει φρούτα και ξηρούς καρπούς. Μοιάζει με κέικ φρούτων. Η διαδικασία της παρασκευής του είναι πολύ απλή. Οι πρώτοι που άρχισαν να το φτιάχνουν ήταν οι κάτοικοι της πόλης Σιένα στην Τοσκάνη. Panforte, σημαίνει ισχυρό ψωμί. Pasta Carbonara Το βασικό συστατικό είναι τα ζυμαρικά. Συνοδεύονται από μια σάλτσα με αυγά, τυρί και μπέικον. Amo il cibo itialiano!

Γαλλική κουζίνα Ratatouille Εμείς το λέμε μπριάμ. Είναι πολύ δημοφιλές πιάτο που έγινε και ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή έναν ποντικό. Macaron Είναι ένα γαλλικό στρογγυλό γλυκό. Κυρίως περιέχει αμύγδαλα και ζάχαρη. Η γέμιση του συνήθως περιέχει κρέμα ή μαρμελάδα. Επίσης τα διάφορα χρώματα και οι διάφορες γεύσεις τους μας τραβάνε την προσοχή.