Το σώμα ως μια μηχανή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Advertisements

The riverside school DESING FOR CHANGE Greece 2011 ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ Μια απλή διαδικασία που αποτελείται.
“ The European teenagers between culinary tradition and fast food ”
Προσωπικές δεξιότητες
Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 1: Στόχοι >Να διερευνήσουμε πώςπαρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ >Να μάθουμε να.
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Μαρια Κουτάτζη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012.
Πυραμίδα των τροφών.
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
Αναβολικά.
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Podcast με ΘΕΜΑ «Διατροφη και υγεια»
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Δεξιότητες παρουσίασης Επίπεδο.
Διδασκαλία των Φ.Ε. στο Νηπιαγωγείο
Διαχείριση της σχολικής τάξης
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
Ομάδα δράσης Πειραιά. Ποιοι είμαστε Είμαστε μια ανοιχτή ομάδα ενεργών πολιτών, οι οποίοι αγαπάμε την πόλη μας και πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να ανάβεις.
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Βιταμίνες & Οφέλη.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΟΛΟΥ
Κανόνες Καλής Συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. γρά φ Xρησιμοποιήστε την ίδια ευγένεια που θα δείχνατε αν είχατε µια προσωπική επικοινωνία. Ακολουθείστε τους.
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ στην Α Λυκείου
ANABOΛΙΚΑ ΚΑΛΟΓΕΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Δημόσια ή ανοικτή συζήτηση ή συζήτηση με ακρoατήριο (open forum) Είναι η οργανωμένη συζήτηση ενός αμφιλεγόμενου θέματος από μικρή ομάδα ατόμων, τα οποία.
Δημιουργία διδακτικού συμβολαίου- συμβολαίου τάξης Κανείς -ούτε οι ενήλικες, ούτε τα παιδιά- δεν επιθυμεί να διατάσσεται. Σε κανένα δεν αρέσει η υποταγή,
Σχολ.Ετος: Τμήμα:Α5 Ομάδα 2 η YOLOWERS 1.Χατζηασλάν Βασιλική 2.Χατζίκος Δημήτρης 3.Τοπάλ Φιλιώ 4.Φουρκαλάς Γιώργος 5.Τσάτσου Ραφαέλα.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
ΕΦΗΒΕΙΑ - Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Γιώργος Δούλαλας ΠΕ04.01.
Συνέντευξη με νήπια.
Γίνε ειδικός στις ΟΒΕΑ.
Υπό της φοιτήτριας : ΠΑΠΑΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Επιβλέπουσα καθηγήτρια :
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου και η ευρεία του αποδοχή από τις νεαρές ηλικίες καλλιέργησαν την ιδέα της αξιοποίησής του ως ένα εργαλείο στην.
Δυο πράγματα χρειάζεσαι να ξέρεις, για να πετύχεις οποιοδήποτε Επίτευγμα…
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Ανάλυση κρίσιμου συμβάντος
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
Υγεία και Ευεξία Μαθητών/τριών
Γίνε "ειδικός" στη χρήση ΟΒΕΑ
Το σώμα ως μια μηχανή.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Τα 2 επίπεδα του μηνύματος
ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Σχολικό έτος : Τμήμα : Β2 ΜΑΘΗΤΕΣ: Κακαργιάς Βαγγέλης Θηραίος Γιάννης Γιαννακόδημος Ηλίας.
Γιατί είναι δημοφιλείς οι ΟΒΕΑ;
ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Εργασία της μαθήτριας Δούβαλη Ευδοξίας
Γίνε ειδικός στις ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση και την εμφάνιση
Θεματικη εβδομαδα «Σώμα και Ταυτότητα»
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Μέθοδος Project Μάντω Βροντίση
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
«Παιδιά με Σωματικές Αναπηρίες & Δυσκολίες Προσαρμογής»
Υπεύθυνη προγράμματος : Βανταράκη Χρυσάνθη
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
KOYIZ ΓΝΩΣΕΩΝ Από τους μαθητές του Ε2.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το σώμα ως μια μηχανή

Στόχοι 1) Να αναγνωρίσεις ποιες είναι οι επικρατέστερες απόψεις για το ανθρώπινο σώμα 2) Να συζητήσουμε μαζί σχέδια δράσης για την προώθηση εξορθολογισμένων απόψεων για τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει κάποιος στο σώμα του 3) Να συζητήσουμε μαζί σχέδια δράσης για διαφορετικές ομάδες αθλούμενων (π.χ. γυμναστήρια, σχολεία)

Κάποιοι βασικοί κανόνες 1) Θα θέλαμε να συμμετέχεις ενεργά 2) Απάντησε στις ερωτήσεις ελεύθερα και με ειλικρίνεια 3) Θέλουμε να συζητήσουμε τι είναι σημαντικό για εσένα 4) Κανένας δεν πρόκειται να σε κρίνει

Θα μιλήσουμε για τις ΟΒΕΑ Απόδοση Εμφάνιση Βελτίωση Ουσίες

Κατηγορίες ουσιών Νόμιμες ουσίες - συμπληρώματα (π.χ., βιταμίνες, πρωτείνες, υδατάνθρακες) - Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα Παράνομες ουσίες (doping) : Ουσίες που είναι απαγορευμένες από επίσημες αθλητικές αρχές (π.χ., αναβολικά, στεροειδή, αυξητική ορμόνη, EPO, διεργετικά….).

Ποιες είναι οι απόψεις σου για το ανθρώπινο σώμα; Αρχικά, θα θέλαμε να ξέρουμε τις απόψεις σου για το ανθρώπινο σώμα Έχουμε μια δραστηριότητα για εσένα (Δραστηριότητα 1)

Δραστηριότητα 1: Ποια είναι η άποψή σου? Το σώμα είναι σαν μια μηχανή, και έτσι κάποιος μπορεί να επέμβει σε αυτό και να το αλλάξει, ακόμα και επιλεκτικά σε κάποια σημεία Αν κάποιο άτομο αποφασίσει να επέμβει στο σώμα του/της, αυτή η επιλογή δεν θα είχε αρνητικές επιπτώσεις Οι ΟΒΕΑ είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάποιος το σώμα του Δεν υπάρχει άλλος τρόπος (εκτός από την αισθητή χειρουργική) για να επέμβει κάποιος και να αλλάξει το σώμα του/της Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από ένα αριθμό πολύπλοκων συστημάτων: η παρέμβαση στο ένα σύστημα προκαλεί αλλαγές και στα άλλα Η σωστή διατροφή και η σωστή προπόνηση είναι ο καλύτερος τρόπος να επέμβει κάποιος και να αλλάξει το σώμα του/της Θα ήταν επιζήμιο για κάποιον να αλλάξει το σώμα του/της χωρίς να αναλογιστεί τις πιθανές επιπτώσεις ή τους πιθανούς κινδύνους

Συζήτηση Πιστεύεις πως οι απόψεις που εκφράστηκαν εδώ εκφράζουν και τις απόψεις της κοινωνίας; Τι σκέφτεσαι για τις επικρατέστερες απόψεις στο θέμα; Τι επιπτώσεις (συμπεριφορικές, προσωπικές, κοινωνικές) επιφέρουν αυτές οι απόψεις;

Τώρα θα ακούσεις μια πραγματική ιστορία Η ιστορία του Luigi Τώρα θα ακούσεις μια πραγματική ιστορία

Δραστηριότητα 2: Μικρές ομάδες, συζήτηση για την ιστορία του Luizi Διανομή της φόρμας για την “Δραστηριότητα 2” σε μικρές ομάδες των 4-5 συμμετεχόντων.

Ας συζητήσουμε τι σκέφτεται η κάθε ομάδα Ένα άτομο από κάθε ομάδα παρουσιάζει την δουλειά της Η επόμενη διαφάνεια παρουσιάζει τις ερωτήσεις που απάντησε η κάθε ομάδα

1) Ποιες είναι οι απόψεις του Luigi για το ανθρώπινο σώμα; 5) Αν όχι, θα μπορούσες να μας πείς πως θα ενεργούσες και τι διαφορετικό αποτέλεσμα πιστεύεις πως θα επέφεραν αυτές οι ενέργειες; 6) Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσε κανείς να διδαχθεί από την ιστορία του Luigi;

Το σώμα ως ένα σύνθετο σύνολο υποσυστημάτων Ελπίζουμε πως η συζήτηση ανέδειξε πως το σώμα είναι ένα σύνολο από σύνθετα υποσυστήματα, όπου αλλαγές στο ένα επιφέρει αλλαγές και στο άλλο Πρέπει να γίνει σαφές πως αυτές οι αλλαγές μπορεί να ενέχουν δυσάρεστα αποτελέσματα Η χρήση ουσιών μπορεί να επιφέρει δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία, που δεν μπορούν να αντισταθμιστούν από τα οφέλη τους στην αθλητική επίδοση και στην εμφάνιση

Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό το θέμα;

Ας δουλέψουμε μαζί σε κάποια σχέδια δράσης Πως μπορούμε να προωθήσουμε την ιδέα μιας πιο ορθολογικής και υγιούς άποψης για το σώμα;

Δραστηριότητα 3 Σχηματίστε μικρές ομάδες και: 1. Αναθέστε σε κάθε ομάδα μια συγκεκριμένη δράση, 2. Κάθε ομάδα πρέπει να σχεδιάσει ένα σχέδιο δράσης, 3. Κάθε ομάδα πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης.

Κατηγορίες παρέμβασης Δραστηριότητα 3 Κατηγορίες παρέμβασης Γυμναστήρια Αθλητικές ομοσπονδίες Μέσα μαζικής ενημέρωσης Σχολεία

Σχέδια δράσης

Ευχαριστούμε