Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπεύθυνη προγράμματος : Βανταράκη Χρυσάνθη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπεύθυνη προγράμματος : Βανταράκη Χρυσάνθη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπεύθυνη προγράμματος : Βανταράκη Χρυσάνθη
“Αλλά….ζώ,, Υπεύθυνη προγράμματος : Βανταράκη Χρυσάνθη Παιδιά που συμμετέχουν : Project Καλλιτεχνικά Αλατζά Λαμπρινή Αμαξάς Παύλος Αντωνόπουλος Δημήτρης Ανδρικόπουλος Σταύρος Δημητρακόπουλος Δημήτρης Αράπη Μπόρα Κατζιώτη Μαρία Βλάχος Γιώργος Κουτρουμάνη Κωνσταντίνα Ζερδεβά Αφροδίτη Κουτσογιαννοπούλου Βασιλική Θανασά Βασιλική Κουτσοχέρας Χρήστος Καρβέλη Βενετία Κωστοπούλου Βασιλική Κόλλια Χριστίνα Λάτσι Δέσποινα Κουτρουμάνη Ηρώ Λινάρδος Κωνσταντίνος Μπούχελου Αγγελική Μάλκα Αντουέλα Παναγοπούλου Μαρία Μαρινόπουλος Δημήτρης Σέρμπος Ιωάννης Πέππα Αργυρώ Σταυροπούλου Μαρία Τακόπουλος Θεόδωρος Τουρκάκης Άγγελος Φλίγκου Βασιλική

2 ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σκοπός του προγράμματος είναι να εντοπίσουμε τα πράγματα που δεν αρέσουν στους μαθητές του σχολείου και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα αυτή, έτσι ώστε η παραμονή μας στο σχολείο να είναι πιο ενδιαφέρουσα. Πιστεύουμε ότι μέσα σε έναν ελκυστικό χώρο, η μάθηση μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη!

3 ΘΕΜΑ Αρχικά ξεκινήσαμε να βρούμε ιδέες για να πραγματοποιήσουμε αυτό που αρχικά επιθυμούσαμε, χωρίς να έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας. Χωριστήκαμε σε ομάδες και περιηγηθήκαμε στο σχολείο για να βρούμε ιδέες που θα το έκαναν καλύτερο. Αυτό που εντοπίσαμε και κυριαρχούσε σε όλες τις ομάδες ήταν πως έλειπε το χρώμα και ειδικά στους εξωτερικούς χώρους. Απόφαση όλων των ομάδων ήταν πως στη κεντρική είσοδος του σχολείου θα μπορούσαμε να ζωγραφίσουμε κάτι, έτσι ώστε με την προσέλευση μας στο σχολείο η διάθεσή μας να γίνεται καλύτερη. Δεν θέλαμε όμως να ζωγραφίσουμε κάτι απλό αλλά κάτι με νόημα. Αναζητούσαμε επίκαιρα πράγματα τα οποία επηρεάζουν καθημερινά τους μαθητές. Αρχίσαμε να κάνουμε διάφορα σχέδια με θέμα το ‘’κόλλημα’’ του νέου με την τεχνολογία και πώς αυτή τον επηρεάζει καθημερινά. Ένα από τα κεντρικά θέματα είναι το πόσο έχει αλλοιώσει την καθημερινότητα μας η τεχνολογία που παρόλο που έχει διευκολύνει την ζωή μας σε αρκετούς τομείς, μας έχει όμως αναγκάσει να χάσουμε την επαφή μας με την φύση και τους συνανθρώπους μας. Το χειρότερο από όλα είναι ότι έχει επιφέρει τον εγκλωβισμό μας σε ένα κόσμο χωρίς συναισθήματα λόγω της κακής χρήσης από τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι τελευταία όλο και περισσότερο συμπεριφέρονται με βάση το χρήμα και το ατομικό τους συμφέρον, γίνονται ατομιστές και υλιστές και καταλήγουν να μοιάζουν με μηχανές. Τα ιδανικά και οι άξιες έχουν αποδυναμωθεί και οι νέοι δεν ξέρουν πώς θέλουν να ζήσουν για να είναι ευτυχισμένοι.

4 ‘’Φως και χρώμα στις επιστήμες και τις τέχνες’’
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΤ Η ομάδα του project πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών με θέμα: ‘’Φως και χρώμα στις επιστήμες και τις τέχνες’’ έτσι ώστε μέσα από τα πειράματα, τις εικόνες και την συζήτηση να πάρουμε ιδέες για την πραγματοποίηση του δικού μας εικαστικού έργου.

5

6 .

7

8

9

10

11 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
Στο πλαίσιο του προγράμματος για την αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος αποφασίσαμε να επέμβουμε στο εσωτερικό χώρο του σχολείου με χριστουγεννιάτικες κατασκευές που δημιουργήσαμε μόνοι μας. Ο σκοπός μας ήταν, όπως και ο αρχικός, να δημιουργήσουμε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον τις ημέρες των εορτών.

12

13

14 ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ
Όλοι οι μαθητές έκαναν προσχέδια, προσεγγίζοντας ο καθένας το θέμα από διαφορετική πλευρά έτσι ώστε να καταλήξουμε στο τελικό σχέδιο που είναι πλέον ομαδικό και αποτελείται από τα επιμέρους έργα των ομάδων.

15

16

17

18 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ

19

20

21

22

23

24

25 “Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο...’’
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !


Κατέβασμα ppt "Υπεύθυνη προγράμματος : Βανταράκη Χρυσάνθη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google