Διερευνητική εργασία Β1

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο διωγμός του 1914 (Ο πρώτος διωγμός) Τσίγκα Ζέτα.
Advertisements

Δραστηριότητα 6: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες; Διαφάνεια 1: Στόχος >Να εξετάσουμε μερικά στοιχεία για τα πρότυπα της μετανάστευσης.
Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
3. Η Σύμβαση της Λοζάνης και η ανταλλαγή των πληθυσμών
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού
Πρόσφυγας είναι «κάθε πρόσωπο, το οποίο, επειδή έχει δικαιολογημένο φόβο διωγμού λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικής προέλευσης, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής.
Διοίκηση της Μετανάστευσης και νομική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα Στάθης Καμπουρίδης Στέλεχος Δ/νσης Αστικής Κατάστασης Αθηνών Α & Κοινωνικών.
24 November 2014Γεωργία Μουάγκι1. Δομή της παρουσίασης Έμβληματα του Ερυθρού Σταυρού Χρήση του εμβλήματος Τι είναι ο Ερυθρός Σταυρός Τι είναι οι στοχοί.
ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Τεχνολογία Α΄ Γυμνασίου
Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης
Ο διωγμός του 1914 (ο πρώτος διωγμός)
Οι γείτονές μας στα Βαλκάνια
Τα σύνορα της Ελλάδας από το 1830 μέχρι σήμερα
MENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΧΩΡΕΣ
ΜΕΝΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ
Πρόγραμμα «Ευ Ζην» Συνεργασία ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΟΥ.
H Βαλκανική χερσόνησο, πριν από τους Βαλκανικούς πολέμους
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΚΥΠΡΟΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΡΟΑΤΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΡΑΙΛ
ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όλοι μαζί μια ένωση.
Ο Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ( )
Σύγχρονοι συλλογικοί Σαμαρείτες
U.N.I.C.E.F. Οι συμμαθητές.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Θρησκευτικά
Οι βαλκανικοί πόλεμοι ( )
ΜΑΡΤΙΟΣ. Ο Μάρτιος ή Μάρτης, είναι ο τρίτος μήνας του πολιτικού έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Πήρε το όνομά του από το Ρωμαίο.
Ερευνητικό Δυναμικό Περιφέρειες της Γνώσης Ειδικό Πρόγραμμα “Ικανότητες” Γεωργία Τζένου Πανεπιστήμιο Αθηνών, 22 Μαΐου 2007 Εθνικό Σημείο Επαφής ΕΘΝΙΚΟ.
Άλλα προσφυγικά ρεύματα
Άλλα προσφυγικά ρεύματα
Γιώργος Μαυρομμάτης.  Το 2011 ο πληθυσμός της ΕΕ (27) ήταν εκ. Σε σχέση με 1/1/ εκ. περισσότεροι. Ο.5 εκ. φυσικοί λόγοι ( γεννήσεις.
Γιώργος Μαυρομμάτης.  Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας σε σχέση με τη μετανάστευση σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης, και χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως παράδειγμα.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Κεφάλαιο 26 Ο κατακόρυφος διαμελισμός της Ευρώπης.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Πληροφορίες για άτομο που συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
H προσφυγική κρίση: το νέο ως μια νέα μορφή του παλαιού ή καλύτερο αναζητώντας το νέο στο παλαιό Δρ. Γεώργιος Μαυρομμάτης, Λέκτορας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Γιώργος Μαυρομμάτης.  Το 2011 ο πληθυσμός της ΕΕ (27) ήταν εκ. Σε σχέση με 1/1/ εκ. περισσότεροι. Ο.5 εκ. φυσικοί λόγοι ( γεννήσεις.
Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Ρόλος της Ε.Ε. στη διεθνή σκηνή πρωταγωνιστικός σημαντικός οικονομικός, εμπορικός και χρηματοδοτικός ρόλος κυριότερος.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Ενοτητα 5. αμεσεσ ξενεσ επενδυσεισ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Μεταναστευτικη πολιτικη τησ Ε.Ε.
Π.Μ.Σ Μάθημα: Δίκαιο Καταστάσεως Αλλοδαπών
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΡΔΑΝΙΔΗΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών
Με τη γεωγραφική θέση προσδιορίζουμε ακριβώς που είναι η Αλεξανδρούπολη. Από τη σχετική θέση της Αλεξανδρούπολης στην Ελλάδα παίρνουμε και άλλες.
Η Δύναμη Του Εθελοντισμού
Οι εμπόλεμες ζώνες και το νέο κύμα της προσφυγιάς
ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το χρονικό του «εμφυλίου» στη Συρία
ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παράτυπη Είσοδος και Έννομες Υποχρεώσεις των Κρατών Υποδοχής
Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
Η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων και αερίων από το.
Οργανισμός για τους πρόσφυγες
Καθ. Παναγιώτης Τσάκωνας Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α
ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ Η ιστορία του Ελληνισμού στον Πόντο έχει ως επίσημη αφετηρία την ίδρυση της Σινώπης στα βόρεια παράλια της Μ. Ασίας από Ίωνες ναυτικούς.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
1. Τα ελληνικά σύνορα από την Επανάσταση μέχρι το 1947
1.ΤΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ α. Ο πληθυσμός. Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ 1830 : ίδρυση ανεξάρτητου ελληνικού κράτους : Στερεά Ελλάδα,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διερευνητική εργασία 2015-2016 Β1 Προορισμοσ ... το αγνωστο Διερευνητική εργασία 2015-2016 Β1

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2015 ορισμένα από τα νησιά του Αιγαίου (κυρίως η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Λέρος και η Σάμος) δέχθηκαν ένα τεράστιο κύμα προσφύγων, που ξεπερνούσε κατά πολύ τις υπάρχουσες δυνατότητές τους σε υποδοχή και φιλοξενία. Χαρακτηριστικά, μόνο τον περασμένο Ιούλιο η Λέσβος  δέχθηκε σχεδόν 55 χιλιάδες μεταναστεύοντες ανθρώπους, ενώ ο αριθμός των αφίξεων στο νησί ολόκληρο το 2014 ήταν σχεδόν 12 χιλιάδες και το 2013 λιγότεροι από 4 χιλιάδες! Αυτό το καλοκαίρι βιώσαμε όψεις μιας αληθινής ανθρωπιστικής κρίσης: μια κατάσταση που θα είχε γίνει τραγική, αν δεν είχαν κινητοποιηθεί αυτενεργώς και ποικιλοτρόπως εκατοντάδες αλληλέγγυοι εθελοντές για να βοηθήσουν με χίλιους τρόπους τους κατατρεγμένους που κατευθύνονται προς την Ευρώπη από την Μέση Ανατολή, την Κεντρική και Νότια Ασία και τη Βόρεια Αφρική.

ΕΛΛΑΔΑ Στο παρελθόν, η Ελλάδα, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης, δεν προσέλκυε οικονομικούς μετανάστες αλλά αντίθετα ωθούσε Έλληνες στη μετανάστευση. Η Ελλάδα ως χώρα υποδοχής μεταναστών έγινε την δεκαετία του 1990  και τότε ξεκίνησε η διαμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής. Η μετανάστευση αυξήθηκε το διάστημα 2000-2011 και το 2010 εκτιμήθηκε ότι εισήλθαν στην Ελλάδα γύρω στους 128.000 μετανάστες.Το διάστημα 2000-2011 η μετανάστευση γινόταν κυρίως μέσω της Τουρκίας , διαμέσου του Έβρου ποταμού (ή και χερσαίως στο μοναδικό κομμάτι των ελληνοτουρκικών συνόρων μεταξύ Νέας Βύσσας και Καστανιών όπου ο Έβρος διασχίζει την Αδριανούπολη και τα σύνορα δεν οριοθετούνται από αυτόν) ή των νησιών του Αιγαίου. Συνήθης σκοπός ήταν η μετάβαση σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης , συνήθως μέσω του λιμανιού της Πάτρας ή της Ηγουμενίτσας .

2015-2016 Η πολεμική κατάσταση στη Συρία, αλλά και η γενικότερη αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή, έχουν εξαναγκάσει πάνω από 1.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μέσα στο 2015. Από τις αρχές Οκτωβρίου, περισσότεροι από200.000 άνθρωποι έφθασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία, από τους οποίους 100.000 έφθασαν στη Λέσβο, 22.000 στη Χίο, 24.000 στη Σάμο και περίπου 8.500 στη Λέρο, επισημαίνει η

Ανάγκη για αλληλεγγύη Γιατροί του κόσμου Actionaid UNICEF Πλήθος οργανώσεων και συλλογικοτήτων έχουν ενεργοποιηθεί για την υποδοχή τους. Γιατροί του κόσμου Actionaid UNICEF Γιατροί χωρίσ σύνορα Ερυθρός σταυρός Αγκαλία Crowdfunding Lesvos Refugees Στη μεγάλη αυτη προσπαθεια βοήθησε πλήθος εθελόντων διαφόρων ηλικιών

ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Καμπάνια για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Ελληνες, που άνοιξαν την αγκαλιά τους και υποδέχτηκαν χιλιάδες πρόσφυγες, ξεκίνησαν ακτιβιστές στο διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας υπογραφές.

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Καταγγέλλει τους περιορισμούς διέλευσης προσφύγων και μεταναστών που επέβαλαν η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Σερβία και η ΠΓΔΜ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν. Ο κ. Μουν εξήγησε σε δηλώσεις του πως οι πράξεις αυτές «δεν συνάδουν» με τη Σύμβαση του 1951 που αφορά τους πρόσφυγες. Πρόκειται για ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα κυρίως κατά της Αυστρίας που οργάνωσε τη διάσκεψη της Βιέννης οδηγώντας ουσιαστικά στο σφράγισμα των συνόρων και τη διέλευση μόλις 580 προσφύγων και μεταναστών ανά ημέρα.

HOTSPOT ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πρόκειται για κέντρα καταγραφής, διαπίστευσης ή ταυτοποίησης που έχουν εγκατασταθεί– σε Ελλάδα και Ιταλία – από εθνικές αρχές, σε συνεργασία με τρεις οργανισμούς της ΕΕ: τη Frontex, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) και τη Europol. Τα Κέντρα Καταγραφής – hot spots, θα λειτουργήσουν με τη βοήθεια ειδικών ομάδων υποστήριξης του εκάστοτε ευρωπαϊκού οργανισμού, αλλά και εμπειρογνωμόνων από άλλα κράτη μέλη, σε συνεργασία πάντα με τις εθνικές αρχές, και θα παράσχουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας προκειμένου την ταυτοποίηση και καταγραφή των εισερχόμενων προσώπων, μέσα - φυσικά - από σκανάρισμα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ταυτόχρονα, οι ίδιες ομάδες, θα προετοιμάσουν τις διεργασίες για την επιστροφή όσων δεν έχουν κανένα δικαίωμα παραμονής.

ΚΩΜΙΚΑ ΔΡΟΜΕΝΑ